Blandade bilder och funderingar.

Större Hackspett vid Brudaremossen.

Vid Brudaremossen i Göteborg var jag och Teja och stötte på en ihärdig bobyggare. Att hacka sådär i hårt trä längre perioder borde resultera i ständig huvudvärk. Kanske är det huvudvärken som driver dom. Varje gång jag slutar hacka så får jag denna huvudvärk. Vad göra? Bara att fortsätta hacka hål i träden, sa hackspetten till sig själv. 

Brudaremossen sägs fått sitt namn av ett brudfölje som gått ner sig i mossen. Numera är det inte mycket till mosse. Staden har haft sin soptipp här fram till 1978 och numera är det en skidbacke samt en bana för cyklar. Min äldsta dotter berättade för mig (hon läser till geolog) att avrinning från sopberget är felkonstruerad pga en felmätning. Det var meningen att en fördämning av betong skulle stoppa avrinningen samt leda bort vattnet till ryaverken. Det blev lite fel för man trodde man stött på grundberg men det visade sig att det fanns en hålrum under det berg man göt vid. 

Är min lite historieintresserad så kan man läsa vidare om soptippen.  När tippen kom till delsjön.

Tänk att i oktober få uppleva sommarvärme, gå omkring med bara armar och känna solens värme. Det var en vecka sedan och nu är det betydligt kallare. 

Ha det gott, // Jörgen

Inlagt 2020-10-16 10:16 | Läst 355 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder på hackspetten. Blev lurad upp på brudarmossen för några år sedan då det var så många rapporter på artportalen härifrån, när jag väl hade bestiget höjden och såg ut över Göteborg så misstänkte jag att de många rapporterna kommer ifrån skådare med tubkikare som kunde se fåglar på flera mils avstånd, för jag såg inte någon större mängd i närområdet
Svar från skalman-63 2020-10-16 14:19
Tack Peter, Tror de fåglar som syns där är flyttfåglar på våren, som flyger förbi. // Jörgen
Vidrig story om tippen men desto bättre bilder på Hackspetten..
Mvh/Gunte..
Svar från skalman-63 2020-10-16 18:18
Tack Gunte, Synd man inte tog ett annat beslut och började bränna soporna. Då hade vi nog haft kvar mossen, skidbacken kan vi klara oss utan, det finns ändå ingen snö här. // Jörgen