Canon EF 135mm f/2L USM

Artiklar om produkten


Betyg


(4.87/5)
(baserat på 46 recensioner)
Skriv en egen recension



2016-11-30 Tommy Åström



PLUS: Fantastiskt objektiv på alla sätt.
MINUS: Ingen IS.

Ett riktigt bra super-objektiv. Förutom synbart ljusbortfall i hörnen på full glugg så har objektivet inga andra synbara aberrationer. Skärpan är fantastisk redan vid bl 2, förbättras marginellt vid nedbländning. Skaplig närgräns 0.9 m möjliggör lättare närbildsfoto. Ett mycket rejält motljusskydd. Tillsammans med min 5-Dsr är det för mig perfekt balans. Detta objektiv väljs bort av många till förmån för 70-200 zoomen, vilket i och för sig är förståeligt, men då går man miste om detta fantastiska objektiv.

Pris: 9690

2015-07-03 85holmberg



PLUS: Fantastisk bokeh, riktigt bra skärpa redan från vidöppet
MINUS: IS hade varit trevligt

I mått av skärpa och bokeh är det här det bästa objektiv jag haft. Riktigt fantastisk skräpa redan från vidöppet, och väldigt väldigt krämig lugn fin bokeh. byggkvliten och formatet är också mycket trevligt. Mycket mjuk fin fokusring.

Jag sålde mitt exemplar till förmån för 100/2.8L Makro. Jag är nöjd med bytet så till vida att makromöjligheterna är roliga att ha, samt tillskottet av IS gör 100L till ett objektiv som jag använder oftare än jag gjorde med 135L, men jag saknar fortfarande bländare 2,0, och det lär jag fortsätta göra till jag (troligen) någon gång köper mig en 135L igen...

Liknande produkter: 100/2.8L Makro, 70-200/4L IS

Kundtjänst: -

Köpt hos: B&H Photo

Pris: 8000

2015-02-26 Byskan



PLUS: Magiskt
MINUS: Motljusskyddet passar dåligt i plastgängan som får slitage.

Lord of the Red Rings! Även om jag vet hur bra foton jag kan ta med det så upphör jag aldrig att förvånas. Instämmer med alla positiva omdömen här, och vill passa på att lägga till lite. Förutom de mest nämnda användningsområdena där objektivet glänser så är det också oerhört praktiskt för närbilder. Det har en redan bra närgräns på 90cm och lägger man till mellanringar så kapas den rejält. Med en 1,4x extender så får man ett 189/2,8 som heller inte går av för hackor. Med så flexibla lösningar är detta lilla och lätta objektiv alltid en fröjd att använda på resande fot.

Pris: 6500

2014-10-12 mraros69



PLUS: Mycket skarpt, underbar bokeh och snabbt AF
MINUS:

Jag har ett 85 f/1.8 som är en utmärkt porträtt glugg, men lite kort utomhus tycker jag! Jag behövde även ett längre för inomhus sport som är snabbare än mitt Canon EF 70-200mm f/4L IS USM! Jag kan inte säga mer än att denna glugg är så himla bra! Jag förstår varför den kallas för "Lord of the red rings" och så fick jag den för en strunt summa enl. mig!

Liknande produkter: Ev. Canon EF 200 mm f/1.8 L USM men en annan pris klass!!!

Pris: 5500

2013-12-03 KalmarFF



PLUS: Skärpa, kontrast och FÄRGER ! AF. Kungen av BOKEH !
MINUS: det finns inga !

Det absolut roligaste objektivet jag har. Älskar utsnittet jag får med FF kamera. Detta objektiv på bländare 2 - oj oj oj så kul ! Bländar nästan aldrig ner - det är så jäkla bra vidöppet. Mycket bra kontrast och den absolut bästa färgåtergivningen av alla objektiv jag har. Snabb AF och den bästa bokeh jag sett. Snyggaste skärpan.

Pris: 6900

2013-11-22 Daniel Malmros



PLUS: Fantastisk bra skärpa. Fantastisk bra bokeh.
MINUS: Motljusskyddet är STORT, Samt du måste röra på benen för att få rätt distans (fast objektiv)

Ett fantastiskt skarpt objektiv. Väldigt ljusstarkt. Mycket bra vid porträtt fotografi, samt om du vill ha en mycket vacker bokeh.

