Nikon D750



Ny kamera med ny sensorn i FX-format. Ny AF-prestanda, serietagning på upp till 6,5 bps och filminspelning i full HD-kvalitet vid 1 080/60p. Vinklingsbar monitor och med inbyggd Wi-Fi.

Övergripande: 
Att använda: 
Hållbarhet: 
(baserat på 13 recensioner)
Skriv en egen recension




2017-11-14 hansber

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Lättanvänd, ger fina brusfria bilder, skön ergonomi, snabb
MINUS: Hållbarhet skärm (känns lite vekt med vikfunktionen)

Lättanvänd kamera som ger riktigt fina bilder. Skön ergonomi, snabb autofokus, snabb i responsen.

Liknande produkter: Nikon D500

Kundtjänst: Nej

Pris: 14700
2017-04-27 lonian

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Mycket bra dynamiskt omfång. Lätt lätt lätt i handen. Bra grepp.
MINUS: Har upplevt ibland att den inte presterar lika bra med blixt som D800 jag tidigare ägt. Om det är pga mänskliga fel eller inte låter jag vara osagt. Men det känns som att jag får dra ner blixtstyrkan när den körs i TTL läge.

När min Nikon D800 började bli sliten så bytte jag till D750.
En mycket lättare kamerakropp och behändigare grepp.
Det har varit lite omställning i att lära sig, men det mesta känns ju igen sedan tidigare med menyer. Det jag saknar är naturligtvis 36 megapixlar, men med 24 megapixlar så får jag ändå mycket att arbeta med, samt att det går fortare att ladda in i redigeringen.

Köpte den vid black friday, samt nikon payback kampanj fick jag tillbaka 900kr

Pris: 16000
2017-04-23 Jonas Seffel

Att använda: 3 Hållbarhet: 4

PLUS: Bildkvalité, storlek
MINUS: De korsformiga AF-punkterna är klumpade i mitten

Det dynamiska omfånget är imponerande och bildkvalitén rent generellt är utmärkt.

De icke-korslagda fokuspunkterna fungerar dåligt i lite sämre ljus, i bra ljus funkar de bra. Kamerans AF är specad till -3EV - och ja, den låser nästan på allt. Dock dyker exaktheten som en sten när mörkret faller - men låser gör den.

Har inte upplevt problem med att AF ger olika resultat beroeende på olika typer av ljuskällor. Riktigt bra!

En bra kameran som ger mycket för pengarna - särskilt som begagnad. Ta dock recensionerna på nätet med en nypa salt. Det är en bra kamera, men det är inga underverk som erbjuds rent AF-mässigt.

Jag skulle vilja placera kamerorna i segmentet så här (har ägt 1-3 och provat 4):
1. Canon 5D Mk3
2. D750
3. Canon 6D
4. Nikon D610

Liknande produkter: Canon 6D

Kundtjänst: Nikon i Solna lämnar en hel del att önska.

Pris: 12500
2016-10-17 pergust59

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Utsökt kvalitet till ett bra pris, Batterilivslängden. Möjligheten att skräddarsy funktionerna: knappar mm.
MINUS: Menyerna något sega. WiFi funktionen.

Ville ha en fullformatkamera. Vald mellan Nikon D750 eller Canon 5D. När jag insåg att jag fick samma kvalitet och funktioner hos Nikon till ett lägre pris än för Canon 5D var valet enkelt. Dessutom hade jag en del Nikon prylar. T ex har Nikon den trevliga fördelen att DX objektiv går att använda på FX. Enda nackdelen är kanske att menyerna tar lite tid att vakna till liv samt att WiFi punkten är värdelös. Orken bland produktutvecklarna måste tagit slut när man kom till WiFI funktionen. Bilderna som produceras är av högsta kvalitet särskilt med min Tamron SP 35 mm.

Liknande produkter: Canon 5D

Kundtjänst: Inga, den bara fungerar.

Pris: 17900
2016-10-11 Jray

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Iso egenskaper Dynamisk omfång Tilt skärm Focus motorn wifi
MINUS: inga

Grymm Kamera den som är enligt mig den mest optimala kamera som kommit de senaste 5 åren.

