Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Lata dagar och jobbigt läge

Lata dagar i september och en man passar på att suga i sig det sista av sommarvärmen vid Liljeholmskajen. Valet verkar utveckla sig till en rysare, de rödgröna tenderar att inte få egen majoritet, Reinfeldt och alliansen har sagt att de kommer att utnyttja SD:s aktiva stöd för att sätta käppar i hjulen, eller snarare göra det omöjligt för en minoritetsregering till vänster att regera om än i de förtäckta ordalagen att de inte kommer att släppa fram en regering som inte har förutsättning att få igenom sin budget.

Tja vart står vi då? SD är ett värdekonservativt högerparti, även fast det är ett främlingsfientligt sådant, vilket innebär att de röstar med alliansen i de flesta frågor. Skall man då skylla det uppkomna läget på borgarna? Självklart inte, om de rödgröna inte lyckas med egen majoritet är det endast de själva som bär ansvaret. Men jag tycker att det är tragiskt för landet att SD tycks få det inflytande över politiken som alla varit överens om att de inte skall få. Men som vanligt är det skillnad på retorik och praktik, vi brukar få de regeringar vi förtjänar.

Inlagt 2014-09-06 14:36 | Läst 878 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
I dag finns det ju inga visioner hos de politiska partierna som sträcker sig över mer än fyra år.
Och att försöka arbeta gemensamt över blockgränser för att lösa våra stora problem verkar man inte klara av.
Man ser mer till egna positioner än Sveriges välfärd.
Så får vi hoppas att fler inte röstar på SD
Svar från alf109 2014-09-06 15:53
Håller helt med dig om bristande visioner och det förlegade i cementerad blockpolitik.
-affe
Hur kan du säga att alla varit överens om att SD inte skall få inflytande, när över 10% av väljarkåren röstar på SD. Det är alltså i faktiska tal en oerhörd massa människor som menar att SD skall få inflytande. Hur står det till med respekten för demokratin?
I en ideal demokrati borde SD få ett inflytande som exakt motsvarar deras andel av väljarna - men även i en representativ demokrati är utrymmet för kohandel begränsat . Om man går för långt med sådant manövrerande, blir demokratin korrupt.
Svar från alf109 2014-09-06 16:04
Underförstått alla de övriga partierna eftersom det är just dem jag skriver om.
Du var ordningsman i skolan va? ;)
-affe
froderberg 2014-09-06 17:53
I en ideal demokrati debatterar man tills man når konsensus. Att man har votering är en förenklad form (för att få effektivitet) och därför har man bestämt att extra viktiga beslut måste tas med kvalificerad majoritet eller mellan två val.
syntax 2014-09-06 18:28
När man uttrycker sig så slarvigt som du ofta gör Affe, så att det blir grovt tendentiöst - då håller det inte med att skylla på vad som påstås vara underförstått. Du har frågat tidigare om jag var ordningsman i skolan - varav jag förstår att du inte är någon större anhängare av ordning. Dina texter ger ofta syn för sägen, och om man noterar detta så spelar du den sårade oskulden. Är det inte diskussion i sak som du ofta efterlyser?
Det spelar ingen roll vad övriga partier har tyckt om SD det är ändå väljarna som avgör och det är väl egentligen det stora problemet och tragiken att en så stor del av Sveriges befolkning sympatiserar med främlings fientlighet, vi behöver inte gå så långt tillbaka i historien då nazismen även frodades Sverige. En annan sak jag tänker på är att de facto så finns denna figenlighet mellan andra folkgrupper också så det är väl ett allmänmänskligt problem hur det nu skall lösas, det är väl något slags revirtänk kanhända sedan urminnes tider. Föv politik har alltid varit ett djävla rävspel. Snart nog slår naturen tillbaka och då djälvlar skall SD och människan få se på blandning.
Nä nu fotograferar vi
Må gott
/Hans-Åke
Jo Alf, det var en härligt fin ljus bild...