Liknande produkter: Canon EF 200mm f/2.8L II

Pris: 9000

2013-11-18 rikardjan



PLUS: Snabb, ljusstark, mycket skarp
MINUS:

Använder den till 5D, används mestadels till sport och då till orientering. Ruskigt snabb och skarp. Kompakt och tung fast inte jämfört med 70-200 2,8. Rekommenderas!

Kundtjänst: Tog ca 2 veckor att få den

Pris: 7300

2013-03-22 Jeroen Hartings



PLUS: Skarpt, fin bokeh, f/2, "ingen" CA
MINUS: Tyngd och storlek (dock ofrånkomligt)

Otroligt skarpt och det producerar fin bokeh. Snabb fokusering, plus för fokusbegränsaren.
Hade Sigma 85/1.4 innan men bytte till 135/2L. Ångrar det inte en sekund. 135:an är skarpare och uppvisar framför allt mindre CA, vilket Sigman led en del av.
Använder det inte särskilt ofta men kommer aldrig avyttra det då man slås av prestandan och bildkvaliteten varje gång!

Liknande produkter: Sigma 85/1.4

Köpt hos: Privat

Pris: 6800

2011-11-14 Peter Holgersson



PLUS: Bländare f/2 som ger otroliga möjligheter
MINUS: Jag ser gärna att de tilverkar en lite dyrare vitt minisupertele med f/1.4 för att få ännu extremare bilder

Ett av mina viktigaste objektiv för sportfoto inomhus och i orienteringsskogen då ofta ljuset är svagt och man vill frilägga en idrottare från störande bakgrund. Inställd på f/2.2 blir den dubbel så snabb som EF 70-200 på bländare f/3.2 och ännu finare oskärpa i bakgrunden.
Typiska 135-bilder:
http://www.runpix.fotosidan.se/viewpic.htm?ID=2357698
http://www.runpix.fotosidan.se/viewpic.htm?ID=2463454
Autofokusen funkar mycket bra till sportfoto

Liknande produkter: Canon EF 200 mm f/1.8 L USM

2011-10-01 oscarv



PLUS: Fantastiskt snabb, bra skärpa, fina färger
MINUS: inga dåliga egenskaper

Haft det i en vecka nu och är en av de bästa linserna jag har haft.

Kundtjänst: Mycket bra kundtjänst

Köpt hos: Simplyelectronics

Pris: 7300

2011-07-17 RolfE



PLUS: Särpan, bokeh, snabb autofokus
MINUS: Priset

Jag fotograferar själv mycket hästar, även på utställning. De i särklass bästa objektiv man kan tänka sig är denna 135:a OCH Canons 85/1:1.2 L.
Båda har suverän skärpa genom hela bländarregistret, snabb autofokus och underbar bokeh.

Rolf Eriksson

Liknande produkter: Zeiss 85mm/1:1,4

Köpt hos: Scandinavian Photo

2011-07-16 Burzgul



PLUS: Oskärpan, skärpan, storleken, tyngden
MINUS:

Har ni haft detta objektiv i några månader och blir lika förvånat över hur bra det presterar varje gång. Det spelar ingen roll om det är ridsport, porträtt eller landskap som gäller - bilderna blir alltid lika skarpa.
Knivskarpt redan på f/2.0 och genom hela registret.
Oskärpan är underbar och får den stökigaste bakgrund att bli ren och "mjuk".

Objektivet är ganska litet och väger inte så mycket och balanseras bra på min 5d mkII.

Kort sagt; det bästa objektiv jag köpt, värt varenda öre!

Kundtjänst: Japanphoto har varit bra att ha och göra med de gånger det behövs, trevlig personal.

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 10

2011-07-15 Hannuse



PLUS: Skärpan, snabbheten hos autofokusen
MINUS: Den fasta brännvidden som kan bli nog så lång på en 7D

Jag har experimenterat länge för att hitta en optik som fungerar bra i ridhuset, där ljuset är helt uselt, och underlaget är mörkt, vilket ger mycket svåra ljusförhållanden.
Valet har stått mellan en telezoom med bra ljusvärde, och en fast optik med ännu bättre ljusvärde.
Provade först Canons 85/1.8, men vill ha lite längre brännvidd till min EOS 7D.
Köpte denna optik, och blev överraskad av "klippet" i bilderna, och den oerhört snabba och exakta autofokusen.
Den nya versionen av 70-200/2.8L IS USM har jag tyvärr inte haft möjlighet att prova, men efter dess lovord så antar jag att den fungerar lika bra, med ett stegs sämre ljusvärde.
Fördelen är ju då att man vinner flexibiliteten som en zoom har.
Men nu har jag använt den i skidbacken, vid fisketurer och porträtt, och jag är helnöjd med den.
Den kräver lite mer planering, speciellt i skidbacken på en 7D, men den levererar å andra sidan bilder med en enastående skärpa, och har en autofokus som är enormt snabb och träffsäker.
Funderar dock fortfarande på en 70-200/2.8L som komplement i ridhuset, men kommer inte att sälja denna.

