Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. En ljusnande tillvaro

Det har varit stiltje några dagar. Datorn är på väg att kila runt hörnet, en del tangenter har slutat fungera så nu sitter jag med paddan som skrivmaskin. Sedan har jag varit lite leds på bloggandet ett tag, jag tycker att allt käbblande tenderar att kosta för mycket energi.

Även terrordådet i Paris tog luften ur mig en del, fint att se dagens manifestationer som inger hopp om framtiden. Det gäller att försöka ha detta i bakhuvudet när man ser alla svarta rubriker som sköljer över oss: den överväldigande majoriteten av oss människor vill varandra väl och vill leva i fred med varandra. Det som skiljer oss åt är i det närmaste obetydligt i förhållande till det som förenar oss.

Äntligen lite snö som lyser upp vårt nordliga hörn av tillvaron, jag tror på detta; upplysning som ger en ljusare framtid, lite som snön på vintern lyser upp i mörkret kommer upplysning, i bemärkelsen kunskap, lysa upp världen så att mörkerkrafterna får kräla tillbaka till de hålor där de hör hemma. 

Inlagt 2015-01-11 20:55 | Läst 1428 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Manifestationerna inger hos mig hopp.... Gäller att försöka behålla det... Förresten riktigt härlig bild...
Svar från alf109 2015-01-12 00:47
Tack ska du ha Ingela.
Man får inte ge upp. :)
-affe
Hej! Ja, det är mycket som tar kraften ur en nu för tiden. Det kan räcka med datorkrångel så är tillvaron störd.. Har en 10 år gammal stationär som gav upp i juni, har mestadels kört med en ganska kraftfull bärbar sedan dess vilket funkar, men den är egentlige bara till för alla bilder, nu har den fått användas till allt i tillvaron, vilket jag inte gillar! Efter 6 månader tog jag den gamla krånglande till datorreparatörerna på Hornsgatan, bortom Torkel Knutson, mittemot Mariahallen, dom fixade den på några dagar, nu har den fungerat i två månader.. nånting som var "korrupt". Har vänt mig till dom förr, dom är verkligen bra! Rekommenderas!

Fin bild, ska nog gå där imorgon!
Hälsn!
Svar från alf109 2015-01-12 00:49
Tack ska du ha Jan.
Det är nog dags för en ny dator för min del.
-affe
Det fick oss alla en tankeställare,(attentatet) i Paris Jag menar om man åstadkommer en skada på vårt känsliga system som allt mer är beroende av tekniken - datorer sköter vårt liv numera - det vill till att det fungerar.
Om man lyser på de mörka krafterna brukar de krypa in i sina hålor, de tål nämligen inte ljuset.
Svar från alf109 2015-01-12 00:51
Jo det gäller att rikta lampan mot "spökena" så försvinner dom.
Tack ska du ha Bert.
-affe
Mycket fin bild igen och härlig liten gångväg mln staketen/ Björn T
Svar från alf109 2015-01-13 21:18
Tack ska du ha Björn.
-affe
Den här bilden gillar jag...tror mig känna igen den, den andas tystanden efter ett ymnigt snowfall.
Datorer är ett evigt skit, nu har vi baxat dem ända hit...sager jag som försörjer mig på att försöka hjälpa till när de krånglar.
Detta forsök till skämt åsido: Ja det är bra med dessa manifestationer. Se hur manga de samlar.Känns som att det behövs. Som du säger det är bara obetydligheter som skiljer oss åt. Och vi tillbringar alltför mycket tid i just dessa obetydligheter. Att vi kan dra dem så långt om och om igen så vi väljer att döda. Eller att bitskt munhuggas på gränsen till aggression och oförskämdhet. Känns ibland som alla går runt med öppna sår där minsta beröring skapar starka motreaktioner. Samtidigt som det är viktigt att se vad mycket tid som använts till att älta runt i skillnader istället för likheter får man kanske också acceptera att just nu är det så här vi gör. Men alla krafter som jobbar för att tona ner skillnaderna tror jag är viktiga nu.
Svar från alf109 2015-01-13 21:21
Nu är den nya datorn igång, det var nog dags att skaffa en ny i alla fall, den gamla hade blivit seg redan innan problemen med tangentbordet. Extremerna tenderar att göda varandra tyvärr, vet inte hur man skall komma tillrätta med detta.
-affe
Fin bild, Alf! Härligt att se att manifestationerna samlade så mycket folk igår, även om man tycker att det inte ska behöva gå så här långt för att folk ska börja att ska visa solidaritet.
Svar från alf109 2015-01-13 21:22
Tack ska du ha Johan.
-affe
Mycket vacker bild säger jag med! Från en koloniträdgård?
Svar från alf109 2015-01-14 22:12
Tack ska du ha Håkan, tantolundens koloniområde.
-affe
Håkan Lindgren 2015-01-14 23:23
Tyckte väl det såg bekant ut. Ljuset sitter så bra, en bit in i bilden.