Nikon D40

Artiklar om produkten


Betyg


(4.42/5)
(4.6/5)
(4.39/5)
(baserat på 83 recensioner)
Skriv en egen recension



2014-05-14 lgh61



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

Är nybörjare, köpte begagnat. Trivs jättebra med den

2014-04-20 Jessica Persson



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: bra kamera för den som inte har några krav
MINUS: 3 fokuspunkter

Mycket bra kamera.
Dock efter 5 år började kamerahuset och objektivet inte få någon kontakt så man fick jänga ur objektivet och koppla ihop de igen för att kunna ta bilder.

Pris: 3500

2013-10-03 nathalieperssonfoto



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Hållbar, enkel och väldigt lätt att ta med sig.
MINUS: Efter många års användning känns den lite seg.

Haft min Nikon D40 sedan 2007 och fungerar än. Har varit med i både ur och skur men visar inga tecken på att den kommer gå sönder inom snar framtid. Är van vid min hyfsat mycket snabbare nikon d90 men D40 ger forfarande jättebra bilder!

Liknande produkter: Nikon D50,

2013-03-18 Jessica Persson



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lätt att ha med sig, Bra bilder efter 4 års väl användning
MINUS: 3 autofokuspunkter, 2,5 bps.

När jag skulle köpa stod och mellan denna kamera och en annan, valde då D40, den har hängt med länge nu och jag har mest använt min kamera till nöje men numera har jag börjat med "uppdrag" och funkar riktigt bra till det också.

Pris: 4500

2013-02-16 Billy Hyttsten



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lättanvänd och billig kamera som levererar BRA resultat, fast den är gammal.
MINUS: Kanske att bilderna med hög ISO kunde vara lite mer detaljrika. Men det är bara min åsikt.

Köpte en billig D40 till frun som vägrade köra manuellt.
Tänkte att den duger. Men den inte bara duger, den är ju så rackarns lätt att få perfekt exponerade bilder med. Med "plastobjektiv" (18-55 och 18-135) och bara 6 MP. Batteritiden är också MYCKET bra.

Pris: 400

2012-09-27 a_wikman



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Användarvänlig, Klara bilder, lång batteritid, lätt, PRISVÄRD
MINUS: Saknar rutnät (men vad gör det?)

Användarvänlig smidig kamera med hjälptexter i menyn som fungerar jättebra för nybörjaren men också för den som är van att fotografera.
Bilder tagna på auto blir klara och fina. Inget brus med auto ISO.
Retuscheringsmeny finns i kameran med bla. filtereffekter, röda ögon korrektion och beskärning.
Lång batteritid.

Helt klart en mycket prisvärd kamera, speciellt för nybörjaren som inte vill lägga ut förmycket pengar på en kamera som är svår att förstå och där med inte används så ofta som den borde.

Liknande produkter: Nikon: D40x, D60

Kundtjänst: Har ej haft några problem alls med kameran (Har ägt den sedan 2009)

Pris: 3500

2012-01-26 Dr No



Att använda: 4 Hållbarhet: 3

PLUS: Lättanvänd och bra standardbilder
MINUS: Skärmen lågupplöst, få fokuspunkter, dåliga ISO egenskaper

Nikon D40 var min första systemkamera och när jag provade den första gången så var jag grymt imponerad över hur mycket bättre den var än alla mina tidigare kompaktkameror. Numera när man kört med proffskameror så inser man ju att D40 är rätt begränsad och utvecklingen har gått framåt sedan 2008.

Liknande produkter: D90

Pris: 3500

2011-09-14 Exogenesis



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Bra instegskamera, liten och smidig
MINUS: Dålig iso, bara 2,5fps, ingen af-motor

Haft min Nikon D40 sen februari nu, och kan väl överlag säga att det är en bra kamera för en nybörjare som jag.
På sju månader har jag lyckats ta runt 22000 exponeringar, då den är så liten och smidig att ha med sig överallt.
Väldigt bra instegskamera, funkar väldigt bra när man inte har så stora behov.
Dock har jag börjat känna att jag har vuxit ur den en aning. Den är ganska långsam (2,5fps) och jag saknar den snabbare sekvenstagningen.
6mp räcker ganska långt, men ska man beskära och sedan skriva ut blir resultatet inte alltid så bra.
Iso'n är också ganska dålig. Iso över 400 (400 är ganska okej) blir oftast lite småbrusiga (bara lite, men ändå). 800 och uppåt ska vi inte prata om.

Liknande produkter: Canon eos 350D, Canon eos 450D, Nikon D60, Nikon D40x

Köpt hos: Privat

Pris: 2500

2011-07-31 Juninho



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

Härlig

2011-06-01 Fabian.Gafvelin



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Liten, billig, mycket bra bildkvalitet! F-bajonett!
MINUS: Många funktioner från dyrare kameror saknas, de som skulle funnits med är mjukvarusaker som inte skulle kostat nått extra så som braketing osv...

Denna kamera är ett riktigt bra köp om man köper den bagagnad idag, då man kan få den för ca 1000kr i skrivande stund. De största flertalet av dessa kameror mycket blygsamt använda, de flesta som dyker upp har gått mindre än 10`000 exponeringar och den genomsnittliga livslängden verklar vara lite mer än 50`000.

Visst det är "bara" 6mp men det är 6mp som håller mycket hög kvalitet så långe man inte pressar upp iso.

Visst finns det mycket att klaga på men för 1000kr idag är den ett riktigt kap!

Köpt hos: Privat

2011-04-02 Oscar Malmlund



Att använda: 5 Hållbarhet: 3

PLUS: bra nybörjarkamera
MINUS: iso, serietagning, byggkvaliten, inga snabbknappar, ingen afmotor

bra nybörjarkamera. dock räckte den inte till mina behov då ja fotar sport och djur. Riktigt dålig vid iso över 400, dålig serietagning. Extremt liten helt omöjlig att handskas med utan batterigrepp.

Liknande produkter: d40x, d60.

Köpt hos: mediamarket

Pris: 6000

2011-03-07 Patrick_C



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Priset, Kvalitén, Smidigheten.
MINUS: Jag hade gärna sett en bracketing knapp, fast det går juh att lösa manuellt.

Efter många års användande så kan jag inte säga annat än att kameran har levererat precis de den lovat. En underbar instegs kamera för ett då rimligt pris.
17.000 exponeringar hittills och det lär bli många fler.

Liknande produkter: Canon 350D, Canon 400D

Kundtjänst: Inte använt service. Dock var Cash-Back kampanjen aningen seg på att betala ut.

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 4500

2010-08-12 rumpnissee



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Lätthanterlig, Tålig, Inte tung, Smidig storlek
MINUS: Liten display

Mycket bra nybörjarkamera!

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 3000

2010-07-02 zvintos88



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Ligger bra i handen, inte särskilt tung.
MINUS:

Denna kamera funkar alldeles utmärkt för mig som är nybörjare. Funderade lite fram och tillbaka vilken kamera jag ville ha. Var in i butikerna och kände på olika modeller och märken och kom till slut fram till D40n. Den låg helt enkelt bäst i handen.

Liknande produkter: Nikon D50 och D70

Kundtjänst: -

Köpt hos: Privat

Pris: 3000

2010-04-20 MarkusLundqvist



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Billig,enkel
MINUS: Ingen AF,

Min första,och hittills ända,systemkamera.
Jag har inte prövat så många olika,men känner ändå att min D40 är riktigt bra för mig!

Kundtjänst: Lämnade in på service och fick tillbaka den snabbt med problemet fixat

Köpt hos: El-Giganten

2010-03-21 Airfoil



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Liten och lätt, kan följa med överallt. Bra bilder blir det. Har provat A3-utskrifter Lätt att lära sig. Tillsammans med 55-200 DX AF-S VR och blixten SB-400 massor av värde och glädje för pengarna
MINUS: Efter en tids plåtande: För litet ISO-omfång, kanske mest att inte ISO 100 finns. Kräver fokusmotor i objektivet - begränsar urval

Efter 2.5 års användning är det kanske dags för en recension. Har läst andras omdömen och jag håller med i det mesta. D40:s lilla storlek passar mina ganska små händer, har alltid bra grepp och kommer lätt åt ratt och knappar.

Som instegskamera är den i mina ögon perfekt. Köp den gärna begagnad.

Vad jag har börjat önska mej numera är större ISO-omfång. Lägsta ISO-tal är 200, men jag hade gärna sett ner till 100, högsta är 3200 och det duger men bruset är kraftigt då.

Fotar ofta modellplan i luften och har lite problem med att få skärpa på modellen. Sportfoto, och det känns som att D40:n har lite problem med att hänga med i fokuseringen.

Men färgåtergivningen är jättebra, t.ex om jag går in i Photoshop och justerar med autonivåer, autokontrast så händer ofta ingenting med bilden, den är bra redan i kameran.