Liknande produkter: Canon EF 85/1.8 USM, Canon EF 70-200/2.8L IS USM II

Köpt hos: Privat

Pris: 7500

2011-05-08 ChristianSjoberg



PLUS: Smidigt objektiv för vad du får.
MINUS: Inga direkt

Mycket krispiga bilder. Kör den med en 5D Mark II och gillar avståndet som jag får. Går att använda inomhus vid fester utan att den är för stor. Har ett 70-200 2.8 och det väcker lite uppmärksamhet om man säger så...

Liknande produkter: 85 1.8

Köpt hos: Begagnat

Pris: 6500

2011-02-20 Solhem



PLUS: Fantastisk skärpa även på 2,0 - blir snäppet bättre från 2,8 - sedan är det svårt att se någon ytterligare förbättring.
MINUS: Det var just det...

Ett av Canons absolut skarpaste objektiv och USM:en är blixtsnabb.

Köpt hos: Privat.

2010-09-02 Peter Holgersson



PLUS: Låg vikt med tanke på ljusstyra och brännvidd, knivskärpa, skarp fullt öppen, kvalitetskänsla
MINUS: Ej vädertätad

Ett objektiv som alltid ger bra resultat. Man vågar öppna ända till största bländaren och skärpa/oskärpa sitter perfekt. Använder det till porträtt, sportfoto under mulna dagar och inomhusfriidrott. Detta objektiv, Canon EF 200 f/1.8 L och Canon EF f/2 L IS ger vassare bilder än alla 70-200 zoom-objektiv. Dock väljet jag zoomen vid regn.

Liknande produkter: Canon EF 200/1.8 L

Kundtjänst: -

Köpt hos: HKBNS

2010-08-14 Ubbe 1



PLUS: Skärpa, byggkvalite samt bokeh.
MINUS: Svårt att hitta några brister.

I kombination med min 5d mk2, levererar denna glugg en bildkvalite? som inte kan beskrivas som annat än......helt fantastisk. Skärpan är riktigt bra redan på full öppning. Vid 5,6 är den knivskarp. Bokeh:n är riktigt fin, med en förmåga att lugna bakgrunden oavsett bakgrundens utformning. Bilderna får en "krispighet" som jag aldrig upplevt med mina tidigare gluggar, detta trots att jag alltid använt mig av optik som tillhör "pro segmentet". Bilderna får en känsla av 3D där den avporträtterade till synes isoleras och lyfts fram i bilden. Som porträttoptik är den idealisk och möjligheten till kreativa bilder är stor. Detta är en optik som under lång tid kommer att stanna i min kameraväska, då den helt och fullt lever upp till de krav jag ställer på min optik. Rekomenderas starkt!

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

2010-08-03 Håkan Bråkan



PLUS: Ljusstyrka, Bokeh, vikt (jämfört med 70-200/2.8 alternativet), pris mtp vad man får
MINUS: Finns inget

Man kan väl sammanfatta: Bättre än så här blir det inte.

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 11000

2010-08-02 Waterbug



PLUS: Skärpa, Färger, Bokeh
MINUS: Kan inte komma på något.

Det bästa objektiv jag ägt. Förstår varför många kallar det "Magic prime". Mycket mycket skarpt redan på f/2,0 och vid f/2,8 är det helt sjukt skarpt. Trycket i bilderna, färgerna och bokeh:n är i en egen division.

Liknande produkter: Hade ett 70-200 2,8 IS innan men sålde det efter att ha köpt detta.

Kundtjänst: Canon Rcc i Mölndal är mycket bra på alla sätt.

Köpt hos: Kamera-express.nl

Pris: 10300

2009-07-16 Gäddfiskarn



PLUS: Silkeslen mekanik, underbar bokéh, ljusstyrka som räcker till det mesta.
MINUS: Jag hittar inget att klaga på.