Du kommer inte hitta en mer allsidig men samtidigt ha proffskvalitet

inte samma upplösning som d800 men fortfarande en bättre kamera en d800
2016-05-14 pergust59

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Mycket bra bildkvalitet. Välbyggt. Bra ergonomi. Lång batteritid, Anpassningsbar. Kan använda DX linser. Inte billig men man får ändå mycket för pengarna. Bra med vikbar skärm.
MINUS: Inga

Ända sedan jag köpte min D7000, som jag är mycket nöjd med, har jag drömt om en FX-kamera. Sneglade på D600 och D610 men det var en hel del problem med dem så jag vågade inte ta steget. När D750 kom och alla tester bara pekade i en riktning slog jag till. Min hade inte de kända sensorproblemen när jag köpte den (tillverkad i november 2015).

Den vikbara skärmen är suverän vid gatufotografering (kamera diskret på magen) och vid filmning.

En fantastisk kamera helt enkelt! När man kan sin Nikon, i mitt fall D7000, var det mycket lätt att använda sin D750 knapparna sitter där de skall.

Tillsammans med min Tamron SP 35 1,8 tar jag bilder av en kvalitet jag aldrig tidigare sett.

Möjligheten att ta bilder i skymning är fantastik, här är det ett dammarbete mellan D750 med möjlighet att fokusera i mörker och ta bra bilder och min VC lins Tamron SP 35 mm 1.8

Pris: 17889
2016-01-23 Tjeno

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Extremt bra brus hantering (iso). Snabb Autofokus. Bra programerbara knappar för snabb iso justering. Kanon bra med M-läge och auto-iso.
MINUS: Endast 6,5 bilder i sekunden, kunde lätt varit 7-8 om inte nikon begränsat med flit pga inte konturera med sig själv.

Är riktigt nöjd med denna kameran. Fotograferar fåglar och sport vilket ställer stora krav på kamera hus och optik. Kameran presterar bra både för resor med sin lätta vikt samt mer krävande miljöer som regn och rusk i naturen. Många knappar på kamerahuset går att programmera om till ens behag vilket är ett stort plus. ex. är att record knapp kan programmeras för ISO inställningar istället. Autofokusen (AF) är riktigt snabb och bra. I dåligt ljus sätter den fokusen utan problem. Brushanteringen (iso) är bland dom bästa i nikons modeler idag. antal bilder kameran kan ta är 6,5 bilder i sekunden, vilket är bättre än vad nikon D800/810 klarar av. Detta är en viktig punkt om man fota sport och fåglar. Tråkigt bara att nikon inte trimmade upp fps lite mer, 7-8 fps alla fall i beskuret läge kan man tycka. Vikbara skärmen var inget krav eller funktion som jag brydde mig om. Men ett fin funktion då man skall foto lågt eller högt, MEN ett stort minus är dock att autofokusen är sjukt långsam när man köra via skärmen (live view). Jag kör med dom snabbaste mineskorten som kameran klarar av dvs 95mbit och då räcker buffertkapaciteten hur långt som helt (RAW, 14-bit). Don spray and pray =)
Något som också är synd är att ögonmusslan är av enklare model dvs inte påskruvad model som på D810/D800. Är man ute i naturen och vandra så är det lätt att den stöts till och trillar av, samma problem hade jag med D7100. Bildredigeringen av RAW, 14-bit är hanterbart ca 20-40mbit per rawfil. På D810/D800 är en rawfil på 14-bit 60-90mbit och detta kräver extremt mycket plats samt kapacitet av datorn. Körde på en D800 en tid innan jag bestämde mig dör D750 det jag kan sakna är, Fler dedikerade knappar, upplösningen dvs kunna beskära ned fågelbilderna och ändå få ut extremt bra kvalité. D800 känns lite mer gediget bygg mot D750 men är tyngre. För exempel bilder se flickr.com/tjeno

Liknande produkter: Nikon D800, Nikon D610, Canon 5dmark iii.

