- Joakim K E Johansson -

SE BILDEN: Jag är sämst på att plåta min vardag

Så här ser min arbetsvardag ut för det mesta. En stor del av dagen sitter jag parkerad framför skärmen med min kollega Elin mittemot. Hon håller på med sitt och jag med mitt. Väldigt många människor har det ungefär så här vecka ut och vecka in. Så det är på inget sätt unikt. 

Kanske är det därför jag så sällan tar några bilder på min arbetsplats eller på mina kollegor. För det känns ärligt talat inte särskilt intressant. De flesta kontorsmiljöer ser ju ändå likadana ut. Du skulle förmodligen kunna plåta ett antal slumpmässigt utvalda svenska kontor och sedan säga att bilderna var tagna på samma ställe. Få hade antagligen ifrågasatt ett sådant påstående. 

Samtidigt är det lite synd att tänka så. För saker förändras även på våra kontor. Allt från datorer och annan teknisk utrustning till inredningen och vad folk har för kläder och frisyrer. Det borde också finnas ett värde i att dokumentera en yrkesvardag som så många människor delar. Plus att bilder såklart är minnen för en själv. 

Fast det är inte bara på jobbet jag alldeles för sällan fotograferar. Samma sak gäller resor till och från jobbet. Vardagslunken hemma. En middag som äts en onsdag i oktober. Fikat med polarna. Veckans matinköp. Svampplockningen med kärestan. Och så vidare. Kanske är det dags att bli lite bättre på att knäppa bilder även i dessa sammanhang. Åtminstone ibland. För även vardagen förändras. Dock sker det ofta på ett nästan omärkligt sätt. Plötsligt inser du att något som bara fanns där är borta. För alltid. 

En kollega på min förra arbetsplats.

Inlagt 2018-09-21 13:12 | Läst 3230 ggr. | Permalink
Jag fotade på jobbet! Vi svarade på telefon från butiker (kortservice) och jag fick ett kortnummer uppläst från butiken som vi knappade in på en "dator" utan skärm! Om jag hörde rätt och slog in rätt summa, så fick jag ett kontrollnummer ur datorn som jag sa till butiken! Och kunden hade handlat! Utan att ha pengar i handen! :)

Kundservicebilderna har jag bland mina diabilder, som måste skannas! :(
Men bilderna finns där! :)
Så fota på bara! Nu ser det inget intressant ut, men vänta om några år!
Då skrattar folk! Vilka gamla grejer! ;)
/B
har lyckats gjort en bok om jobbet med viss påtryckning av kompisar från denna kanal, å måste säga att jag blev rätt så nöjd. men då infann sig känslan att det känns avklarat.
Benganbus 2018-09-21 21:01
Grupptryck e bra! :)
/B
Fast för mig som läsare och betraktare på din blogg så är detta ack så intressant. Bilden är ju skitbra för det första och sedan väcker den så många frågor. Var jobbar ni? Vad har ni för arbetsuppgifter? Varför är bokhyllan så tom? Osv osv.

Själv är jag duktig på att fotografera vardagen men tar mig sällan för att förverkliga mina fotoidéer. Jag fotograferar så mycket i min vardag att jag är sugen på en entusiast kompakt. Nu är det telefonen som förevigar men det vore kul med en ”riktig” kamera.
Det går ju inte att fotografera jämt, men det är bra att göra det ibland. Jag har stor glädje av de bilder jag tagit på tidigare arbetsplatser och önskar att jag fotograferat mer.

Du kanske skulle kunna börja med dagboksfotografering. Minst en bild om dagen.
Här kommer ett något försenat tack för era kommentarer :-)