Kvalitetsoptik från Canon, på en 1,6 brännviddare som min 20d funkar det bra till porträtt av skygga objekt på lite distans t.ex. djur.

Köpt hos: bhphoto.com

Pris: 7000

2008-12-23 David Bicho



PLUS: Så SJUKT snyggt, och det redan på 2.0.
MINUS: Finns absolut inget minus.

Ett måste i väskan om man tar porträtt på VDar och liknande och är ute efter ett så renodlat kommersiellt stuk som möjligt. Finns inget bättre. 85mm är givetvis också ett måste, men ger lite mer dokumentärt stuk vilket ibland inte funkar. 135 funkar alltid.

Nu pratar jag FF-hus.

Liknande produkter: ptja... 70-200/2.8 kanske, men den kommer inte i närheten av det där sista knäppet kvalitet som 135an ger.

2008-10-20 Swebilbo



Anders Eriksson vet inte vad han pratar om. jag har bott och bor i Kina nu sedan många år. Taobao är betydligt bättre än ebay tex. Och vid tiden fär min recension var 5000 sek ca. 6200 yuhan.... Men han är naturligtvis arg eftersom han blev lurad av en oseriäs butik, vanligt för turister.

2008-08-25 Gäddfiskarn



PLUS: Ett objektiv som har det där lilla extra. Svårt att säga vad det är, men bilderna får en extra lyster om man jämför med ett medelobjektiv som typ Tamron 28-75. Skärpan är klockren, autofokusen supertyst och smidig.
MINUS: Lite tungt kanske och närgränsen är ju nästan en meter.

Tele i lagom omfång som passar till sport och porträttfoto.

Köpt hos: bhphoto.com

Pris: 6000

2008-07-07 Tamron



Angående förra recesionen:

Jag vill varna för Taobao i Kina.
Dom säljer många KOPIOR!

Objektivet kostar mer än 5000 kr i seriösa butiker i Kina.
Ca 6500-7800 yuan.

Mvh Anders Eriksson

2008-06-27 Swebilbo



PLUS: Skärpan otroligt bra! Se mtf-kurvorna 4.5 i genomsnitt ett av världens skarpaste objektiv. Bokeh ett av de bästa du kan få alla märken alla kategorier. Priset! 5000:- här i Kina, värt varenda öre.
MINUS: Inga som jag kan hitta

Ett otroligt underskattat objektiv. På en ff kamera glänser verkligen denna optik! Autofocusen är snabb och tillförlitlig. Manuell fokusering fungerar väldigt bra.

Liknande produkter: Canon 135 2.8, men den är inte lika skarp.

Köpt hos: Taobao i Kina

Pris: 5000

2007-11-16 Martin123



PLUS: Skärpa över medel. Bokeh helt ok för att vara canon. Tålig konstruktion. Litet skärpedjup (också en nackdel). Bra närgräns.
MINUS: Trist bildvinkel på crop-kameror. Dyr?

En något överskattat objektiv. Bildvinkeln är tråkig på crop-kameror. Bättre på FF eller film. Skärpan är helt ok, dock finns lättare och billigare alternativ i 135 klassen. Autofokusen är tillförlitlig men lite långsam. Manuella fokuseringen känns torr. Otydlig fokus-skala. Fokusringen är för stor, var ska man hålla? Bra byggkvalité, tål att tappas. Fungerar utmärkt med Canons 2X teleconverter om du sätter ett stativfäste på den (byggde egen) och bländar ner två steg.

Liknande produkter: Leica 90, Mamiya 150, Konica 135

Köpt hos: Scandinavian Photo

2007-07-01 Palletheking



PLUS: Riktigt snabb af, skarp redan på full öppning, välbyggd, relativt liten och lätt. Suverän närgräns.
MINUS: Finns inga.

En av de absolut skarpaste gluggar som jag ägt. Af är otroligt snabb och prestandan på bl 2,0 är fantastisk. Bokehn är mycket mjuk och krämig. Det verkar inte finnas någon som har något negativt att säga om Canons 135 2,0 och jag förstår varför. Det är en toppklass-glugg i alla avseenden. Väldigt lämplig för porträtt och rörliga motiv. Närgränsen på 0,9 m gör den lite unik i televärlden. Man kan åstadkomma millimeter-korta skärpedjup. Det mest imponerande är att den är så suveränt skarp på bländare 2,0

Köpt hos: Från USA via privatperson

Pris: 7500

2007-05-19 JanG



PLUS: Skarp, fin färgåtergivning, lätt och smidigt att ha med sig.
MINUS: Saknar is

I jämförelse med mitt 70-200/2,8is är det litet och lätt och optiskt något bättre. Jämför jag med mina stora telen 300/2,8is och 500/4,0is hänger 135:an inte med riktigt vad gäller skärpan. Det märks framförallt på full öppning.