Kundtjänst: Nikon servis funkar bra och snabbt. Tråkigt bara att dom fick återkallade denna kamermodelen när den var ny pga ljusöverstrålning inne i kamerahuset.
2015-09-23 shortvalleyman

Att använda: 4 Hållbarhet: 4

PLUS: Den vinklingsbara skärmen är ovärderlig! Autofokusen i dåligt ljus.
MINUS: Power Aperture i läge A och M går inte att koppla ur. Micro-USB-kontakten känns för klen. Inget PC-uttag.

Mitt exemplar tillhörde den serie som var behäftad med det omskrivna problemet "flare issue". Efter garantiåtgärden där autofukusmodulen byttes ut upplever jag inte längre detta problem.
I skrivande stund har jag haft kameran i snart ett år och mina erfarenheter är mycket goda. Bildkvaliteten är av högsta klass och det jag framförallt uppskattar mest är de låga brusnivåerna. Använder man RAW-formatet går det att göra bilder av de flesta till synes hopplösa och underexponerade filerna.
Det är en oerhört kompetent kamera där i stort sett allting går att anpassa efter egna behov.
Ergonomin är också helt suverän och handgreppet är skönt att hålla i och ger ett bra stöd.
En egenskap som jag dock är mindre nöjd med och som jag är förvånad över att inte fler fotografer reagerat inför är funktionen "Power Aperure". Funktionen innebär att när du använder live view i läge A och M bländas objektivet ner till inställd bländare för att du ska kunna se effekten av skärpedjupet på din skärm. Enligt Nikon support går den här funktionen dessvärre inte att koppla ur. Den är ständigt aktiv. Resultatet är att när du använder liten bländare kan skärmen mörkna och ljuset kan bli otillräckligt för autofokusen att fungera. Det är mycket märkligt att Nikon inte gjort den här funktionen till- och frånkopplingsbar, då många seriösa fotografer använder just läge A, bländarprioritet och läge M, manuell som utgångslägen.

Liknande produkter: Nikon D610 samt D800

Kundtjänst: Kundservice har fungerat bra.

Köpt hos: Fotokungen

Pris: 20990
2015-06-20 Rolf N

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Superb bildkvalitet även vid dåligt ljus, ett av mina bästa porträtt är taget med ISO12800. Vid lägre ISO tål råfilerna ganska kraftig uppljusning utan att spricka.
MINUS: Extremt långsam ibland, känns som flera sekunder går innan bilden visas på skärmen!

Lättanvänd och ger ett fantastiskt bildresultat även på högt ISO-värde.
Har dock endast kört i raw så jag vet inte alls hur det ser ut i kamerans "datorbästa".
Utomordentligt grepp som gör att den kan bäras på långfingret med tex 24-70 påmonterat. Undrar ändå var mitt beställda batterigrepp blir av, beställde det i januari.
Underbart med wifi för tex mastbilder till mäklare men ganska dåligt program för det, behöver ofta starta om telefonen för att få det att fungera samt måste gå in i telefonens inställningar för att stänga av det och finns endast till telefon eller platta.
Drar mycket batteri när man tankar över till dator via sladd.
Mitt ex är ett av dem som behöver skickas in till service men har inte märkt av det påstådda problemet alls - än!
http://nikonrumors.com/2015/01/20/nikon-issued-d750-service-advisory-for-the-reflectionflare-issue.aspx/

Liknande produkter: D800
2015-06-17 LenAndersson

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: ISO, Autofokus, Vinklingsbar skärm, smidigt format,mkt bra sensor på 24 Mp, snabb o träffsäker exponering.
MINUS: Har inte sett annat än att den "nya" mikro USB kontakten verkar väldigt bräcklig. Har redan bytt den två gånger, efter att ha använt den två gånger ! (Hos Nikon Service ! )

En underbar kamera med fantastiska ISO egenskaper, en autofokus som en kobra, den riktigt hugger tag i fokus och håller den. Den är lätt o smidig, den vinklingsbara skärmen är ju guld värd för gamla gubbar som jag om jag vill ha låga vinklar när jag fotar. Nu behöver inte hela jag ned till den nivån, utan jag bara håller ned kameran o vinklar upp skärmen. För mig obetallbart , då jag har svårt att både komma ned och framföralt att komma upp efteråt !