Några tycker att menuvalssystemet är lite krångligt, men jag håller inte med. Det är nog en vanesak tror jag.

Och hållbar är den. Glömde en gång att dra igen blixtlåset i fotoväskan och D40:n åkte i golvet från 2 meters höjd. UV-filtret gick åt pipan men inget annat, gluggen träffade golvet först.

En kanonsak är den utomordentliga funktionen med förklaring av allt som går att ställa in i menyerna. På svenska förstås. Man trycker på ?-knappen. Toppen för en nybörjare (som jag var och kanske ännu är)!!

Sedan är det detta med fokuseringen, motorn måste sitta i gluggen. Har ett Soligor 400mm som jag provat ett par gånger. D40:n accepterar objektivet om jag ställer in på Manuell. Då blir det som på "den gamla goda" tiden. Man får gissa sig till slutartid och bländare. Syns ju direkt efteråt på displayen. Skärpan har man koll på genom den lilla markeringen i sökaren som fungerar riktigt bra.

Liknande produkter: Ingen.

Kundtjänst: Mailat några frågor, fått bra och ganska snabba svar från Nikon. Skickade in för regöring av sensor. Kameran var tillbaka inom 4 dagar.
Mycket trevligt bemötande i Expertbutiken

Köpt hos: Expertbutiken i Köping

Pris: 5500

2010-01-28 Rädisan



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Har haft kameran sedan januari 2007.Har den ofta med mig eftersom den är enkel och lätthanterlig
MINUS: Kan inte hitta några med tanke på priset.

Enkel och lätt kamera som tar så bra bilder det går att kräva av en instegskamera.Objektiven, 18-55 samt 55-200 har ej VR funktion, vilket jag saknar. Har även skaffat batterigrpp vilket gör att man får ett bättre och stadigare
grepp om kameran.

Liknande produkter: Nej

Kundtjänst: Nej.

Köpt hos: El-Giganten

2010-01-05 anflyg



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Lätt och liten, kan göra allt jag behöver, prisvärd
MINUS: Ingen autofokus på AF-linser.

Jag köpte kameran sommaren 2007 för att fotografera barnen. Intresset växte sedan och nu är jag väl fast kan man säga. Som alla andra som blir mer intresserade, så började jag väl titta mig om efter lite mer avancerade kameror, men det blev inte så att jag bytte (ännu).

Jag funderade på vad det är jag saknar hos min D40? Det jag saknar är att kunna använda AF-linser med autofokus. För övrigt är jag väldigt nöjd med kameran. Vikten ser jag som en stor fördel, då det är lättare att släpa på kameran. Plastig, kanske det, men känslan är ändå bra. Sedan tycker jag ju att det blir bra bilder. Upplösningen har räckt för mig i alla situationer hittills.

När jag känner att kameran begränsar mig, eller om jag får en stor bunt pengar över, först då ska jag byta min kära D40.

Liknande produkter: Canon 400d, Nikon D200, Nikon D40x

Köpt hos: Expert Jönköping

Pris: 4200

2009-12-18 Ziggman



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Det blir mycket bra bilder.
MINUS: För lite knappar att göra inställningar med. Man måste in i menyn för att ändra vitbalans m.m.

KenRockwell.com lovordar denna kamera, och jag håller med om att den är helt suverän. Rent bildmässigt behöver man ingen annan kamera om man inte fotar mycket i svagt ljus där det krävs höga ISO-tal.

Liknande produkter: Canon450, Nikon D60

Kundtjänst: Har ej behövt

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 3000

2009-12-15 Lussetjej



Att använda: 3 Hållbarhet: 4

Bra förstagångs systemdigitalkamera.

Köpt hos: Audio Video

Pris: 3995

2009-07-14 Accagas



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Lätt hanterlig, Bra upplättnings blixt. Billig
MINUS: Ingen AF-motor i kamera huset.

Har haft nu kameran i snart 2 år och jag är mycket nöjd. Blir mycket bra bilder, har även gjort papperskopior på en del foton.

Liknande produkter: Nikon D40x

Köpt hos: Expert

Pris: 4999

2009-07-10 Ullhund



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Nikon. Billig. Fantastisk.
MINUS: Himlans hur himlen ser ut på vissa bilder. Men det är nog objektivets fel. Eller inställningsfel :)

Äh. Varför skriva så mkt? En bra kamera för slantarna. Som en bebis - vacker är den.

Liknande produkter: D60

Köpt hos: Verkkokauppa

2009-06-30 lillavickevire



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Riktigt lätt att lära, liten och smidig, bra ISO-prestanda upp till 800, priset.
MINUS: Osäker exponeringsmätare, bara tre AF-punkter, ingen inbyggd AF-motor, kitobjektivet.

Har fungerat felfritt för mig nu i snart ett år, men redan känns det som om jag vill skiljas åt.
Otroligt lätthanterlig och riktigt bra bilder i överlag, men man får nog undvika större objektiv..

Liknande produkter: D60, D40x, D80.

Kundtjänst: Riktigt dålig service och okunnig personal.

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 4000

2009-06-25 mickmister



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: allt
MINUS:

en perfekt nybörjar kamera. har haft den i snart två år och har aldrig krånglat. har varit med lite överallt i sverige och funkat bra. jag fick pengar till den i födelsedagspresent och sen åkte vi till elgiganten och kände på lite olika från canon och andra men jag fastna för den här och har inte ångrat nånting med det. köptes med minneskort och en 18-55 glugg.ger väldigt skarpa och fina bilder.skön ergonomi men har man stora händer kan den kännas som att den försvinner

Liknande produkter: nån canon dem hade då

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 5200

2009-05-29 Hurtman



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: bildkvalitén, brushanteringen på höga iso, pris, användarvänlig.
MINUS: Menyn blir krånglig efter man har lärt sig. Saknar AF-motor, bracketing, få fokus punkter och för litet kamerahus och ingen topp display.

Nikon D40 är en riktigt prisvärd instegs DSLR kamera som är mycket enkel och lätt men ändå så finns möjligheterna att ställa in bra många saker manuellt via menyerna. Bruset är mycket lågt ändå upp till ISO1600. Man ska inte skrämmas av de "låga" 6Mp som den har det räcker bra mycket längre än man tror. Byggkvalitén är också bra och bättre än sina konkurrenter (EOS 400D osv) men känns ändå lite för plastig om jämför mot D90, D300 fast dessa kostar något mer :).


Det finns dock några nämnvärda nackdelar, efter att jag har nu tagit flera tusentals bilder så känns D40 huset alldeles för litet för mig avsaknaden av bracketing, för få fokuspunkter och även om menyerna är mycket bra så saknar jag en topp display för ännu snabbare åtkomst och översikt. En till nackdel är avsaknanden av AF-motor i huset. Ett tips är att köpa ett pirat batterigrepp och vips så känns kameran mycket trevligare att hålla i.

Men som sagt överlag så är denna kamera ruggigt prisvärd och ger mycket fina bilder och det är väl huvudsaken..

Liknande produkter: D50, D60, EOS 400D

Köpt hos: Expert internetbutik

Pris: 3600

2009-05-15 dr_cosmo



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Liten, lätt, smidig, bra bildkvalitet, får därför följa med överallt.
MINUS: För lätt i vissa lägen, ingen ínbyggd AF-motor, man saknar ibland funktioner som finns i det dyrare modellerna tex. bracketing, ingen kamera för sportfotografen då den endast ger 2,5 fps

Har snart tagit 4000 bilder med min D40. Kameran fungerar mycket väl. Den har samma inställningar som flera av de "bättre" Nikonmodellerna med nackdelen att man måste in i menyerna och bläddra.

Jag uppskattar framför allt att det är en liten och smidig kamera som följer med överallt. Det är inga bekymmer att ta med kamera, blixt och nått extra objektiv på fiskeresorna.

På minussidan finns det som många andra har nämnt: Af- motor, ingen bracketing, ingen live view, endast tre fokuspunkter, ingen LCD på ovansidan. Jag vill även lägga till att den på grund av sin litenhet inte passar så bra ihop med större blixtar och tyngre objektiv (balansen blir inget vidare).

Kompletterar man med en 55-200 vr eller 18-200 vr och en sb-400 så har man en uppsättning som klarar det mesta som amatörfotografen behöver.

Sedan har vi detta med endast 6,1 MP. Who cares säger jag! Bildkvaliten som kameran levererar är utmärkt.

Liknande produkter: D50, D60, D90, 400D, 450D

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 2995

2009-05-14 monotux



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Liten, smidig, lätthanterlig och levererar helt klart bra bilder!
MINUS: Ingen AF-motor, ingen bracketing, 3 fokuspunkter

Har haft min D40 i snart ett år, och är fortfarande helt sjukt nöjd med den. Visst, den är liten, har 3 fokuspunkter och ingen AF-motor i huset, men den är jäkligt lätt att ha med, den är inte ivägen och den gör faktiskt i princip allt man kan tänkas behöva. Det enda jag saknar är bracketing, men det är mest för att pröva på HDR-fotografi.

