Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Fattigdom

Varför händer inget? Det ena korkade förslaget avlöser det andra från våra tongivande politiker. Bodström vill ha individuellt utformade tillstånd för tiggarna, moderaterna föreslår ytterligare nedskärningar i trygghetssystemen.

Ingen vågar snudda vid huvudfrågan: Skall ett annat EU-land tillåtas att exportera sina sociala problem? En annan fråga är: Om Sverige skall ha mycket generösare regler än andra på detta och närbesläktade områden, vad kommer det att kosta för att fungera och vilka skall betala?

Det är inte moraliskt hållbart att man omfamnar vissa utsatta grupper med ena armen samtidigt som man agar andra med den andra. Det är just det förhållningssättet som leder till rasism och extremism; så förundras man över att SD växer så det knakar??

SD är ett symtom på en totalt havererad politik och inte en indikation på att svensken blivit oginare eller mer främlingsfientlig, det är min bestämda uppfattning. För så är det, om de sjuka och arbetslösa får löpa gatlopp och utmålas som lata fuskare och skall bestraffas för sin prekära situation samtidigt som de skall bära en stor del av kostnaden för att vi öppnat våra hjärtan för andra som har det svårt blir det en selektiv empati som är svår att förstå. 

Inlagt 2015-08-20 16:46 | Läst 947 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Visst är det så.