** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Kinhin eller gåing det är den stora frågan?

Såg att det var tjej-gåing runt Årstaviken 8 km idag, på gräsmattan i Tanto var det fullt pådrag med musik och uppvärmning. Sally och jag gjorde i stället vår sedvanliga kinhin i långsamt tempo.

Natten som gick var en av få riktigt varma nätter denna sommar, det var dryga 19°C när vi var ute vid 2 tiden, men redan i kväll skall tydligen regn och lägre temperaturer vara på ingång. Sommaren kanske gjort sin sista kraftansträngning för i år?

Själv har jag varit, i huvudsak, tacksam för den dåliga sommaren, jag tror inte att Sally hängt med fortfarande om det hade varit värmebölja i flera veckor som det ofta brukar vara.

Den nya kameran (X100T) tuffar på till full belåtenhet, äntligen en rapp, smidig och diskret ny kamera som jag trivs med. Tidigare föredrog jag 50 mm (i småbild) men jag börjar mer och mer gravitera mot 35:an (ca 23 mm i ApsC). Bägge brännvidderna ligger ungefär lika nära normalen men åt olika håll och motsvarande 35 mm är betydligt enklare att plåta med tycker jag.

Det snackas ofta om vilka objektiv man behöver? Om man skall knalla runt på stan och fotografera räcker det gott för mig med en 35:a eller en 50:a, när jag väl fått in brännvidden i ryggmärgen behöver jag inte bry mig om något annat än bilden, och det tycker jag är en stor fördel.

Inlagt 2015-08-25 19:33 | Läst 891 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Kinhin? Nu får du allt förklara för oss som bor ute i provinserna. Själv använder jag oftast en 28:a och en 55:a när jag går runt på stan.
Svar från alf109 2015-08-25 22:01
Google Torbjörn! ;)
Annars är det en form av gående zenmeditation. :)
-affe
Fujifilm gör bra grejer. Den lilla X100T inte minst. och aps-c räcker långt. uppriktigt kan jag inte se skillnaden mot fullformat. Och som jag misshandlar bilderna - till skillnad från dig, så spelar det ändå ingen roll ;-)
Svar från alf109 2015-08-26 00:21
Bildkvaliteten är aldeles strålande, jag tycker till och med att bilderna upplevs som mer naturliga än med min Nikon D7100 som i sin tur levererar lika bra som min 5D Mk2 jag hade tidigare. Gluggen tecknar också harmoniskt med en fin bakgrundsoskärpa tycker jag.
-affe
Hej Alf.
Jag har aldrig fotograferat gatufotografi på allvar.
Men nu köra jag jo runt på en så kallad Mini Crosser på gator och torg. Och kan skjuta på samma sätt som andra går eller sitta och titta på livet. Och Sonyen är också rap, smidig och diskret. Så nu får vi se vad det blir.
Hälsningar och tack för en stor inspiration.
// Erik / DK
Svar från alf109 2015-08-26 00:22
Det är kul att plåta på stan Erik, den nya kameran kommer du säkert att få glädje av eftersom den är smidig och diskret som du säger. :)
-affe