Man bör komma ihåg att en D40 hängandes över axeln klämmer ur sig betydligt fler och bättre bilder än en hemmaliggande D700 som missar tillfället :-)

Enda nackdelen med kamerans storlek är när man monterar på t ex en SB-800, då ser kameran mest löjlig ut. Känns dock som ett bekvämt problem.

Köpt hos: PC CITY

Pris: 3495

2009-04-01 b_pinner



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Enkel att förstå, enkelt menysystem, många färdiga program för nybörjaren och manuella program för den mer avancerade.
MINUS: Krångligt med ISO-inställningar som ej heller syns i displayen, kitobjektivet 18-55mm (ljussvagt).

Riktigt bra nybörjarkamera i bra format för den som gärna vill ha med kameran överallt utan att bli sne i ryggen. Mycket bra bildkvalitet för sin prisklass, idag får man den för 2/3- delar av priset jag gav för lite mer än ett år sen = ett kap! Lite klen med pixlarna men annars skulle väl ingen byta upp sig... Köpte den med kitobjektivet 18 - 55mm vilket är lite plastigt och inte speciellt vasst men har fungerat oklanderligt. Jag tycker autofokusen både är snabb och säker, oavsett ljmusförhållanden. Dock kan hjälplampan vara störande vid t.ex småbarnsfotografering i dunkelt ljus. Som många andra nikonkameror överexponerar (smaksak!)den en del men detta är enkelt avhjälp genom att man kan ställa in nedbländning i 1/3-delssteg i menyn. Brusnivåerna är höga på höga ISO (800 & 1600). Kameran har ett par år på nacken och är på väg ut ur sortimentet så passa på och gör ett kap!

Slutsats:
Mycket bra kamera för pengarna, men kanske inget för den som fotat mycket innan!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4995

2009-01-21 s.grondahl



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra pris, gedigen (i jämförelse med andra i samma prisklass), lätt att lära sig
MINUS: Långsam autofokus

Nikon känns som ett säkert kort och D40:n tar mycket bra bilder med tanke på priset. Med lite bättre objektiv och andra tillbehör blir det en riktigt, riktigt bra kamera för en amatör som mig!

Liknande produkter: Nikon D60 Canon EOS 450D

Köpt hos: Ernstsons Foto, Växjö

Pris: 3

2009-01-07 DanneW



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Mycket enkel att komma igång med. Redan automatiken ger bra bilder, men det är relativt enkelt att lära sig de andra inställningarna. Bra färgåtergivning. Bra bildkvalitet även med jpg, även om RAW är att föredra. Jag tycker också att det är helt ok att kameran är liten. Det gör det lätt att ha med den överallt.
MINUS: Kitoptiken, 18 - 55 3,5, är inte så värst. Den ger faktiskt inte särskilt mycket bättre skärpa än min gamla Nikon Coolpix 5400. Den inbyggda blixten är heller inte mer än, just, en hjälpblixt. Jag tycker att batteriet kunde hålla lite bättre. Autofokus kan vara lite "lurig" i endast lite svårare fotosituationer.

Jag fotade under många år med en analog Nikonutrustning, som tyvärr blev stulen. Den var jag mycket nöjd med och hade lärt mig utan och innan. Jag köpte sedan en kompaktkamera, Nikon Coolpix 5400 som jag fick uppgraderad hos Nikon till RAW-format. Jag tycker att den har varit bra med hänsyn till syftet med en sådan kamera. Dock saknade jag systemkameran och tittade bla. på D 50 alternativt D 70 på begagnatmarknaden (en vän till mig har en D 70 som han forfarande är fullt nöjd med). Jag köpte en Nikon D 40 som jag nu har haft i drygt ett år. Det är en mycket enkel kamera att komma igång med. Automatiken ger bra bildresultat i normala fotograferingssituationer. Framförallt är färgåtergivningen riktigt bra dock något "mjuk" dvs. lite kontrastfattig på fabriksinställningen. Kör man på RAW går det att justera i efterhand. Skärpan på kit-optiken lämnar en del i övrigt att önska. Jag har testat med en ljusstark Nikon 300 mm och det blir skillnad! Jag har haft kameran i ett år, nu och fotat en hel del, dock inte överdrivet mycket. Jag tycker den är smidig och lätt, vilket dock inte bara är en fördel. Den blir ibland lite ostadig men det är samtidigt skönt med en lätt kamera om man ska bära runt den en hel dag. Man kan ju också köpa till ett batterigrepp. Den har många inställningar som man kan experimentera med för att skapa/förbättra sitt resultat eller förstås köra helt manuellt, men jag tycker fortfarande att det är lite omständligt att göra inställningarna. (Det kan också ha att göra med att jag forfarande räknar mig som nybörjare i den digitala fotovärlden.) Den inbyggda blixten duger gott vid fotografering a la familjetillställningar o dyl men knappast vid mer krävande tillfällen. Köper man emellertid till en diffusor att sätta framför blixten, typ Lumiquest Snoot, får man betydligt bättre blixtbilder. Lite synd är det att det inte går med bibehållen automatik, att använda äldre Nikonobjektiv. (Å andra sidan blev jag ju av med min gamla utrustning så jag hade ändå inga Nikongluggar kvar.) Som totalomdöme får jag ändå säga att det är en bra och kompetent kamera som man idag får för en mycket billig peng. Idag kan det kännas lite med 6,2 Mp, men läs t.ex. Digital Foto nr. 10/08. Det är mycket mer än pixelmängden som avgör bildresultatet.

Liknande produkter: Nikon D 50, Nikon D 70

Kundtjänst: Inga erfarenheter.

Köpt hos: PC CITY

Pris: 2990

2008-11-17 Rickard Johansson



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Logisk, lättmanövrerad och goda bild resultat
MINUS: Har inte hittat några direkta att peka på

Efter att ha återupptagit min fotografering efter 10 år på hyllan så köpte jag först en Konica Minolta Dimage ( min 1.a digitala kamera) 2004, som jag blev genast förtjust i. Då jag sålde min gamla analoga Nikon på tidigt 90-tal, vilken jag också trivdes bra med, kändes det att steget in i digital eran skulle fortsätta med en klassiker. Som instegs modell är denna Nikon D40 mycket prisvärd och trevlig att arbeta med!

Liknande produkter: Dyrare Nikon såväl som Canon mfl

Kundtjänst: Inga än så länge

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 3000

2008-10-17 Raderad36



Att använda: 3 Hållbarhet: 3

PLUS: Pris/Prestanda är den fortfarande den bästa systemkameran på marknaden!
MINUS: Krångliga inställningar för erfarna fotografer. Osäker exponeringsmätare samt långsam autofokus.

D40 är fortfarande den bästa kameran på marknaden om man ser till pris/prestanda! Liten och lätt gör den perfekt för semesterresan och med tanke på priset ett mycket bättre alternativ än den digitala kompaktkameran. Kitobjektivet 18-55/3.5-5.6 levererar fantastiskt fina bilder, nästan ända ner till makronivå.

D40 ger kristallklara A3-utskrifter och med sina 6Mpx tar bilderna inte mycket plats på minneskort och hårddisken. Använd bildkvalitén JPG Normal/Hög.

Bästa tillbehöret:
Lilla blixten SB400 som man kan vinkla uppåt, otroligt användbart! Mycket bättre än större blixtar som man aldrig orkar bära med sig eller ger obalans i kamerahanteringen.

Liknande produkter: D60 som är ett sämre alternativ till mer pengar. Lägg pengarna på blixten SB400 istället!

Kundtjänst: Bländaren slutade fungera efter några månader. Nikon service reparerade på 10 dagar.

Köpt hos: Dustin

2008-08-30 photo cowboy



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: lätt hanterlig, super pris, nikon´s vanliga super kvalité, bara bra.......:)
MINUS: inga, inget att gnälla över, har du det köp en kompakt kamera då....

Fantastisk kamera till ett fantastisk pris!!! är du nyfiken på en systemkamera är det denna du ska börja med :) dock är det en bra idé att byta ut 18-55 objektivet med nikon´s 18-135 objektiv, då har du ett superb´t kamera kit :)
lätta menyer och överskådliga.

Kundtjänst: nikon, super bra :)

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 5000

2008-08-12 Kameran95



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra hus och bra bildkvalitet för att bara ha 6 megap.
MINUS: Ingen af-motor. Jobbigt meny/inställningssystem

Nikon D40 ger hög bilkvalitet trots sina "enda" 6 megap.
En utmärkt instegsmodell från kompaktkamera till systemare.
Optiken som ingår är något plastig men duger väl ett tag.
Är väldigt nöjd med kameran!

