Ett ljus , många färger

Tankar och reflektioner om inre och yttre bilder

Stort som smått

Veckan har innehållit så många saker , stort som smått. Det stora har varit besök av yngsta dottern med familj. De bor i Tyskland så besöken är alltid efterlängtade. Vi har också haft besök av magnifikt stora moln, de har beflockat himlen hela veckan. Hänger ihop med kylan. Sköna Maj som kom av sig....men skapade fina himlar. I det lilla konstaterar jag att livet som nybliven pensionär är gött.  Gött att få bestämma (nästan iallafall) över sin tid. Gött att inte behöva oroa sig över att bli övertalig. 

 

Vi ger oss ut på vandring. Håvarna från förra året får hänga med. Grabben har en blå, lillsyrran en rosa. Det var viktigt att kunna skilja dem så. I hagen möts vi av ett överdåd av gullvivor. Jag har nog aldrig sett så många gullvivor så tätt tätt bredvid varandra. De är fridlysta här i Skåne och jag tror de vet om det. De kan frodas helt besinningslöst här. För några år sen åkte jag över gränsen till Blekinge, där är de inte fridlysta. Ville sätta i vas, som jag kunde göra i Vallentuna. Hittade "inga" gullvivor i Blekinge, de är smarta, det är här de är och här får de vara kvar.

 

Fina orkideer växer också i hagen. Också de fridlysta och väldigt många. Det var svårt med koncentrationen och svårt att få till närbilderna på ett bra sätt. Ni vet fina blommor suddig och ren bakgrund. Barnbarnen spanade genast in var fokus låg och ville precis som katter vara emellan mig och blommorna. . Men jag gillar de här bilderna....det blir en extra dimension för mig.

Någonstans här reste jag på mig och vi fortsatte utflykten.

Hagen där vi går heter Tosteberga ängar och är nog en av de vackraste platser jag upplevt. Här samsas havets karghet med ett fullkomligt överflöd av blommande träd, buskar och blommor. Överallt sjungs det och småfåglarna far lyckligt från buske till buske. I påskas mötte vi en överlycklig man som fått en stor fet havsöring här.  

Hela veckan hade grabben sin blåa jacka...huvan på hela tiden. Som fotograf gladdes jag åt vad det gjorde för bilderna. Han har blivit så stor och så vetgirig.  Så frimodig. Det är gott att se. Barnet har blivit en ung pojke. Hans stora intresse är naturen, utomhus och som här på vid havet finns ingen ände på energin och nyfikenheten. Lillsyrran har andra intressen så det här med havsängarna var i huvudsak hans utflykt. 

Det karga har sin skönhet. Det här är gässens kungadöme. Den här dagen var vattenståndet lågt och stranden bredde ut sig. Fem dagar senare var området nedan täckt av vatten.

Ett av alla fynd som gjordes. Efter att ha rådfrågat kunniga personer på sociala medier beslöts det att detta är ett gäddhuvud. Flera fossiler hittades samt en hög med vackra stenar.

Lillsyrran . Här leker vi "Ser du mina ögon mormor ?"...hon pratar glatt och fort på tyska och instruerar kunnigt vad leken skall gå ut på. Jag försöker se förståndig ut och svara ja på rätt sätt.  Båda barnen är snälla med sin mormor som inte förstår dem. Min tyska skulle definitivt kunna förbättras och nu med ett års ickejobbande dagar kommer orken tillbaka. Kanske blir det tyska till hösten.

Utflykten är över och debatten mellan storebror och lillasyster är om vilka pinnar som är bäst. 

Önskar er alla en god morgondag!

Postat 2019-05-08 21:16 | Läst 1442 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera