Blandade bilder och funderingar.

Väntar in sitt byte.

Högt upp sitter den på vakt, helt stilla och väntar på sitt oskyldiga offer. Bara ett par millimeter stor, men ändå så fruktad av sina offer.

Vid rätt tillfälle släpper den taget och faller på plats på sitt offer. Nu börjar sökandet på det rätta stället och att därefter gräva in sina käftar i det varma köttet. I det ögonblicket sker det som offret fruktar mest, av detta lilla djur. Att den bär på en obotlig smitta som den överför till sitt offer.

Vi är i Änggårdsbergen jag och min dotter. På ett grässtrå intill gångstigen ser min dotter en liten svart prick. Jag själv får titta två gånger innan jag ser vad det är. En liten fästing har krupit upp på ett grässtrå. Denna dag är det nästan helt vindstilla, inte så vanligt i vår stad. 

Ha det gott.

Jörgen

Inlagt 2020-08-29 09:14 | Läst 730 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Snygg gjort och mycket observant att se den. Jag tror aldrig jag har sett en fästing ute i naturen. Jobbiga små djur som vi tyvärr har gott om där jag bor.
Hälsningar Lena
Svar från skalman-63 2020-08-29 15:08
Tack Lena, Min dotter är den som var så observant och såg fästingen. // Jörgen
Säger som Lena att det var riktigt observant att hitta en fästing ute i naturen, det har jag aldrig hittat. Fina bilder också. Som tur är så verkar inte fästingar gilla mig, har nog bara haft runt 5 som bitit sig fast. Frun har säkert haft närmare 50. Fast var ute och plockade svamp i ljusa byxor (konstigt vet inte varför), men jag hade nog ett 20tal som kröp runt på det ljusa tyget.
Svar från skalman-63 2020-08-29 15:12
Tack Peter, Dom är små och utan min observanta dotter hade jag missat den. Oj de var många på en gång, hoppas det gick bra. Själv har jag haft några stycken per säsong. // Jörgen