Liknande produkter: Canon Eos 400D

Kundtjänst: Riktigt bra och trevlig kundservice! Bara +

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 5890

2008-06-25 livdragon127



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Priset!!! Lätthanterlig och den höga kvaliteten i själva huset.
MINUS: Lite halvdant kitobjektiv i AF-S 18-55. Bara tre fokuspunkter. Krångligt att bälddra i menyer när man väl lärt sig att hantera inställningar i större utsträckning. Ingen fokusmotor!

Nikon D40 är den perfekta instegskameran om man är intresserad av att lära sig fotografera med D-SLR.

Jag känner dock att jag fort kom till korta med att hela tiden få bläddra mig långt in i menyerna för att komma åt lätta inställningar!

För den som inte har så god insikt i hur det fungerar med fotografering är dock kameran rena pedagogiken. Börja med att känna på att komponera och tryck av i auto och titta på Exif för att lära dig vad som hänt och lära dig styra. Jag hade lite för bra förkunskaper och för stort intresse för att kameran skulle räcka till så länge. Säkerligen en bättre kamera om man har mindre intensivt intresse eller mindre kunskap från början!

Jag köpte min med kit-objektivet AF-S 18-55 3.5-5.6 och det objektivet ger tyvärr inte någon könsla av kvalitet. Platsigt och bängligt, men presterar helt OK bilder! Förvånansvärt bra till och med!
Med ett AF-S 70-300 VR känns kameran så mycket mer kvalitativ.

Att kameran "bara" har 6 mpix gör inte så mycket... Jag har skrivit ut i upp till 50x70cm med tillfredställande kvalitet!

Något jag dock saknade väldigt var en fokusmotor... Blir lite begränsat objektivsutbud!

En bra Nikonkamera för den som inte kräver en professionell D-SLR!

Liknande produkter: Nikon D40X

Kundtjänst: Obefintlig, men å andra sidan har det inte behövts, med den höga kvaliteten som Nikon håller.

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 4595

2008-06-23 PerFotografen



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lättanvänt hjälpmenysystem, tydligt menysystem, lättanvända funktioner.
MINUS: Saknar vibrationsreducering, men även det finns att få i objektivet.

Min första digitala systemkamera. D40 är en rimlig investering för den som inte vet hur länge fotointresset kommer hålla i sig alternativt inte kommer att fotografera så ofta. Den är billig och man får mycket kamera för pengarna. Den har ett lättanvänt och bra hjälpmenysystem och olika funktioner är lätta att hitta och använda. Kameran ligger bra i handen och är både smidig och robust på samma gång. Fungerar för allt från bättre semesterbilder till mer avancerad fotografering. Många har klagat på att autofokusmotor sitter i objektivet och inte i kamerahuset. Klart en nackdel om man ska köpa till objektiv som blir dyrare, men en fördel om man vill ha en kamera som inte blir så dyr. Se det som en "delbetalning" istället. Saknar även vibrationsreducering.

Liknande produkter: Canon EOS 450D

Kundtjänst: Ingen erfarenhet

Köpt hos: Elgiganten

Pris: 4000

2008-06-10 fwiberg



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: priset, bildkvaliten
MINUS: bara 3 af-punkter, ingen af-motor

Perfekt som första digitala systemkamera!
Blir riktigt fina bilder med rätt objektiv.

Tyvärr saknas AF-motor vilket gör utbudet av objektiv väldigt begränsat (och dyrt) och kameran har bara 3 AF-punkter vilken är i minsta laget.

Som instegsmodell är den ett givet köp!

Köpt hos: begagnat

Pris: 3500

2008-05-26 picke_92



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lätt att använda, Lätt i handen bra grepp, Bra kvalité på bilderna.
MINUS: Ingen AF motor i huset

Köpte den här till hela familjen men man kan säga att den är "min" eftersom jag är den ända som använder den. otroligt bra första systemkamera enligt mig eftersom den är så lätt att använda. ingen AF-motor i huset var dock inte så roligt men nu bryr jag mig inte mera. Objektiven är dyra men det får man leva med. För en kamera med 6mp otroligt bra kvalité.

Liknande produkter: Nikon D40x, Canon EOS 350D

Kundtjänst: Trevliga :)

Pris: 499

2008-05-23 Glondim



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Bra menyer, smidig, Mycket kamera för pengarna
MINUS: Har faktiskt inte hittat något än, skulle vara att man inte har AF-motor i kameran, men det visste jag när jag köpte den.

Första systemkameran för min del, har inte haft den så länge än dock. Men jag är överraskad över tydligheten i menyerna, lätta att begripa och navigera runt i.
När det gäller bildkvaliten så slår den min gamla kamera med hästlängder. Kul att äntligen kunna ta BRA bilder.

Liknande produkter: Inga

Kundtjänst: Har inte behövt utnytja än.

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 2990

2008-05-09 ambient



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bruset på höga ison,,lättanvänd,,liten och smidig men sitter ändå bra i handen
MINUS: Ingen af-motor men det visste jag ju innan jag köpte kameran.

Nu är det dags att skriva en recension,,har precis införskaffat mig en d300 och har något att jämföra med.
Först av allt så vill jag säga att d40 är en fantastisk kamera, trodde att d300 skulle vara ljusår bättre när det gäller bildkvalite men det är den inte.D40:n har fantastiska brusegenskaper för jag ser knappt någon skillnad,,tvärtemot,,kan t.o.m vara bättre när jag jämför. Tänkte först att jag säljer d40 efter inköpet av d300 men kommer alldrig sälja denna kamera, nu får den jobba som macrokamera. Jag har haft med d40 på flera fjällresor,fotat i -20 flera gånger,,haft den i tält och på en massa fiskeresor utan några som helst problem. En kamera som jag använder varje dag. Det enda negativa som jag kan komma på är just att huset inte har af-motor. Blir dyrt när man måste köpa af-s eller dx objektiv istället för nikons klassiska, som man ofta kan få för en bra peng på begagnat marknaden. Rekomenderar verkligen denna kamera,,funderar du på d40x eller d60?? sluta fundera är mitt råd,,köp denna!

Liknande produkter: d40x d60

Köpt hos: Expert

Pris: 5700

2008-05-04 Grantun



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Lätt att använda, lång batteritid,
MINUS: brist på objektiver som passar men det börjar komma bland annat tameron objektiver som är billiga och bra till (om än inte ljusstarka)

Lätt att använda prisvärdig första systemkamera, mycket nöjd med den.

Kundtjänst: Har inte provat

Köpt hos: Bingo danmark

Pris: 3000

2008-04-28 Eld



Att använda: 4 Hållbarhet: 3

PLUS: Prisvärdhet! Jag kan inte tänka mig mer kamera (med optik) för under 4000:- Är du priskänslig/ekonomisk skaffa denna kamera för ditt hobbyfotograferande! Funktionen D-lightning är trevlig då man kan skapa en kopia av en bild i kameran där skuggdagrarna får teckning vid t.ex. motljusbilder. Begripligt menysystem.
MINUS: En del menyletande för att ändra ofta använda funktioner.

Fantastiskt mycket kamera för pengarna!
Den är förstås inte lika gedigen som en kamera i det dyrare segmentet, men med normal skötsel förväntar jag mig inga problem. Trevlig matrismätning (matrix metering) fast jag får intrycket att den överexponerar ett halvt steg i vissa situationer. Liten, men ändå greppbar utan problem för mina händer. Jag saknar några fler knappar som man kan tilldela funktioner som mätningsmetod, enkel/kontinuerlig bildtagning m.m. Det finns en knapp som man kan definiera själv, övriga funktioner får letas fram i menyerna, vilka för övrigt känns mycket lätta att hitta i.

Denna kamera känns som nära på den perfekta kameran för dom flesta hobbyfotografer. Jag funderade på en D40x eller en D60, men dom extra Mpixlarna känns oväsentliga då jag sällan eller aldrig kommer att skriva ut bilder i 40x50cm eller större, och dom övriga extra funktionerna känns inte väsentliga för min del. Jag kommer istället att spara dom pengar som blir över till nya objektiv.

Liknande produkter: Canon EOS400D, Nikon D40x, Nikon D60

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 3790

2008-03-25 Husse_sam



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Priset tillsammans med bildkvaliten!
MINUS: Hatar kitojektivet

Jätte bra kamera för det priset!
Den är plastig men det hindrade den inte att hålla ett fall från 1,5 meter. Kit objektivet är skit så tror ni att det är ett bra objektiv så tänk om!
Jag vet att bild kvaliten inte beror så mycket på pixlar men ni bör veta att 6mp är lite om du ska trycka upp i a3,a2 format!

Liknande produkter: nikon d50,d60

Kundtjänst: Elgiganten är trevliga fast inte så pålästa!

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 4695

2008-03-13 Rei Trulsson



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Användarvänlig meny, hjälpfunktioner, känns robust, väger inte mycket.
MINUS: Saknar fokusmotor i kamerahuset. Endast 3 bilder/sek.

