Blandade bilder och funderingar.

Vår tid som arbetare och konsument. Ploppar byggnader upp som svampar?

Kineum är en ganska väl avbildad ny byggnad. Kanske beror det på att den avviker från de andra nya byggnader som byggs. Den låga till vänster med snett tak, den minns jag när den byggdes. Den var hög för Göteborg. Men nu verkar det inte finnas någon stopp på vad man kan bygga på leran. Leran som dom sa att på den vilar Göteborg och det går inte att bygga högt. Det skulle inte gå att bygga tunnlar under staden, det också för denna lera. Men nu ploppar dom upp som svampar och tunnlar grävs under marken. 

Omgivningen i Gårda, med citygate till vänster. Det är kontor som byggs högt. Jag undrar alltid vad sker på alla dessa kontor? Inte för jag tror att de som arbetar där gör något oviktigt. Men ändå, man kan få fundera på det. Vad är det alla gör som är så viktigt. Vi ägnar stora delar av våra liv med att arbeta och konsumera. Vi byts ut mot nya som gör samma sak. Jag funderar själv, vad skulle jag göra om jag fick välja. 

Ha det gott.

Inlagt 2022-04-21 14:24 | Läst 807 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Pålning kanske?
Svar från skalman-63 2022-04-22 11:48
Ja Pål har allt med byggtekniken att göra. // Jörgen
Mycket bra bilder! Får fram både arkitekternas intentioner och hur husen bryter totalt mot helheten.

Göteborgsleran är själva sinnebilden för lömsk och förrädisk undergrund! Köpcentrumet Nordstan är på sätt och vis en betongpråm som flyter på leran. Tunnelbyggena är jättesvåra, där tunneln går genom berg behövs en teknik, där det är lera en helt annan och skarven är värst.

Då det gäller höjderna på husen så har väl många som förordade måttfullhet gått i pension eller gett upp. Men det finns en motståndsrörelse, t o m högt upp inom partiet, Jonas Attenius har gett uttryck för en vilja till kontiunitet och att man ska känna igen sig.
Svar från skalman-63 2022-04-22 11:51
Tack Måns. En dag flyter nog allt ut i havet och försvinner.