Köpt hos: Begangnat

Pris: 7000

2007-05-19 dJb



PLUS: Skärpa, bokeh
MINUS:

Ett objektiv som snabbt blev en favorit. Mycket skarpt, fin bokeh och perfekt för att fotografera i ljussvaga miljöer som t ex konserter. Använder den tillsammans med 5D.

Köpt hos: Zebra Media

2007-04-01 KarlJ86



PLUS: Skärpan, ljuskänsligheten, snabb AF, underbar bokeh, smidig med tanke på brännvidden och bländaren.
MINUS: skulle väl vara att den inte är tätad, men annars finns det inga

Hitills det bästa objektivet jag har testat och ägt. Skarpt redan på bländare 2.0. Synd att det inte är vädertätat.

Liknande produkter: Canon EF 70-200/2.8L

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 10495

2007-01-18 Stefan Isaksson



PLUS: Superskarpt, snyggt släpp, supersnabbt, lätt
MINUS: Inte oringstätat...om det är viktigt...

Håller med Jerry Jönsson i första recensionen precis!
Har iofs även ett 70-200/2.8L IS och det är jag jättenöjd med när man behöver IS och zoom. Men för normal porträttfotografering när man vill ha optimal kvalitet och snygg oskärpa är detta objektiv ett riktigt kap. Otroligt imponerad!

Liknande produkter: 85/1.2L II

Köpt hos: Ebay

Pris: 6700

2007-01-08 Gutta



PLUS: Snabb, skarp, ljusstark och vacker bokeh
MINUS:

Hade gått och tvekat länge om jag skulle byta ut mitt EF 70-200/2,8 mot denna gluggen. Egentligen skulle man förstås vilja ha båda för en zoom har onekligen sina fördelar ibland. Men till slut tog jag mod till mig och lämnade zoomens trygga värld... Som det skulle visa sig var detta ett lyckokast. Oron över att ha "fel" brännvidd hela tiden och behöva byta optik i ett, gick snabbt över i en extas över vad denna gluggen kan prestera. Dessutom har jag upptäckt att man sällan HAR "fel" brännvidd. Man tenderar snarare att slippa tänka på brännvidden och kan koncentrera sig mer på andra viktiga aspekter i skapandet av bilderna. En enda gång de senaste 3 månaderna har jag saknat zoomens "smidighet". I gengäld har 135:an av olika anledningar gett mig många fler "keepers" än zoomen någonsin gjorde.
(Som en parentes till andra presumtiva spekulanter med liknande tankar).

Denna optiken har den snabbaste autofokusen av alla gluggar jag provat. Den är skarp fullt öppen och har en alldeles, alldeles....underbar bokeh. Med sin relativt sett ganska nätta storlek och vikt är den ett perfekt alternativ till de större och klumpigare 70-200 zoomarna. Att den dessutom är skarpare, snabbare och billigare är ju inte heller fel. Det är den bästa optik alla kategorier jag någonsin haft förmånen att använda. Har iof inte testat så många fasta L objektiv men väl andra fasta och några av L-zoomarna.
Rekommenderas!

Edit(090108): Det har gått en tid sedan jag skev min recension av 135L. Numera använder jag bara primes och har nyligen gått över till småbildsformatet. Har använt de flesta L-primesen under 200mm och kan bara understryka min tidigare recension. 135L är fantastiskt bra och lever ut ordentligt på FF.

2006-11-14 beno-64



Fantastisk skärpa! Otroligt vacker oskärpa i bakgrunden. Litet och behändigt (med tanke på brännvidden). Ljusstarkt! Mitt absoluta favorit-objektiv...

Köpt hos: blocket.se (begagnat, skick A+)

Pris: 8400

2006-11-04 gripner



PLUS: Skärpa Skärpa Skärpa snabb lätt ljusstark färger kontraster pris byggkvalite o skarp.
MINUS: ?

Finns ingen bättre portträttglugg!