En utmärkt systemkamera för dem som vill skaffa sig en instegssystemkamera. Finns stort utbud av objektiv och tillbehör. Dock begränsas man om man vill ha autofokus, med tanke på att kamerahuset saknar fokusmotor och man då måste ha objektiv med inbyggd fokusmotor.

Liknande produkter: Nikon D40x, Olympus E-410, Pentax K100D Super.

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 4995

2008-03-11 Henrik Bratt



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Priset, lättanvänd, bildkvalité, det mesta egentligen.
MINUS: Har inget negativt alls faktiskt.

Min första systemkamera, läste massvis om olika nikon modeller innan jag köpte den här, priset var bra.
Att det inte finns AF-motor i huset gjorde mig personligen inte något eftersom jag kan låna AF-S objektiv tills vidare och ändå tänker köpa såna senare.
Den är lättanvänd vilket jag också tyckte var bra.
En kommandoratt, men det gör inget heller, vanesak.
Kanske lite lite pixlar men det är ju inte någonting jag behöver enormt mycket av heller.
Kitobjektivet har fått bra kritik, har jämfört vad folk tycker om andra kitobjektiv till andra märken och det har mest varit negativt, men inte om nikons kit.
Jag är helt och hållet nöjd med denna kamera.
Anledningen att jag skulle byta upp mig senare är nog att kunna köra högre isotal innan det blir brusigt.

Liknande produkter: d40x, d50

Kundtjänst: Ingen aning

Köpt hos: Expert Söderhamn

Pris: 3990

2008-02-14 fotofisken



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Användarvänlig, lätta menyer, ligger bra i händerna, bra pris.
MINUS: vet inte något här... man får vad man betalar för.

Min första systemkamera. Funkar utmärkt och för mig uppfyller den de kraven man kan ställa på en så billig kamera.
Bra pris som sagt, kände att det inte lönade sig att lägga till mer pengar på en D40x eftersom skilladerna inte tilltalade mig med tanke på hur "mycket" priset gick upp. Då tycker jag att man borde gå upp ytterligare några lappar och köpa en bättre kamera. tex D200.

Köpt sommaren -07, med väska och två 1GB minneskort, därav priset.

Liknande produkter: Pentax K100, Canon Eos 350D

Kundtjänst: Trevlig personal. Verkar kunniga inom sina områden!

Köpt hos: FotoVideo

Pris: 5699

2008-01-23 Miffox



Att använda: 4 Hållbarhet: 3

PLUS: lätt, lätt använd,bra bildkvalité, bra grepp
MINUS: för få af punkter, ingen af-motor i huset,inget riktigt batterigrepp som tillbehör, Få direkt knappar

Köpte den i mitten av juli och är min första systemkamera. D40 är nog en av de bästa kamerorna man kan köpa om man inte vet något om att ta kort. men tyvärr så växer man snabbt ur kameran efter som att det inte finns tillräckligt med billiga och bra objektiv sen inser man snabbt att man saknar ganska mycket saker på den men jag rekomenderar den starkt till den som vill ha en liten,billig och användar vänlig kamera

Liknande produkter: D50,D80

Kundtjänst: Nej

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 5500

2007-12-28 Ullmerkott



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Smidig, lättanvänd, bra bildkvalité, allt..
MINUS: Saknar af-motor i huset, endast 3 af-punkter

Min första systemkamera.Helt underbar, kan inte annat än rekommendera denna! Bra bilder, snabbstartad, extremt lättanvänd, liten och smidig och så är den snygg förstås! ;)

En nackdel är att det inte finns någon af-motor i huset, det måste sitta i objektivet vilket begränsar utbudet en aning. Dock finns det objektiv så att det räcker för nybörjaren, kitobjektivet+ 55-200-zoomen ger totalt ca 11x zoom om jag tänker rätt. Och inte är det dyrt heller.

En annan nackdel är att den bara har tre fokuspunkter, men om man jämför med många kompakter som har en är det helt ok. Sen kan man ju faktiskt fokusera manuellt också.

Liknande produkter: Nikon D50, D70, D80

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 4990

2007-12-25 Dzenis



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Lätt,användarvänlig kamera med bra optik och pixelkvaliten.Snygg design.Låg kostnad
MINUS: Autofokus fungerar bara med Nikons AF-S objektiv. Begränsad möjlighet att fotgrafer vid hög ISO.

Nikon D40 var min första DSLR inköpt i juli 2007. Då var jag väldigt imponerad över denna kamera. Hade den i ca ett års tid, och bytte sedan system till Sony.
Nikon D40 är bra systemkamera för så lite pengar.Trots att den har "bara" 6 megapixel så levererar den bra bilder,med bra skärpa,färger och kontrast.Har framkallat foto i A3 format.Bra pixel kvaliten.
Bra systemkamera för nybörjaren. Det duger dock inte till sportfotografering.

Liknande produkter: Canon EOS 350 D

Köpt hos: ONOFF

Pris: 5250

2007-12-21 WILLEAM



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Billig, nybörjarvänlig, Bra iso egenskaper.
MINUS: Väldigt lätt, ingen inbyggd AF motor, konstig autofokus i vissa ljusförhållanden.

Köpte min alldeles första systemkamera här för någon månad sen. Har fotat väldigt mycket sedan dess, och jag är mer än nöjd med kameran. Trots den plastiga ytan så känns den ändå väldit behaglig att hålla i. Den ger riktigt fina bilder och tolerar ISO tal upp till 800 utan att ge ifrån massa irriterande brus.

Liknande produkter: EOS 350D, Nikon D50, D40X

Köpt hos: Expert stormarknad

Pris: 4999

2007-12-15 thaung



Att använda: 5 Hållbarhet: 3

PLUS: Bildkvalitén, kit-zoomen, priset
MINUS: Känns ganska plastig, ingen af-motor i huset, hade gärna sett lite mer dedikerade knappar istället för att behöva gå in i menyer för att ställa in saker.

En liten, lättanvänd och billig kamera som ger förvånansvärt bra bilder. Mycket prisvärd!

Liknande produkter: EOS 400D, E-410, D40x

Köpt hos: ONOFF

Pris: 4995

2007-12-10 Christher Lenander



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Bra bilder, inomhus och utomhus. Snabb att starta och vid fotografering.
MINUS: Har inte hittat något negativt med kameran.

Detta är min första dSLR kamera. Så jag kan inte säga om den är bättre eller sämre än andra dSLR kameror i instegsklassen.

Då jag inte har haft någon systemkamera förut så har jag inte så stor koll på allt vad det innebär att fotografera med en sådan. Håller på att lära mig den och läser dom artiklar som finns här på Fotosidan.

Liknande produkter: Pentax K100D

Kundtjänst: Har ingen erfarenhet av kundtjänst.

Köpt hos: Expert

Pris: 4999

2007-12-07 Henric_D



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Billig
MINUS: Dyra objektiv.

Då jag inte haft en systemkamera förut har jag inget att jämföra med, jag gillar hur den ligger i handen samt vikten. Den har även en väldigt lätt meny tycker jag.
Korten blir skarpa och mkt bra färgåtergivning.

Köpt hos: Fotografen, Kil

2007-12-04 angervo



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Liten och lättanvänd.
MINUS: Dyrt med objektiv...

D40:n är min följeslagare överallt! Den är liten och smidig så den rymms i ryggsäcken bland matte & fysikböckerna =)
Jag kunde inte mycket om fotografering när jag köpte den, men kameran hjälpte mig, berättade när motivet var för mörkt, ljust m.m.
Jag köpte ett paket så jag fick med ett 18-55 mm och ett 55-200 mm objektiv, och i flashback kampanjen fick jag en SB-400 blixt. Verkligt bra pris för det!!
Kameran sitter som gjuten i mina små händer, vet att om man har större händer kan man uppleva den som liten.
Skarpa och fina bilder med tanke på priset!
Gillar inte den inbyggda blixten som inte ploppar nog högt upp, så det blir skuggor med längre objektiv, fast jag själv använder aldrig den inbyggda blixten så.
Jag har haft den i ca 6 månader nu, och upplever att jag börjat växa ur den.
Den har lite taskig autofokus i den båda "ytterområdena". Tråkigt att den inte har motor för autofokus, blir dyrt i längden. Och den klarar inte kyla nå bra, stor nackdel om man som jag bor på nordpoolen :P (nästan i alla fall) Fast det är det tydligen få digitalkameror som klarar av....
Tyvärr har min kamera gått sönder precis. Enligt en kille på NIKON sa att den hade tappat pixlar, därfär blev det svarta fläckar på bilderna...

Kundtjänst: Ingen vidare erfarenhet med kundservice hos NIKON! Har tyvärr bara haft problem med dem, men det får man väl ta när de har bra kameror? Dustins support är helt ok, men behöver iaf inte bråka med dem...

