Annons

Laptop - UHD vs. FHD

Produkter
(logga in för att koppla)

AlexEliasson

Aktiv medlem
Hej!
Jag står i valet mellan två datorer där den ena har en s.k 4k skärm och den andra fullHD skärm, båda är av typen IPS. Frågan är helt enkel vad man bör köra på.

Datorn kommer att användas till största del för bildredigering i Photoshop samt Lightroom på mitt "mobila" kontor. Jag har en större IPS skärm som ska vara korrekt kalibrerad där jag alltid kommer göra de sista korrigeringarna ifall laptopens skärm har använts.

Varför jag frågar om detta är för att jag har en känsla av att det mesta kommer att se väldigt litet ut på den mer högupplösta skärmen, dvs knappar, menyer etc i exempelvis Photoshop. Det skulle inte vara optimalt för mig då min syn är en bra bit ifrån världsklass.

Är det någon som har erfarenheter med 4k skärmar på laptops och vill ge ett litet utlåtande om detta? Skulle vara väldigt tacksam för det.

Har ni åsikter gällande matt kontra glansig skärm får ni gärna komma med dem också. Min stationära skärm är matt och det känns som att en glansig skärm på en laptop kan komma att bli irriterande i ljusa miljöer.

Jag skickar med länkar till de två alternativ jag har och tackar så hjärtligt på förhand för svar i frågan.


ASUS N550JK
https://www.dustinhome.se/product/5010807182/n550jk

Acer Aspire Nitro VN7-591G
https://www.komplett.se/acer-aspire-nitro-vn7-591g-156-fhd-ips/828021#!tab:extra
 
ANNONS