Liknande produkter: Finns ej

Köpt hos: Expert frid

Pris: 10000

2006-10-19 BugEyes



PLUS: Skärpa, fokushastighet, ljusstyrka, kontrast, allt
MINUS: Nä!

Mums!

Knivskarp på 2,0 och fokuserar snabbare än något annat jag har. Bra med en knapp där man kan ställa närgränsen för fokusering, då blir den extra snabb i fokus om man inte behöver det närmaste området.
Köpte den för sport i dåligt ljus samt viss porträttanvändning, den är guld i båda lägena.

Liknande produkter: Finns det?

Köpt hos: Privat beg

Pris: 7000

2006-10-09 raderadmedlem



PLUS: Skarp, kompact, välbyggd, svart.
MINUS: Motljusskyddet är inte alls "Tupperware", bara en skranglig burk.

Halleljuja!! Et problem man får på köpet av denna, är misnöyet med allt annat man har i bagen.
Här är inte ljusstyrkan bara påtryck objektivet; den är sylskarp och användbar oxå. Perfekta lammeller gär vacker bokeh. Är det Canons bästa? Jag menar det.
Ooooooh; va roligt det är å jobba med denna!

Liknande produkter: Likar o liknar?

Kundtjänst: Snabb leverans och bra priser som alltid. Ingen grunn till at jaga i utland.

Köpt hos: Kamerahuset, Stenungsund

Pris: 9950

2006-06-02 Philippe



PLUS: Liten, skarp, smidigt, blir en 180mm 2,0 med min EOS 1DII
MINUS: Inget... kanske priset

Väldigt skarp redan från största bländare. Värt vartenda öre trots att det kostar en och annan krona. Fokusen är snabb och exakt.
Perfekt porträttobjektiv. Bakgrundsoskärpan är helt fantastisk och får huvudmotivet att komma fram på ett mycket snygt sätt.
Det man får passa sig för är F2.0 och närgränsen på 90cm. Då har man inte mycket att spela med.

Kort om objektivet

Denna glugg är ju bra på alla sätt.
Liten och lätt (750gr).
Skarp som tusan. .
Underbar kort skärpedjup.
Snabb autofokus.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 10300

2006-03-19 Rolz



PLUS: Oerhört skarpt redan på största bländare. Snabbt, tyst och väldigt följsamt att jobba med.
MINUS: Inga som helst.

Har haft detta i cirka 2 år numera och har allteftersom blivit ett av mina mest använda gluggar. Till snabba inomhussporter typ handboll, bordtennis är det outstanding.

Bildkvalitén är häpnadsväckande redan på största bländaren och tror att det inte finns mycket som matchar eller slår denna glugg på fingrarna när det gäller.

Går du i tankar att investera i ett sådant här och har det minsta tvivel på dess kapacitet så lägg det åt sidan, denna glugg har inte i min värld någon som helst chans att floppa hos någon helt enkelt.

Liknande produkter: Inga.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 10300

2006-03-08 Apple.Xpan



PLUS: super skarpt i alla lägen
MINUS: inga. IS skulle göra objektivet till en total knockout

Enastående objektiv. Men som med alla extrema objektiv - vill man verkligen få bilder med den där "superskärpan" (och suddig bakgrund)- får man också anstränga sig att lägga skärpepunkten rätt.

Slentrian kan göra att bilder tagna ett extrem skarpt objektiv vid öppen bländare kommer se ut som bara "ok". Och skillnaden är faktiskt hårfin. Sådana objektiv som t.ex EF 135/2 L, 85/1,2 L. Man får helt enkelt koncentera/arbeta mer än vanligt för att kunna tillgodogöra sig den där distinkta, speciella skärpan.

Kom ihåg att även professionella kameror kan ibland missa fokus en aning tack vare det mycket tunna skärpedjupet.


Vad jag inte tyckte om var - att man lätt kan rubba den breda fokusseringsringen (av misstag komma åt) Jag hade gärna sett en slags inställning som gör att man får ta i objektivet utan att fokusseringen påverkas). Nu så kan man inte riktigt greppa objektivet (på fri hand) - det är synd.

Liknande produkter: inga

Kundtjänst: köpt Feb 06

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 10300

2006-01-04 Diamond



PLUS: Lätt snabb skarp underbart kort skärpedjup
MINUS: inga

grym kann det bli bättre

Köpt hos: privat

2005-11-30 matissen



PLUS: allt
MINUS: inget

Går inte att hitta finare optik!

