Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Slut på påsken.

Ja då är påsken över för de här gången, skönt med lite ledighet för alla som jobbar. Annars är jag som agnostiker skeptisk till dessa religiösa högtider. Man ser dagligen vad religionen ställer till med om man inte väljer att titta bort. Religionens historiska facit av ohyggligheter är hårresande.

En del väljer tyvärr att titta bort, är ivriga påhejare av ”den egna” sidan i en konflikt oavsett vad denna gör eller är väldigt selektiva i sin humanism. Det är inte bara religion som jag är skeptisk till utan alla ideologier som skiljer ett oss från ett dem. Om man dessutom ser den egna gruppen som unik, mer värd och överlägsen jämfört med andra människor öppnar det upp för vilka hemskheter som helst.

Nog om detta. Jag knallar runt tillsammans med min hund och tar mina bilder. Kul att vara tillbaks i det svartvita efter flera år av färgfotograferande. Det blev lite av (gammal) nytändning då det svartvita, åtminstone för mig, handlar mycket mer om att grafiskt renodla bilden. Vissa bilder fungerar i både färg och svartvitt men ganska många fungerar helt klart bäst i antingen eller. Jag söker till stor del en anan typ av bilder när jag plåtar svartvitt vilket gör att fotograferandet i sig blir annorlunda.

Inlagt 2024-03-31 23:27 | Läst 334 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Bra svartvita bilder. Speciellt den sista är maffig.
Håller helt med vad du säger om religion. Spåren förskräcker!!
Själv avvisar jag alla religioner som varande ockult nonsens. Speciellt en av världsreligionerna anser jag vara hyperfarlig och samhällsförstörande - den är nämligen vid sidan av att vara en religion, även en ritning för en teokratisk diktatur som är helt oförenlig med den västerländska sekulära och demokratiska rättsstaten.
Svar från alf109 2024-04-01 09:41
Tack ska du ha Peter.
/Affe
Snyggt svartvitt! Instämmer helt. Religioner men inte bara religioner! Allt som kan skapa fanatiker. Hälsningar/ Björn
Svar från alf109 2024-04-01 11:23
Tack ska du ha Björn.
/Affe
Hej Alf,
För en som inte känner till Stockholm är det helt förvirrande bilder. Fullt med identifikations problem var man är.
Den andra bilden förvirrar hjärnan totalt. Så spännande att gissa.
Du har en bilduppfattning som jag gillar.
Ha det gott
Bob
Svar från alf109 2024-04-02 00:13
Tack ska du ha Bob.
/Affe