Köpt hos: Dustin

2007-11-11 Demonisk_Rymdhamster



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Uttagbart uppladdningsbart batteri med eoner med tid på en laddning. Skarpa vackra bilder med mycket dynamik i!
MINUS: Hum...nu får jag fundera. Tror inte jag kan komma på något!

Jag ÄLSKAR den här kameran. Den rimmade verkligt bra med mig med en enda gång som jag packade upp den. Oerhört lättbegriplig och användarvänlig!!! Suverränt ljusintag även i lite mörkare miljöer. Skön att hålla i och liten för att vara en systemkamera.

Köpt hos: Ahlséns foto i Lerum.

2007-10-26 jonas_j



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: - Snabb i uppstart och mellan bilder - Grymt bra batterikapacitet (jmf mot kompaktkameror) - Skönt grepp
MINUS: - Brusig vid höga iso-tal - Blixten något klen och poppar upp lite för lågt

Gick från halvavancerad kompaktkamera, Sony DSC-V1, till denna i våras. Har hunnit klämma ett par tusen bilder och är i stort sett mkt nöjd. Det jag ibland kan känna brister är bruset vid höga iso-tal. Tycker inte att kameran sköter det såååå snyggt alla gånger. Det går dock att ställa så att den aldrig går över ett visst iso-tal. Blixten går upp lite för lite så fotar man utan att ta bort motljusskyddet (tillbehör) så skärmar det av lite av blixten i nederkant på bilden. Löses naturligtvis med en extern blixt.

Köpt i USA - var betydligt dyrare i Sverige vid den tiden.

Köpt hos: 17th Street Photo New York

Pris: 3900

2007-10-23 RavenE



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Användarvänlig, skönt grepp, suverän batteritid.
MINUS: Kan ärligt talat inte komma på några minus för tillfället.

Innan jag köpte denna kamera, hade jag endast använt mig av mobilkameran, en bokstavligt talat urkass Sony kamera.
Började intressera mig av Foto för ett drygt år sedan, köpte denna kamera i Augusti i år. Blev kär redan från de första testbilderna. Vilken underbar kamera!

Liknande produkter: Canon EOS-400D. Den och Nikon D40 är i princip likadana. Den ena har funktioner som den andre inte har, och vice verca.

Kundtjänst: ---

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 4795

2007-10-21 Lasse48



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Användarvänlig, samt pengar tillbaka.
MINUS: Med ett sådant lågt pris kan jag inte finna några minus. Man får alltid vad man betalar för. Mycket positivt i detta fall.

Äntligen en enkel SLR-kamera för "vanligt" folk som vill få till sitt fotograferande. Med batterigrepp blev den väldigt bra att "greppa". Tar,enligt mitt sätt att se det, väldigt bra bilder. Tillsammans med kitobjektivet 18-55 mm och med inköpta 55-200 mm har jag en kamera för de flesta tillfällen. Förvånades av det låga priset på 55-200 linsen, endast 1600:-

Liknande produkter: Kollade inte andra kameror eftersom jag har en analog Nikon sedan länge. Även dessa objektiv går att använda med manuell fokus.

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 4795

2007-10-12 Nickelito



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lätt att komma igång med. Lätt att använda. Det kanske är jag, men den tar väldigt bra bilder. Snygg & greppvänlig är den
MINUS: Har inte hittat några minus än! Jo, objektiven är dyra!

.

Liknande produkter: Kikade på Nikon D40X.(10mp motiverar inte priset.)
Canon 400D (För dyr, inte tillräckligt bra för det priset)

Kundtjänst: Köpt på Cyberphoto.se.
The best a photografer can get!
Dom é toppen där!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 4995

2007-09-27 kentanton



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Enkel och smidig kamera. Mycket kamera för pengarna
MINUS: Ett begränat urval med AF-optik som fungerar med kameran.

En kamera som passar alla. En billigare digital systemkamera hittar du inte, som är i denna klassen.

Liknande produkter: Canon 350

Köpt hos: EXPERT

Pris: 5399

2007-09-27 kentanton



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Enkel och smidig kamera. Mycket kamera för pengarna
MINUS: Ett begränat urval med AF-optik som fungerar med kameran.

En kamera som passar alla. En billigare digital systemkamera hittar du inte, som är i denna klassen.

Liknande produkter: Canon 350

Köpt hos: EXPERT

Pris: 5399

2007-09-26 Peter Sundkvist



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Priset
MINUS:

Köpte kameran för att den var lätt att hålla i och det var bra prestanda och funktioner på den.

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 4899

2007-09-25 Leonberg



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Liten, smidig med suverän bildkvalitet.
MINUS: Ej kompatibel med gamla Nikon objektiv.

Jämför man pris med vad man får för pengarna när man köper en Nikon D40 så är det ett riktigt klipp - mycket kamera för lite pengar. Bra batteri - tog +700 bilder häromdagen, inga problem med ett batteri.

Liknande produkter: Nikon D40x, Canon EOS 400D..

Köpt hos: SIBA

Pris: 4795

2007-08-31 Tobban



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Liten, lätt, bra batteritid. 6Mp räcker gott och väl! Bra kitobjektiv (18-55). Bra brusnivå på ISO 800 och 1600. Helt klart användbart. Man får otroligt mycket kamera för pengarna!
MINUS: Det skulle finnas fler snabbknappar. Det finns en programmerbar Fn knapp, där jag har ISO inställningen. Skulle vilja ha en för vitbalansen och sekvenstagning/fjärrutlösare/fördröjning också. Kameran är lite liten för min händer. Plastig, men ger ändå ett rätt så stabilt intryck. Saknar ibland en liten LCD panel där man lätt kan se sina inställningar utan att slå på den stora skärmen. Ingen fokusmotor i huset. AF-S objektiven ger ändå snabb och säker autofokus. Dock begränsas man med att bara vissa objektiv fungerar (kan bli kostsamt). Dock har bl.a. Sigma börjat bygga objektiv med inbyggd autofokusmotor.

Min första systemkamera. I det stora hela är jag mycket nöjd med min kamera. Utmärkt instegskamera, enkelt att lära sig och ger bra bilder i de flesta situationer.
Vill man utveckla sin fotografering så är det här en bra kamera att börja med. Jag känner dock att jag efter ca 6 månader med kameran skulle vara redo att gå upp en klass (typ D80), därav betyg 4 på hållbarhet.

Liknande produkter: Canon 400D, Pentax K100D, Sony A100 & Nikon D80

Kundtjänst: Utmärkt!

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

Pris: 5800

2007-08-29 fotose2004



Att använda: 4 Hållbarhet: 3

PLUS:
MINUS: vill du byta kit optiken till en fast brännvidd som AF 50mm/f,1,8 så fungerar inte autofokusen.

vilket dåligt köp. jämfört med canon 300D så tar den här riktigt dåliga bilder. tom min kodak digitalkamera för 700 kr tar bättre bilder.

2007-08-28 Limpa



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Lågt brus, batteritid, billig
MINUS:

Behövde en liten och smidig "reservkamera" och valet föll på en D40. Bildkvalitén och det låga bruset imponerar. Perfekt att ha med när man inte orkar släpa på dom större grejerna. Lättare att fokusera manuellt med denna än tex D200, vilket gör att det fungerar bra att använda optik utan motor. Fick med en SB400 på köpet och 830:- tillbaka.

Liknande produkter: D40x

Köpt hos: Expert

Pris: 4995

2007-08-26 Mandelz



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Liten och lätt, lätt att hantera, snyggt utseende.
MINUS: Ingen autofokusmotor i huset.

Köpte nyss min Nikon D40. Det är min första systemkamera, och jag är helnöjd! D40:n är kanske ingen kamera för den som kommit lite längre i sin fotografering, men för sådana som jag som är mer åt nybörjarhållet och ska köpa sin första systemkamera så rekommenderar jag den starkt! Det är Nikons första lilla systemkamera, den väger inte alls mycket och ligger mycket bra i handen, bra för yngre personer som har mindre händer. Jättelätt att hantera enligt mig. Enda minuset är att det inte finns någon autofokusmotor i kamerahuset - därav lättheten och litenheten - så om man inte vill köra manuellt måste man köpa objektiv med autofokusmotor i, vilket kan bli lite dyrare i längden. Men annars är det en jättebra kamera som jag verkligen trivs med.

Liknande produkter: Nikon D50, Canon EOS 400D.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 5100

2007-08-15 slämmarn



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: enkel - billig- lätt
MINUS: dom manuella inställningarna är på menyn.