2005-11-09 joakim_hansson



PLUS: Snabb, skarp, snygg oskärpa.
MINUS: Lätt?

Finns bara ett ord: Fantastisk.

Liknande produkter: Inga vad jag vet, kanske 200/1.8L inte testat det dock.

Köpt hos: Scandinavian Photo

2005-09-18 FredrikArvidsson



PLUS: Skarpt, ljusstarkt. Utmärkt kontrast, färgåtergivning och bokeh
MINUS:

Hade en 70-200/2.8 IS förut. Men, det var för tungt att kånka på tyckte jag. Sen kändes det lite för iögonfallande när man halade upp det inne i stan. Kände mig som nån slags suspekt paparazzi... 135:an väger ju bara hälften, därför passar det mig bättre som promenerande fotograf. Att man dessutom vinner i ljusstyrka och skärpa är ju inte direkt nåt minus...

Liknande produkter: 70-200/2.8 L IS USM; 85/1.2 L; 200/1.8 L

Kundtjänst: Bra

Köpt hos: Kameradoktorn

Pris: 11000

2005-06-09 saab



PLUS: Skarpt, skarpt och skarpt
MINUS: Kanske priset

Fantastiskt skarpt och ljusstarkt objektiv. Härlig närgräns och möjlighet till superkort skärpedjup, snygg oskärpa.

Lite av en doldis i Canons objektivprogram, man fattar nog inte hur bra objektivet är innan man har provat det.
Impulsköpte det när jag letade en 85/1,8 och ångrar det verkligen inte (det blev en 85:a också)

2004-12-07 Anden



PLUS: Skärpa, kontrast, färgåtergivning och bokeh
MINUS: Fast brännvidd tycker vissa är sämre än zoom. Jag hävdar att det gynnar kreativiteten.

Väldigt skarp redan från största bländare. Värt vartenda öre trots att det kostar en och annan krona. Fokusen är snabb och exakt. Iom ljusstyrkan går det utmärkt att fokusera manuellt även på 10D.
Perfekt porträttobjektiv. Bakgrundsoskärpan är helt fantastisk och får huvudmotivet att "poppa".
Det man får passa sig för är F2.0 och närgränsen på 90cm. Då har man inte mycket att spela med.

Lite jämförelse:

Denna glugg är ju bra på alla sätt.
Liten och lätt (750gr) och svart. (200 1.8 ca 3kg)
Skarp som tusan (nästan i klass med 200 1.8 L)
Underbar bokeh och väldigt kort skärpedjup. (I princip som 85 1.2L)
Snabb autofokus (till skillnad från 85 1.2L)

Den kostar ett par kronor men jämför man med vad de andra två kostar så framstår den som mycket prisvärd.

Har en del bilder tagna med objektivet här på fotosidan.

Liknande produkter: 85 1.8, 75-300, 70-200 2.8 IS

2004-05-22 froderberg



PLUS: Extremt skarpt, kompakt, mycket bra närgräns. Funkar med
MINUS: Inga - ett kompromisslöst objektiv

Mitt 135/2 har till stor del ersatt mitt 70-200/2,8. Efterom jag bär runt på min kameraväska varje dag så är viktien säsentlig. 135:an väger hälften mot ett 70-200/2,8. Dessutom vinner man ett bländarsteg (vilket är viktigt för mig som fotograferar mycket inomhus) och närgränsen är dessutom suverän, 0,9 meter.

Skärpan är enastående. Bilderna sticker ut på ett särskilt sätt och blir extra tredimensionella. Klart ett snäpp bättre jämfört med 70-200:an. Redan på bländare 2,0 är skärpan extremt bra.

Man får en otroligt vacker oskärpa bakom motivet bär man använder objektivet på största bländaren. Detta är en anledning till att många köper objektivet. Bilderna blir väldigt snygga och motivet lyfts fram fint mot bakgrunden - hur rörig den än är.

2004-05-21 Lars Johnsson



PLUS: Otroligt skarpt, Bra kontrast & färg, Snabb AF, Ljusstark
MINUS: Inga

Ett otroligt skarpt objektiv redan vid full bländar-öppning. Ett av Canons bästa objektiv i förhållande till priset.

Köpt hos: Bangkok, Thailand

Pris: 6200

Elinchrom ELB 500 TTL - The Most Powerful