Fotorelaterade betraktelser

Quiraing

På gaeliska kallas den östra sidan av berget Meall na Suiramach för Cuith-Raing, som på de de engelska kartorna blir Quiraing. Och det namnet är känt, för Quirang är en plats många skulle hävda utgör ett måste för den som besöker Isle of Skye.

Bilvägen slingrar sig upp till en platå med parkeringsplats och redan där är utsikten mot Staffin Bay magnifik, fast i mitt tycke mer för ögat än för kameran. Härifrån går en populär led som tar vandraren till klippformationer med lockande namn som The Needle, The Prison och The Table.

Det faktiskt är inte vädret, trist jämngrått och med enstaka regnstänk, som gör att vi avstår den vandringen utan vi har andra planer för eftermiddagen och skymningen. Om det skriver jag i nästa blogginlägg.

Tidigare inlägg från Skottlandsresan: Elgol, Loch Coruisk, Sligachan, Fairy Pools, Talisker Bay och Old Man of Storr.

Inlagt 2016-12-12 07:47 | Läst 2070 ggr. | Permalink
Det är väldigt vackert, men det gäller att vara frisk när man går där. Jag gick för en 14 år sedan i Skottland på en stig som gick längs en hög brant, väldigt brant var det. Längst ned under mig en stenig bäckravin. När jag var nästan uppe fick jag ett oväntat blodtrycksfall och svindel, fick liggande hasa så långsamt ned. En ytterst obehaglig upplevelse, kändes dessutom dumt. Å andra sidan visste jag att jag var cirkulatoriskt instabil, men berget kändes oemotståndligt.
Svar från Billingen 2016-12-12 18:14
Det låter dramatiskt, men jag känner igen det du skriver - bergens oemotståndliga lockrop!
Ett riktigt sagolandskap! Måste till något riktigt lockande som fick er att avstå vandringen?
Svar från Billingen 2016-12-12 18:15
Visst är detta landskap vackert! Ifall det var värt att lämna det får du själv avgöra. Vi styrde kosan till Neist Point: http://www.fotosidan.se/blogs/billingsblogg/neist-point.htm
Ser ut som en plats som lockar till vandring, mycket vackert .
Svar från Billingen 2016-12-12 18:16
Det var lite trist att behöva lämna platsen, men jag var här och vandrade för många år sen så jag får leva på minnen. Tills nästa besök :)
Verkligen en häftig vy..
Mv/G
Svar från Billingen 2016-12-12 18:17
Tack så mycket Gunte!
Imponerande! Vyn och bilden.
Svar från Billingen 2016-12-12 21:32
Roligt att höra, tack!