Stefans bilder

Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

MC

Dags för lite motorcyklar av det vackrare slaget. Lyckligtvis finns det entusiaster som håller dem i god vigör så vi andra kan njuta av att se dem.  

 En caféracer, skulle tro det är Hondas 350cc , eller är det en 500? Vacker i svenska färger, utställd på nationaldagen.       En rad skönheter.   Snygga väskor och avgasrör på den närmast, stiligt.     Denna Triumphmotor är nästan obscent vacker.     Stolt svensk.     Rumi är ett italienskt märke, de har gjort väldigt fräcka mopeder också.     Snygg motor på Rumin.         BSA caféracer, såg sådana för första gången när jag var i Cornwall i 15 årsåldern. Jag blev mycket imponerad.     En Suecia med JAP motor och stilenlig gaffel. Suecia tillverkades i Örkelljunga, en skånsk motorcykel! 

Postat 2017-06-18 03:26 | Läst 3193 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Rödstjärten

En skur bilder på rödstjärten, som har vänligheten att bo granne med mig. Lyckligtvis har den en holk för sig själv, för är det andra holkar för nära försöker den köra bort invånarna oavsett art. Vid ett tillfälle trodde jag ungarna lämnat boet, men så var det inte, matningen fortsätter. Men när som helst flyger ungarna ut, alltid spännande att se på. Ruvat har de turats om att göra, och båda är väldigt snabba med matleveranser till ungarna.   

  Först honan        Sedan hanen               

Postat 2017-06-17 09:22 | Läst 693 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Många Medelålders Mopeder

Åter till mopederna, svårt att låta bli. Sedan är det ju omväxling till alla naturmotiv också. Bilderna är från några rader utställda fordon på en veterantillställning. 

 En värdig representant för den tyska mopedstilen, DKW Kavalier.  I grunden en Victoria typ 115 från Zweirad Union AG.       Närbild på motorn, kåpan över cylindern kostar en del som reservdel.      I bakgrunden mopedisterna, i förgrunden en NV moped. Kallades Autopeden och kom från Nymanbolaget.      Lite motorpornografi, en närbild på Autopedens Sachsmotor.      Solex sålde aldrig bra i Sverige, gick bättre på kontinenten, Danmark t.ex.  Solex är ett franskt företag, och på deras reklambilder för denna moped (60-talet) fanns bl.a. en ung Brigitte Bardot.     Ännu en DKW, denna med matchande väskor. Det är viktigt med assecoirerna, klädstil ett extra plus.    Jawa moped, tjeckisk tillverkare. Försvarsmakten har haft Jawa mc.      Puch är ett välkänt mopednamn, österrikisk tillverkning. Denna modell Hawai har jag aldrig sett eller hört om innan, kan bero på att det ser ut som en omlackerad Dakota.      Slutligen en äkta HPD (Hop Plockade Delar). 80cc cylinder, 15 hk och av säkerhetsskäl okänd toppfart. 

Postat 2017-06-16 10:37 | Läst 1374 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Fågelbilder och Windows

Så har då datorn varit "kluddig" några dagar, ostabil och tuggat uppdateringar under tröttsamma seanser. Creators update Windows 10 heter det, men är samma tröga Windowsuppdateringar som vanligt. Gammal trög dator? Icke har jag det, den är ganska ny och väl tilltagen. Men det är inte hela världen, jag håller mig ändå hemma med stigande feber dag för dag. När det var klart, och allt installerat och omstartat, då gick det inte att logga in på mitt konto. Så då tog det en timme till att lösa det problemet med mer uppdateringar och ett antal omstarter. Det finns tillfällen då jag inte alls gillar Windows. Problemet för mig, är att det inte går att köra Lightroom på varken Ubuntu eller Chrome OS. Och MAC kostar mer, då blir det att byta hela elektroniska ekosystemet. 

Nåväl, här kommer fåglarna.   

 Hämplingparet som häckar i ett litet buxbomträd under mitt äppeträd "Transparent de Croncels"    Se där, en vild pilfink. De klarar sig fint i vilda flockar i snårskogen, lika skygga som andra vilda fåglar.     Gässlingar. Närmare än så här kommer jag inte,      gässen är observanta och gömmer sig väl i den massiva grönskan. Nu är det nog några veckor sedan bilderna togs.      En gulsparvshona.     Inte lika färggrann som hanen.     Men fin att se på ändå.     Kajorna har bråttom, ungarna växer.     Gulärla hona tror jag. På de öppna fälten med kilometervis sikt åt alla håll, blir det gärna lite långa avstånd när bilder tas på fåglar. Att smyga sig på är det inte tal om.     Till sist denne trevlige man. Han äger bondgården ett kvarter från mitt hus. Efter släktforskning som min far utfört, och mina studier av lantmäterikartor från 1600 tal, så fick min äldste spårbare förfader Jochim Jochimson (härstammande från Sveriges östra delar, numera baltstaterna) denna gård i förläning. Det hade jag ingen aning om när jag byggde här, världen är ofta rätt liten. 

Postat 2017-06-15 12:04 | Läst 938 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Chrysler Valiant

En släkting till mig är stolt ägare av detta fordon, en Chrysler Valiant i fint skick. Vi beslutade oss för att ta en tur en dag, det blev ett fint äventyr. Kommer mer om det sedan, det blir själva bilen först.

                  

Postat 2017-06-14 10:21 | Läst 1198 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 6 Nästa