Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Flyktingkatastrofer, alltid lika aktuella

Idag var jag och lyssnade på Per-Erik Åström på Hornstulls bibliotek. Per-Erik berättade och visade sina bilder från den kurdiska flyktingkatastrofen i Irak på 90-talet. Bra och viktiga bilder som kan ses fram till den 12:e april.

Flyktingströmmar; en form av tragedi som upprepar sig och som vi människor tydligen är dåligt rustade att sätta stopp för, detta oavsett om det handlar om flykt från krigets fasor, fördrivning, svält- och/eller natur-katastrofer. Ibland kan jag inte låta bli att ställa mig frågan om viljan verkligen finns? Hur kan man annars förklara ett fenomen som IS till exempel? Eller de ständigt återkommande svältkatastroferna? Eller de fattigas alltid lika extrema utsatthet vid alla former av katastrofer...?

Med den politiska viljan och bara en bråkdel av de resurser man lägger ned på vapen och krigsföring i världen skulle de flesta av alla dessa problem kunna lösas, det är min övertygelse.

Inlagt 2015-03-29 19:00 | Läst 1277 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver