Tankar och reflektioner om inre och yttre bilder

Stort som smått

Veckan har innehållit så många saker , stort som smått. Det stora har varit besök av yngsta dottern med familj. De bor i Tyskland så besöken är alltid efterlängtade. Vi har också haft besök av magnifikt stora moln, de har beflockat himlen hela veckan. Hänger ihop med kylan. Sköna Maj som kom av sig....men skapade fina himlar. I det lilla konstaterar jag att livet som nybliven pensionär är gött.  Gött att få bestämma (nästan iallafall) över sin tid. Gött att inte behöva oroa sig över att bli övertalig. 

 

Vi ger oss ut på vandring. Håvarna från förra året får hänga med. Grabben har en blå, lillsyrran en rosa. Det var viktigt att kunna skilja dem så. I hagen möts vi av ett överdåd av gullvivor. Jag har nog aldrig sett så många gullvivor så tätt tätt bredvid varandra. De är fridlysta här i Skåne och jag tror de vet om det. De kan frodas helt besinningslöst här. För några år sen åkte jag över gränsen till Blekinge, där är de inte fridlysta. Ville sätta i vas, som jag kunde göra i Vallentuna. Hittade "inga" gullvivor i Blekinge, de är smarta, det är här de är och här får de vara kvar.

 

Fina orkideer växer också i hagen. Också de fridlysta och väldigt många. Det var svårt med koncentrationen och svårt att få till närbilderna på ett bra sätt. Ni vet fina blommor suddig och ren bakgrund. Barnbarnen spanade genast in var fokus låg och ville precis som katter vara emellan mig och blommorna. . Men jag gillar de här bilderna....det blir en extra dimension för mig.

Någonstans här reste jag på mig och vi fortsatte utflykten.

Hagen där vi går heter Tosteberga ängar och är nog en av de vackraste platser jag upplevt. Här samsas havets karghet med ett fullkomligt överflöd av blommande träd, buskar och blommor. Överallt sjungs det och småfåglarna far lyckligt från buske till buske. I påskas mötte vi en överlycklig man som fått en stor fet havsöring här.  

Hela veckan hade grabben sin blåa jacka...huvan på hela tiden. Som fotograf gladdes jag åt vad det gjorde för bilderna. Han har blivit så stor och så vetgirig.  Så frimodig. Det är gott att se. Barnet har blivit en ung pojke. Hans stora intresse är naturen, utomhus och som här på vid havet finns ingen ände på energin och nyfikenheten. Lillsyrran har andra intressen så det här med havsängarna var i huvudsak hans utflykt. 

Det karga har sin skönhet. Det här är gässens kungadöme. Den här dagen var vattenståndet lågt och stranden bredde ut sig. Fem dagar senare var området nedan täckt av vatten.

Ett av alla fynd som gjordes. Efter att ha rådfrågat kunniga personer på sociala medier beslöts det att detta är ett gäddhuvud. Flera fossiler hittades samt en hög med vackra stenar.

Lillsyrran . Här leker vi "Ser du mina ögon mormor ?"...hon pratar glatt och fort på tyska och instruerar kunnigt vad leken skall gå ut på. Jag försöker se förståndig ut och svara ja på rätt sätt.  Båda barnen är snälla med sin mormor som inte förstår dem. Min tyska skulle definitivt kunna förbättras och nu med ett års ickejobbande dagar kommer orken tillbaka. Kanske blir det tyska till hösten.

Utflykten är över och debatten mellan storebror och lillasyster är om vilka pinnar som är bäst. 

Önskar er alla en god morgondag!

Inlagt 2019-05-08 21:16 | Läst 975 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
De har fint matchande hovar till kläderna. Leken påminner om den jag lekte med dottern som ”gömde” sig bakom en stolpe eller likade och man låtsade att inte se henne

Tosteberga kommer jag ihåg som den plats jag kom en dag försent för att se Härfågeln förra året, men det var en fin plats ändå
Svar från Annelie Worgard Fotografi 2019-05-12 14:24
Tack för kommentar. Ja härfågeln fick jag bild på. Görkul var det. Den var så himla fin. Mindre än vad jag trodde. Men fin lika fullt. Blev en artikel i Kristianstadsbladet: http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/harfageln-fick-fagelskadare-att-vallfarda-till-tosteberga/
Så ljuvligt du har haft det med dina små som helt klart älskar få vara med dig och strosa kring . De känner din kärlek till dem än ni pratar olika språk så finns det i lekar något som förmedlar annat. Där är så vackert på Österlen på de olika platserna längs med havet. Jag har varit där mycket tidigare i mitt liv.

Just detta med strandfynd är något speciellt för alla åldrar. Flickor i den åldern brukar tycka om plocka blommor så får de ofta enbart får med själv blomman. Visst är det så gulligt.
En pinne i handen betyder mycket. Jag tror det är en trygghetskänsla eller..
Jag har så många positiva tankar om dina bilder men får nog sluta här med att önska dig
detsamma. Hälsningar Gun-Inger God natt sov gott.
Svar från Annelie Worgard Fotografi 2019-05-12 14:25
Jag blir snäll och glad av din kommentar känner jag. Tack!
Ser så härligt ut, umgänget och platsen. Och att ha blivit pensionär och kan styra över tiden som man vill...jättefint blogginlägg tycker jag!
Svar från Annelie Worgard Fotografi 2019-05-12 14:26
Tack! Det är en fin plats, så glad o tacksam för att fått flytta hit. Och sista sommarlovet är skönt.
Underbar blogg med en levande berättelse och illustrativa men också vackra bilder! Gillar barnbilderna väldigt mycket. Hälsningar/ Björn T
Svar från Annelie Worgard Fotografi 2019-05-12 14:26
Tack snälla Björn blir glad av din kommentar!!
Härliga levande bilder..
Mv/Gunte..
Svar från Annelie Worgard Fotografi 2019-05-12 14:27
Tack !!!! Levande är ett fint ord. Blir så uppmuntrad av allas kommentarer.