Kameran är jätte bra . det är min första systemkamera. jag är jätte öjd att jag valde den för den ärr jätte enkel men om man vill kan den vara komplicerad.
om jag hade haft mer pengar hade jag nog köpt en annan kamera. men är ändå jätte nöjd.
jag tänkte köpa en olympus e-400 men den modellen har gått ut och tagits över av 410. den var dyrare då jag köpte en Nikon d40. Mycket nöjd över den . man får bra grepp om den men om du har stora händer så vet jag inte jag har ganska små händer.
Kameran är en lätt systemkamera som passar nybörjare prfekt :)

Liknande produkter: Olympus E-400
Canon eos 350D

Pris: 4990

2007-07-27 tomten_alle



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: inställningsmöjligheterna Känslan Vikten
MINUS: Ingen spegelupfällning. Ingen manual(?)

Huset känns genuint och knapparna har en skön känsla. Handhavandet fungerar jätte bra i a och s, Men i m Saknar man ett extra skrollhjul. Knapparna går att programera, tumfocus är möjligt! Dlighting är jättebra om man har underexponerat, den har rättat någon bild hittils har det klarar jobbet bättre en photoshop. Kameran kan bara använda nikons af-s och sigmas hsm, det gör inte så mycket tycker jag.

Liknande produkter: canon eos 350d.

Kundtjänst: Tummen upp, snabbt mailsvar.

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 4999

2007-07-24 johnnynu



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Lättanvänlig
MINUS: Lägsta ISO 100, objektivet är inte det kraftfullaste för macro mm

Har inte hunnit testat kameran så jättemycket men det var ett stort steg från vanlig digitalkamera. Mycket möjligheter och mycket för pengarna.

Man kan få riktigt snygga bilder med lite träning och tillbehör till denna. Absolut rekomendation för nybörjare!

Köpt hos: TBH.se

Pris: 4700

2007-07-23 Lidenkatten



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Lätt att förstå sig på, lättanvänd. Passar oss med mindre händer, bra inbyggd blixt.
MINUS: Finns inga.

Bra prisklass för en systemkamera, som kan det mesta. Är mycket nöjd med att det går att ha manuell inställning. Anser att D40-kameran är mitt bästa kameraköp.

Kundtjänst: Mycket bra!

Köpt hos: Expert i Sundsvall

Pris: 5499

2007-07-19 barajagjohanna



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Liten och behändig, meny på svenska, lätt att förstå, bra förklaringar i kameran.
MINUS: Tar in ljus ibland (men det kanske alla kameror gör utan motljusskydd?), för liten zoom på standardobjektivet.

Jag gillar Nikon D40 för att den är liten och passar i mina små händer väldigt bra, det var faktiskt det avgörande när jag valde mellan den och D50. Den är lätt att handkas med, då menyerna är på svenska och det är lätt att förstå och testa sig fram. Färgerna på bilderna blir bra, och det blir väldigt skarpa och fina porträttbilder. Jag skulle dock tycka att det kunde vara lite bättre zoom på kameran.

Liknande produkter: Nikon D50

Köpt hos: Foto A-Bild

Pris: 5995

2007-07-06 lundqma



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Pris, bildkvalitet, storlek/vikt
MINUS: Saknar AEB, Autofokuserar endast med AF-S-objektiv (eller mostsvarande, HSM/Sigma).

Att skaffa en D40 är något av det bästa jag gjort, har tagit bilder dagligen i 4 månader med kameran. Det som är bra med kameran är att det gick fort att lära sig de viktigaste funktionerna så man därefter kunde ägna tid att förbättra sina kompositioner. Jag skulle rekommendera kameran till någon som inte har en massa gamla Nikon-objektiv liggande, efter som D40 inte autofokuserar med Nikkor-objektiv utan inbyggd AF-motor.

Liknande produkter: Nikon D80, Canon 400D, Sony A100

Kundtjänst: Manual saknades i mitt D40-kit. Ringde till kundtjänst, de skickade en manual utan kostnad inom 1-3 dagar.

Köpt hos: El-Giganten

Pris: 5795

2007-05-24 Suxi



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Liten men bra att hålla i. Skarp och ljus sökare.
MINUS: Svårt att se bilderna i monitorn när solen skiner.

Lätt att använda och snabb autofokus. Men man får bevaka
vilken av de tre fokuspunkterna som den väljer.
Det kan bli urfrätta högdagrar vid vita delar av motivet.

Liknande produkter: Canon 400

Köpt hos: Expert i Gävle

Pris: 5999

2007-05-07 mimasan



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Liten och smidig, bra bilder, lätt att lära sig och använda. Auto ISO:n är jag lite smått förälskad i, tog dock ett tag innan jag fann den funktionen...
MINUS: Få fokuspunkter och att den saknar motor för autofokus. Men jag hoppas det kommer fler nya DX objektiv och i så fall är inte det något problem med avsaknaden av motor.

.

Liknande produkter: Canon 400D

Köpt hos: Cyberphoto

2007-04-16 Harmony



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Lätt att hantera
MINUS: Hittar inga minus

För att vara första gången jag äger en systemkamera så tycker jag den är väldigt lätthanterlig och tar bra bilder.. Jag är jätte nöjd.

Köpt hos: ONOFF

Pris: 5690

2007-04-03 Patrik Johansson



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: - Lätt och smidig - Oerhört bra bildkvalitet med lågt brus - Bra och enkla menyer - Ljus och fin sökare - Prisvärd
MINUS: - Endast tre AF-punkter (jag använder bara den i mitten så jag vet var fokus hamnar) - 6 MP lite lite om man beskär bilderna - Saknar ibland direktvalsknappar - Begränsat objektivutbud

Jag har tagit ett par tusen bilder med kameran nu, och är mycket nöjd, framförallt med bildkvaliteten. Jag plåtar i NEF och konverterar till DNG i Adobe Lightroom och resultaten blir mycket goda med bra färgkontroll. Kameran är oerhört lätt att bära med sig och smidig att använda. Jag har dock förvånat mig själv med att göra ganska mycket manuella inställningar, och då saknas ibland direktvalsknappar. Jag har lagt vitbalans på Fn-knappen, men skulle vilja ha en direktknapp för ISO också.

Skärmen är mycket bra, och 18-55-objektivet är jag mycket nöjd med. Batteritiden kan vara lite knapp och man använder skärmen mycket, men det är inget stort problem. Jag använder regelbundet ISO upp till 1600 och har dessutom skrivit ut flera foton i A4 och A3 - det syns inget brus på förstoringarna - mycket bra. Jag tänkte att 6 MP skulle vara mer än nog för utskrifter i A3-format, och det stämmer. Däremot har jag upptäckt att jag gärna beskär kanske en fjärdedel av bilderna innan jag skriver ut, och då kan 6 MP vara lite knappt! Samtidigt vet jag inte riktigt om min dator skulle kunna hantera de 15MB-filer som genereras i NEF på ex. D80? Datorn gillar de 5MB som varje NEF är från D40.

Vitbalansen är osäker i Autoläge, så man gör bäst i att ställa in den manuellt! Exponeringsmätningen tycker jag generellt sett är bra, och man lär sig snabbt när man behöver kompensera.

Sammanfattningsvis är kameran oerhört rolig att fota med och lätt att använda och bära med sig. Jag är mycket nöjd med bildresultaten! Kanske att jag skulle valt D80 i stället, men jag tycker jag har fått mycket kamera för pengarna i D40!

Liknande produkter: Nikon D80

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 5750

2007-03-13 alight



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Ligger bra i handen, snabb, smidig, lite brus på höga ISO
MINUS: Få reglage för olika inställningar. Få AF-områden

Detta blev min första dSLR kamera, och jag har fotat med den i ungefär 1-2månader nu. Jag är i det stora hela mycket nöjd :)

Den ligger perfekt i handen, startar fortare än man hinner blinka (<1/5sek starttid räcker åt lucky luke), bilderna blir finfina och jag tycker inte det blir något farligt brus på ISO400, och ISO800 är fortfarande ok.
Batteritiden räcker gott, och seriebildstagningen med 2,5bild/sek är rolig, men tenderas att överanvändas.

Jag gillar även användargränssnittet på skärmen som visar information när man ska ta foton, där man grafiskt kan se (ung.) hur stor bländare och hur lång slutartid kameran är inställd på, och där även alla olika inställningar står tydligt. Skärmen är också värd att nämnas, den är stor och klar!


Det som mest stör mig med kameran är att det finns ganska få reglage och styrhjul för att ändra inställningar. det kunde gott finnas lite fler, så man slapp hålla på med knappkombinationer och ifall det är riktigt illa, gå in i kamerans menyer för att ändra olika inställningar.

Jag hade även uppskattat att kunna se vilken ISO jag fotograferar med i sökaren.

En sak som jag inte gillar som många andra tycker om är alla hjälpmenyer och förklarande texter. Visst, de är ganska bra, och ibland väldigt bra, men mest i början. Efter att ha läst på lite och fotat i någon månad så känns det lite överflödigt, och jag har inte hittat något sätt att stänga av dem. Det känns lite som att kameran skriker jävla dumhuvud åt en när det börjar blinka en massa saker och frågetecken på skärmen, om saker som man faktiskt kan.

den sista saken jag inte gillar är de ytterst få 3 AF-områdena. Även för mig som väldigt ny nybörjare känns detta faktiskt lite snålt. Dessutom är de två AF-områdena på sidorna ganska oprecisa, och kameran missar dem gärna, vilket kan leda till viss irritation.


