Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Skolan

Det har debatterats en hel del om skolan den sista tiden, vi står oss sämre och sämre i en internationell jämförelse, elever på KTH har inte ens grundskolekompetens i matematik och så rullar det på. Det var en intressant artikelserie i SvD där det framkom att många av dagens föräldrar och även eleverna ser sig mer som kunder på en marknad än föräldrar och elever?! Blir inte betygen och studieresultaten vad elever och föräldrar förväntar sig så skyller man på lärare och skola.

Tydligen är det inte direkt ovanligt att föräldrar genom påtryckningar och även hot försöker få läraren att ändra betygen när de inte är som man hoppats. Ytterst kommer skolan och lärarna i kläm från två håll, dels från elever och föräldrar och dels indirekt från skolledningen då många hotar att ta sina barn och sin skolpeng och dra vidare om lärarens vitsord inte sammanfaller med vad föräldrar och elever önskar.

Samtidigt håller våra politiker mest på och käbblar om vem som bär ansvaret för dagens debacle. Bättre om de seriöst tog tag i problemet, även om det betydde att man blev tvungen att slakta några heliga kor efter vägen.

Inlagt 2014-04-28 21:01 | Läst 2073 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Du har rätt, det är dags för realpolitik. Lös problemen med skolan. När en ny gymnasieelev inte kan hitta lösningen på 0,16/4= då är det hög tid att agera.
Ha det bra
Bob
Mycket i artikeln blir ändå ett pekande på föräldrarnas ansvar, för att stödja, styra och medvetandegöra.
Barn blir inte egotrippade av sig själva, men om föräldrarna curlar, eller intalar dem att de kan allt så har de verkligen blåst sina älsklingar. Eller, förstod inte föräldrarna bättre??
Att få barn att fungera i grupp, att avsätta tid för studier är föräldrarnas uppgift.
Personligen, känner jag inte igen det som skrivs i artikeln, tvärtom, så kan jag bli varm i hjärtat när jag ser min dotters vänner. Varma, duktiga, empatiska och glada...
Jag tror inte att det är politikerna som skapar framgången för barn. Det är föräldrar som är föräldrar och lärare som får vara lärare!! //Peter
Å så när man marknadsför en skola, för att locka föräldrar/elever,
så bör ju eleverna som just då går i skolan få bra betyg,
för det kan man se'n använda i reklamen för skolan! ;)
Visst låter det här intressant? :)
/B
En skola ska inte behöva marknadsföra sig. Det är ju helt sjukt! En skola ska säkerställa att våra svenska unga medborgare utbildas så att dom får ett fint liv och att vi äldre kan få en dräglig ålderdom. Det kan låta konstigt, men det är precis så det är om man inte tänker för stunden.

Kan dom inte gångertabellen och integraler så sitter dom kvar där tills dom kan det, oavsett hur lång tid det tar. Jag undrar hur många det är som fattar hur starka kineserna är just nu? Är det någon som känner tävlingsinstinkten eller hotet? Sverige är en fiskdam, även om den är fin.

Går det fortare i en privat skola? Det har jag svårt att tro. Hittills har ingen lyckats övertyga mig om det.

Bra inlägg Affe!
Intressant kombination mellan text och bild. Man kan tolka det som att skolan har lika stängt som möbelverkstaden ur en bildlig synvinkel! Jag gillar bilden i alla fall, gör sig fint i svartvitt. Det är kul att fota det som är stängt!
Hälsningar
Bjarne
Tack ska ni ha för synpunkter och kommentarer.
-affe