Jag har nu använt den under ca 4 månader och jag blir bara mer o mer nöjd, allt eftersom jag hittar nya finesser med den , eller utsätter den för nya prövningar !

Liknande produkter: Hade D800E , som jag gillade , men den var inte så exakt o snabb i autofokusen, som jag önskade.

Kundtjänst: Har haft den inne hos Nikon två ggr, första gången för ombyggnad linsöverstrålning och micro USB som ej funkade.

Då jag fick till baka den fungerade micro usb en gång,,,,,, sedan fick den åka tillbaka till Stockholm. Nikon gjorde dock en fruktansvärt fin insats och repareade den och återsände den fortare än jag trodde var möjligt ! Tack Nikon service !

Köpt hos: Götaplatsens Foto , Göteborg

Pris: 19950
2015-05-01 Jonas Nimmersjö

Att använda: 5 Hållbarhet: 4

PLUS: Greppet, Vikten, Skärmen (tro det eller ej.)
MINUS: Den känns lite klenare än till exempel D700, D800 och D810.

Lite kortfattat.
Har använt kameran i snart sex månader. Är fortfarande helnöjd.
Här är en länk till ett test jag gjort (jämförande mellan D750 och D810).
https://www.youtube.com/watch?v=36nCMAE4XCA

Liknande produkter: D810

Kundtjänst: Mycket bra.

Pris: 20000
2015-02-10 Jojje3

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: Snabb, pålitlig, inte så tung/stor som vanligtvis en FF brukar vara, U1 och U2 är underbara, mycket bra autofokus, en mycket bra skärm som dessutom är tiltbar, bra batteritid, bra grepp för mina relativt små händer, sjukt bra ISO-egenskaper etc. etc
MINUS: Låsningen av programväljaren man måste trycka ner innan man kan vrida. Kanske lite klen buffert men inget som begränsat mig hittils.

Efter att ha ägt kameran i några månader och tagit ca 4000 bilder måste jag säga att är oerhört nöjd. Uppgraderade från D7000 och dessförinnan en D80 och är därmed min första fullformat. Jag tvekade länge innan jag bestämde mig eftersom APS-C har en fördel när man fotar mycket djur/natur som jag gör, nämligen brännviddsförlängningen men jag har inte ångrat mig en sekund från det att jag fick kameran. Bildkvaliten är mycket imponerande med en väldigt hög detaljrikedom och klara fina färger. 24Mpix gör att det går att beskära en hel del med bibehållen hög kvalitet. Autofokusen är konsekvent, oerhört snabb och exakt , även i riktigt svagt ljus. Tycker också att kameran exponerar mycket bra i de flesta fall, även i kniviga situationer (självklart får man kompensera ibland). Mycket inställningsmöjligheter gör den smidig att skräddarsy och få den som man vill ha den. När jag såg specarna första gången på den visste jag att det var en kamera som skulle passa mitt fotograferande väl och jag måste säga att det gjorde den.

Kundtjänst: Inte behövt
2015-01-08 Dannegr

Att använda: 5 Hållbarhet: 5

PLUS: ISO , AF , Lätt , Snabb
MINUS: möjligtvis något större buffert önskas

Min första fullformat. Har köpt denna efter ett tags fotande med d7000. Är mycket nöjd ägare. Har alltid velat ha bra ISO prestanda och här får man verkligen det. Snabba hundar i sporthallar får mig att skruva upp iso till 12800 med kanonfint resultat. AF presterar också otroligt bra. Har inte hittat något negativt ännu !!

Liknande produkter: D610 , 6D

Kundtjänst: Cyberphoto bra som vanligt

Pris: 19995

Lastolite Ezybox SpeedLite 2 Joe Mc Nally