Det kan tänkas att jag klagat på den mer än jag hyllat den, men det är väl enklare att skriva de dåliga sakerna.. Det finns dock en hel hög bra saker till att skriva om den :) I det stora hela gillar jag kameran, fast jag kanske skulle hejdat mig i min iver och sparat ihop till en D80 från början.

Liknande produkter: D80, EOS 400D, Sony a100

Kundtjänst: -

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 5996

2007-03-08 P.Elfquist



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Liten men ändå härlig att hålla i. Kvaliteten, Bilderna.
MINUS: Här skriver de flesta "ingen autofokusmotor i kamerahuset". Men jag tycker att Nikon gör rätt... Det finns kunder som inte behöver ha kompabiliteten med gamla objektiv...

Min första digitala systemkamera och jag börjar mjukt... men vilken mjukstart sen. Efter att ha varit Canon trogen i den digitala åldern så är jag tillbaka hos Nikon och kvalitet känslan. Sneglade på D40x och undrade om jag skulle vänta in den... men varför egentligen? Denna kamera har allt och lite till... För tillfället iaf. :-)
Köpte kitet med 18-55 & 55-200

Liknande produkter: Canon EOS 400D, Nikon D80, Pentax K10D

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 7200

2007-03-08 Jonson



Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: lätt att hålla, lätt att förstå sig på mycket finesser kanon!
MINUS: ingen af motor i kamerahuset

Min första systemkamera.Har inget att jämföra med men som nybörjar kamera är den perfekt allt finns som ska finnas även för lite mer avancerade amatörer som inte är nybörjare. Folk stirrar sig blinda på hur många megapixel en kamera har. Den här 6.1 megapixel kameran räcker till de flesta avancerade som nybörjade. Hämtade ut en bild jag tagit på havet förstorad till 30x45cm perfekt! De enda som har nytta av mer pixlar är de som fotar reklam till reklam pelare.

Liknande produkter: Läste produkt tester i diverse tidningar D 40 hyllades i de flesta lätt val

Kundtjänst: Mailat nikon inte fått svar än detta var för 4 veckor sedan

Köpt hos: Vislanta (Lanzarote kanarieöarna )

Pris: 4800

2007-02-11 Lajson



Att använda: 4 Hållbarhet: 5

PLUS: Liten och händig, snabb, bra och logisk menysystem,
MINUS: Äldre optik kan ej använda autofokus med denna kamera

Har haft ett dussintals digitalera bl.a. HP, sony, minolta, panasonic, olympus etc samt en DSLR, Canon EOS 350D / Digital Rebel XT. Det sistnämda kameran sålde jag ganska omgående pga. att handgreppen var så liten samt det medföljande optiken var en leksak.

Sista digital kameran, en panasonic dmc-fz-7, haft nu drygt ett år när jag begav mig att försöka igen med en DSLR. Först fick jag ögonen på en Pentax K100D men ack så stor besvikelse den blev när jag inte ens fick kameran igång med mina laddninsbara batterier och inte ens kunnat testa den utomhus.

Nästa DSLR blev således en Nikon D40 och vilken skilnad det blev ! Aldrig skulle jag trott att en budget DSLR kunde prestera så stort och så mycket. Den är liten men ändå ergonomisk ( inga problem att hålla kameran med en hand ) den är snabb vid uppstart, snabba menyer, snabb serietagning och snabb fokusering ! Menyerna är upplagda logiskt och enkelt och är lätt att hitta bland inställningarna. Kamerahuset är inte översålad med knappar och lcd displayen verkar enormt i storlek när man gemför den med andra dslr. Där representeras all info om kamerans inställningar samt man kan granska sina bilder på den. Jag gillar skarpt det grafiska represaentationen av slutartiden och bländaröppningen !

Själva optiken som medföljer kameran är skarp ( för att vara en budget optik ) och tyst vid fokusering och 18-55mm räcker för alla vardagsbilder man kan tänka sig ta. Om jag t:ex. gemför denna optik med optiken jag hade på Canon 350D så nikons lens slår med hästlängder canons. Till sist men inte minst bilderna man får från denna Nikon kamera är det bästa jag någonsin hade. Skärpan är lagom redan från kameran men kan förbättras lätt i datorn, färgerna tänderar vara åt " vivid " från kameran men det passar mig bra. Det går naturligtvis ställa in färgåtergivningen manuellt till det som passar en bäst. Auto WB-en är bra och funkar utmärkt vid dagsljus men kan missa vid glödlampsljus enstaka gånger men det är lätt åtgärdad ifall man väljer manuell WB. Bruset är inga problem upp till 800 ISO, 1600 ISO är fortfarande användbar och det högsta känsligheten 3200ISO ska man använda bara i nödläge.

Trots att kameran är enkel så finns det massor av inställningar för nybörjare att leka med och jag tycker att Nikon har lyckats skapa en bra ballans mellan funktioner och handhavande för de som går över till DSLR kameror från vanliga digitalare. En sak är säkert med denna kamera: Man behöver inte vara proffs eller äga en svindyr kamerahus för att lyckas ta bra bilder ! Här behöver man bara koncentera sig på själva bildtagningen och kameran sköter allt annat åt en snabbt och effektivt.

Men finns det några nackdelar med denna kamera ? Måhända kan finnas för vissa och det är själva optiken som har inbyggd fokuseringsmotor istället att den skulle vara placerad i kamerahuset och sålunda man kan ej använda autofokus funktionen med äldre Nikon optik. Hur dessa äldre optik är kompatimbla med Nikon D40 vill jag låta vara osagd men man kan säkert få info på nätet om detta.


Till slut : är du ute efter en nybörjar och lätt DSLR då testa gärna Nikon D40 och se själv om den kan passa dina behov. Jag kan inget annat än bara rekommendera denna kamera !!!

Liknande produkter: pentax K100D

Kundtjänst: Än så länge inga

Köpt hos: Expert i Uddevalla

Pris: 6000

2007-01-31 SE6M



Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Smidig, lättanvänd, MYCKET trevlig LCD-skärm, både stor och med neutrala färger.
MINUS: Avsaknad av inbyggd autofokusmotor kräver att optiken har det istället. (AF-I & AF-S)

Köpte D40'an i December, har under en månad redan tagit 3000 kort, är mycket nöjd hittills.
Kameran verkar stabil, lätt att hålla och har ett bra grepp.
6 MegaPixlar är inte så mycket idag, men det verkar som om Nikon inte hakat på den utbredda sk. Pixelhysterin som råder idag hos många andra kameratillverkare.

Kameran har ett relativt attraktivt pris och kan nog bli en storsäljare på sikt.

Liknande produkter: D80

Kundtjänst: Ingen ännu

Köpt hos: Expert butik

Pris: 6000

2007-01-30 Hans William



Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Liten, lätt, enkel att använda, goda ISO egenskaper. allt mellan helautomatiska motivprogram till helt manuell. Det är en NIKON rakt igenom
MINUS: Saknar AF motor för äldre D-objektiv. Endast NEF+JPEG basic

När min fotohandlare ringde mig den 4.12-06 och talade om att han hade en D40 över så kunde jag inte låta bli att köpa den. Har D100 och D200 sedan tidigare och flera AF-S objektiv, varför argumentet att den saknar AF motor inte betyder så mycket för mig.
D40 tillsammans med AF-S VR 18-200 och SB-400 är ett lätt system att bära med sig, väger 1,3 kg.
D40 tar användbara bilder vid ISO 1600, kanske bäst av alla Nikon DSLR, 6 mega pixel räcker långt. Den överexponerar något varför det är en fördel att ställa ner vitbalansen till - 0,3 - 0,7. Kameran kommer med 6 motivprogram men har även de avanserade inställnings möjligheter som finns hos Nikons större modeller. Batteritiden är bra. En kamera som jag har med mig tar bättre bilder än den kamera som ligger kvar hemma, därför att den är för tung, stor, dyr att ha med. Jag rekommenderar den som andra kamera till er som har kameror i D2 serien. Den är rolig att använda.
Som första kamera vid övergång från kompakt kamera är den om man väljer Nikon ett bra val, det finns en mindre fotokurs inbyggd i kameran. Men om det är den enda DSLR som du äger så blir bristen på fokus motor mer besvärande för det finns ingen AF för D-objektiv och just nu finns det endast ett Nikonobjektiv med fast brännvidd som har AF-S, Sigma har några bl.a ett ljusstarkt 30 mm 1,4 som har fått ganska bra kritik.

Köpt hos: Foto Master

Pris: 6200

Elinchrom ELB 500 TTL To Go - Free Elinchrom Adapter