Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Filmade snöstormen i sthlm

Produkter
(logga in för att koppla)

cocuyo

Avslutat medlemskap
Oki. Att ta ut en kamera som inte har allvädersskydd i -15 är inte att rekommendera mao!?
Inga problem med att ta ut den i kyla. Den innehåller visserligen en liten mängd inneluft, vars vatten kommer att fällas ut någonstans när den blir kall, men det är mest med långa telegluggar som det ger problem, eftersom man kan få imma på insidan och det också kan leda till mögeltillväxt.

När man tar in en kamera som inte är väderskyddad, bör man allra minst låta den ligga i väskan någon timme innan man plockar fram den, men ännu bättre kan det vara att stoppa den i en plastpåse medan man fortfarande är ute, och sedan inte ta ur den förrän den har blivit hyggligt uppvärmd. Också en väderskyddad kamera är bäst att låta bli varm innan man tar fram den om man vill slippa få vatten på den.

Långa telen kan vålla problem när man är ute på vintern. Om man har en farstu som inte är uppvärmd, så som i gamla hus på landet, så är det en bra plats att lämna långa teleobjektiv i stället för att ta in dem när de har blivit kalla. Om man inte kan undvika att ta in dem, bör man helst se till att de inte får torr inneluft inuti, exempelvis genom att ha en plugg med silica gel instoppad och bakre lock på. När luften i objektivet är torr blir det ingen kondens när den blir kall.
 

Utvandraren

Aktiv medlem
Snygg film.

Lite på ämnet. En D7000 har enligt manualen Working temp mellan 0 - 40c. Wind chill den dagen borde varit neråt -15. Hur hanterar man det? Inget att bry sig om?
Wind chill är ett av de mest missförstådda begreppen som finns. Det handlar om inverkan på exponerad hud, vilket ju i allmänhet är helt irrelevant. För en kamera har det ingen betydelse alls.
 

skogsbaronen

Aktiv medlem
Wind chill är ett av de mest missförstådda begreppen som finns. Det handlar om inverkan på exponerad hud, vilket ju i allmänhet är helt irrelevant. För en kamera har det ingen betydelse alls.
Bra att du tar upp detta.

Temperaturen blir inte lägre när det blåser.


När vi ändå är inne på missuppfattningar =)
I adventsljusstaken har man inte vitmossa, utan fönsterlav (kan även vara grå- eller gulvit fönsterlav).
 
Giller den! Speciellt första halvan. Gillar snabba klipp. Konstnärligt så. Speciellt i sån här typ av film. Tittar man på Videfyme så är det väldigt på tapeten med snabba klipp så här.

Hur gör du för att få människorna att gå så där snabbt i början? =)
 
Roligt att du filmade detta fenomen som slog Stockholm. Avslutningen med den totalt insnöade bilen är ju underbar med ägaren som hopplöst försöker få fram sin bil.

Kan hålla med om lite snabba klipp, hade blivit mycket bättre om scenerna hade varat lite längre. Hade nog blivit ett lite lugnare och behagligare tempo. Men å andra sidan kan det symbolisera Stockholmarnas stressade liv...

En kul film. Jag gillar timelapse och den scenen gillade jag mest.
Har själv provat att göra två stycken men det var innan snön.

https://vimeo.com/53886262
https://vimeo.com/53965530
Häftigt! Hur gör man så här? Hur skulle resultatet bli om man filmade mitt på en gågata och att man står framför kameran och tittar in i den medan folk springer vid sidan? =)
 

Freddepe

Medlem
Häftigt! Hur gör man så här? Hur skulle resultatet bli om man filmade mitt på en gågata och att man står framför kameran och tittar in i den medan folk springer vid sidan? =)
Du fotar en jäkla massa bilder som du sen klipper ihop i något program.
Jag har kört lite efter denna guide: http://www.fotoguiden.se/fotoskolan/fanga-stjarnhimlen-med-time-lapse-1.495276.html
Men ska du fota människor i rörelse ska du ta fler bilder, beroende på vilket flyt du vill ha i filmen.
Sög på timelapse på Google så kommer du hitta tonvis med information.
 

noyfb

Aktiv medlem
Om man har en Canon som klarar Magic Lantern kan man köra FPS Override och få i princip samma effekt men utan att du behöver klippa ihop bilder. Istället för att ta en bild i sekunden så filmar man med FPS Override. Slutresultatet blir en film direkt.
 
ANNONS