Fotoklotter. Ett slags fotografiskt skissblock, där mina infall är en inbjudan till diskussion.

Cykeltävling

Hängde med yngste sonen på cykeltävling idag.

Ambitionen var, att försöka ta bilder, som var bättre än vad jag åstadkom förra året.

Men det gick åt pipsvängen.

Inget fungerade som jag ville.

Motljus med ljus i linsen och stora problem att sätta skärpan.

Och när bilderna tekniskt sett blev någorlunda godkända,

så såg det ut oftast ut som om cyklisterna var ute på cykelpromenad.

Så jag tröttnade.

Började leka med långa slutartider.

Ja, jag till och med försökte mig på några dubbelexponeringar..

Men jag blev ändå inte nöjd.

Det fanns ingen riktig fart i bilderna.

Ingen riktig kraft och anspänning.

Det är bara att erkänna, att det här är svårare än jag trott.

Men vansinnigt roligt!!!

 

Lägger in några av fjorårets bilder för jämförelse:

Samma plats.

Samma kamera och objektiv.

Men mycket bättre resultat!

Här krävs analys......

Varför i hela fridens namn kunde jag inte få till det idag?? 

 PS.

Och varför kan jag inte få samtliga bilder i mina blogginlägg att bli klickbara till större format?

 

Inlagt 2014-10-04 22:47 | Läst 2747 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hmm! Jag tycker många bilder blev väldigt bra! Speciellt med lite längre slutartid, det ger en fin fartkänsla. Är osäker på varför inte alla bilder är klickbara? Kanske dom är i "maxstorlek" redan i bloggen? Då finns det inget ytterligare att klicka fram, kanske..? Näe, jag vet inte!
Mvh!
Svar från Karuzzell 2014-10-05 11:53
Jag tackar förstås men tycker ändå inte, att jag fick fram den där riktiga känslan av anspänning, kraft, muskler, fight och fart som jag uppskattade i fjorårets bilder. För det var ju inte på något vis så, att deltagarna bara gled fram i skogen det här året. De, som jag visar här är några av dem, som jag tyckte är bland de bättre men det var alltför många som bara blev beslöjade eller helt enkelt oskarpa. Jag hade klara problem! Men förhoppningsvis var det problem, som kan leda till förbättring. Det skarpa ljuset kan man ju inte påverka men kanske skulle jag ha försökt hitta en plats med bättre vinkel i förhållande till solen. Jag valde min placering enbart utifrån banans karaktär. Motljusskydd hade väl inte heller skadat... Och så mer träning. Jag trodde, att mitt fågelfotograferande skulle räcka en bit men helt jämförbart var det ju inte.
Jo, bilderna är redan ganska stora och de behövs eg. inte förstoras ytterligare men jag tycker, att det är givande, att kunna klicka upp bloggbilder, för att kunna bläddra mellan dem utan att distraheras av texten. Det jag inte förstår, är att en del bilder blir klickbara medan andra i samma storlek inte blir det.
Med vänlig hälsning
Eva
Hej,
Det här är mycket bra MTB bilder med både miljö, närhet och fart. Fortsätt du att plåta din sons framfart på cykeln. Det är så roligt, jag vet för vi har en son som kör samma typ av motionslopp.
Ha det bra i skogen
Bob och Ninni
Svar från Karuzzell 2014-10-05 11:56
Tack ska ni ha för ert vänliga omdöme. Roligt att ni tycker bilderna är bra, även om jag inte är nöjd. Och nog kommer jag att försöka följa med sonen i framtiden också. Mest för att det är trevligt, att ta del av hans intresse och men också för själva utmaningen i att försöka fotografera de framflängande cyklisterna. Träningen behöver jag ju definitivt. Och skog är alltid skog... Vem vet, kanske möts vi ute vid ett cykelspår nån gång.
Ha det bra ni också
Med vänlig hälsning
Eva
Du har lyckats mycket bra, fina bilder med fart, tycker jag, som har plåtat en del landsvägscykel på 80- och 90-talet, när min son körde på elitnivå.
På lördag den 11 okt har vi i Fotografiska Föreningen vernissage av vår 14th Malmö International på hotell Mercure på Stadiongatan. http://www.ffim.se/storage/malmo_international/Vernissageinbjudan_14th_Malmo.pdf
Välkommen!
Hälsningar
Wolfgang
Svar från Karuzzell 2014-10-05 11:58
Tack Wolfgang! Roligt att höra, att du tycker att jag lyckats, även om jag, som framgått ovan, inte är helt enig med dig. Din egen erfarenhet ger dock extra tyngd åt ditt omdöme, så jag tar åt mig av berömmet. Och kämpar vidare.
Tack också för din inbjudan! Det verkar väldigt spännande, så om jag bara kan, så kommer jag naturligtvis.
Med vänlig hälsning
Eva