Tankar och reflektioner om inre och yttre bilder

Mars år 2014, Bistra män och marker som väntar på liv

Vapenskrammel hörs genom tidningar och TV. Allvarsmän i uniform visas på bilderna.  Med bistra ansikten sträcker de på sig, drar in magen och får alla att förstå att nu är det allvar.  Nu är det ingen lek längre, nu är inte tid för prat. Känner hur rädd jag blir. Hur rosenrasande arg. Ledsen för de människor som nu har detta in på bara skinnet. Lidandet som om de utlöser kriget kommer att ta generationer att läka. Jag har inga kloka ord, bara en önskan om besinning. Utanför där jag bor förbereder sig naturen för ett helt annat allvar. Att hälsa livet och pånyttfödelsen välkommen. Drar på mig skorna och går och går och går tills tankarna lättar...min önskan är ju som en sketen droppe i havet, men så är min makt att påverka också. Men allt jag kan göra är att önska ,gå och gå och be...så det gör jag. Jag ber att all klokskap skall hitta de rätta orden så att inte saker ställs på sin spets. Jag ber för alla er som på riktigt kan påverka. Måtte ni finna orden Som når fram och skapar besinning. Själv går jag med leriga skor i kanten av våren.

Gässen drar in i  Vada dalen.

Skogen, ännu bara nakna grenar men ändå full av färg.

Gåsparet  är vid Angarnssjöängens kant.

 

Vi hade inte sett varandra , vare sig katten eller jag...men så helt plötsligt blev han varse mig och for iväg som skjuten ur en kanot.... tror han låg och spanade på ett byte.

 

 

Jag inser hur  skyddad jag är där jag lever, och har varit så hela mitt liv.Jag har inte erfarenhet av krig och galenskap. Jag lever i ett land där väldigt mycket är bra.Jag tänker på boken "Sista kulan sparar jag åt grannen". Skriven av Fausta Marianovic, en kvinna som flydde till Sverige från kriget i Jugoslavien. Hennes beskrivning och vrede över att det var så lätt att vända granne mot granne går rakt in. Hur fort forna vänner hamnade i olika etniska grupper och sen angrep varandra. Hennes naivitet togs ifrån henne.Nä nu skriver jag inte mer...det här ville jag skriva men sen räcker det. Jag skall promenera och be att universum sänder besinning in till de som behöver det stället.

 

 

 

 

 

Inlagt 2014-03-04 10:58 | Läst 3240 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Människan har visst alltid haft svårt att dra jämnt och att hantera makt och pengar....
Dina stillsamma vackra bilder står i våldsam kontrast till dina tankar.
Jag håller med i allt, både känslan av vanmakt och önskningarna om att man ska besinna sej.
Det räcker nu med de hemskheter som redan pågår!
Hoppas att universum hör och agerar därefter!!
Svar från Annelie Worgard 2014-03-04 12:28
Tack Ann-Sophie, ja universum har alltid haft sin egen vilja...den som lever får se. Men att önska välgång lättar på det egna trycket om inget annat.Det som slog mig var just skillnaden mellan det jag läser i tidningen, alla analyser, alla bistra gubbar...och friden i markerna utanför.
Detta vapenskramlande skrämmer också mig . Det är illa nu . Krim är visserligen ryssvänligt och kommer nog att lägga ner vapen ganska snabbt men hela det diplomatiska läget är ju på botten .
Ett citat som alltid passar

“Just living is not enough," said the butterfly, "one must have sunshine, freedom, and a little flower.”
Hans Christian Andersen.

Fina bilder
Svar från Annelie Worgard 2014-03-04 12:30
Tack Rikard, vilket fint citat av HCAndersen. Det skall jag komma ihåg. Tänker på yngsta dotterns om för typ hundra år sen sa, vi gick i Bergianska, det var försommar och väldigt mycker fjärilar. Mamma, nog måste fjärilar vara glada inuti sig. Inte kan man fladdra så och vara ledsen?
Ja, man blir sannerligen rädd när man läser vad som pågår!
Men dina härligt mjuka bilder tar bort tankarna från det en liten stund!
Bild nummer två är magiskt vacker och den kan man titta länge på!
Ha en underbar dag!
Svar från Annelie Worgard 2014-03-04 12:32
Tack Helene, ja man får balansera sitt intagande av nyheter med annat också. Inte låta den egna oron ta över. Jag är glad att jag kan promenera :)
Fin vårstämning i dina bilder, dina funderingar delar du nog med många, människor är konstiga djur! Hälsn, LO
Svar från Annelie Worgard 2014-03-04 18:34
Tack LO...ja visst delas funderingarna med fler än mig...o skönt är väl det. Jag försöker låta bli att skriva om dagshändelser, det finns så många som gör det bättre och sen finns det så mycket tyckande och vi har dessutom en förmåga att reta oss på varandras tyckande. Så jag tvekade en stund om jag skulle skriva om det...är ju liksom på allas läppar nu, och jag hade inget fantastiskt att säga om det...men kände att jag ville skicka de här önskningarna ut i universum synligt liksom. Som ett hopp om att det blir bra.Barnsligt javisst, gör det ngn skillnad...förmodligen inte ;) Tack o ha e skön kväll
Vilka jättevackra bilder Den sista är en härlig bild på rådjuren Bild två har så vackra färger Ha en skön kväll Annelie :) // Gert
Svar från Annelie Worgard 2014-03-04 19:53
Tack Gert, blir glad av din kommentar.
Jag gillar verkligen dina bilder på gässen. Så fulla av liv och harmoni!
Det som händer i Ukraina är sorgligt och djupt oroande. Att det kan hända är svårt att förstå. En förklaring kan vara avsaknaden av demokratisk tradition i de inblandade länderna. Vi får be en bön om fred.
Ha det bra Annelie!
Jon Anders
Svar från Annelie Worgard 2014-03-04 19:57
Tack Jon Anders... kloka tankar, jag tror också långvarig brist på demokrati skapar såna här situationer.
Fina bilder Annelie, andra bilder är fascinerande med de olika färgerna som träden har trots att det knappt finns knoppar på grenarna ännu. Visst är det skrämmande det som sker just nu, och inte alls så fasligt långt borta..
Hälsningar Lena
Svar från Annelie Worgard 2014-03-04 19:58
Tack Lena, ja skogsbacken med sina färger i bild två är fascinerande, det är det gula på trädstammarna som lyser så kraftigt.
Vilka härliga bilder Annelie!! Speciellt den vackra formationen med gässen i rote. Härlig timing i vingslaget!! Och sedan supertiming med katten.... Blir ju nästan overkligt kul!!
Och inte minst, vad härligt att du skriver lite positivt!! Många är alltför dystra. Det kom jag att tänka på när jag läste en insändare i LIdingö tidning ikväll. Där insändaren pekade på hur mycket positivt det finns runtomkring oss. "När man öppnar tidningen, skulle man kunna tro att det är tvärtom"... Är vi ett gnälligt folk? Nej, så kan det väl inte vara.... Fint inlägg!! //Peter
Svar från Annelie Worgard 2014-03-05 09:38
Tack Peter, ja denna tid är fin, jag gillar den. Allt är kvar liksom.
Nä jag tror inte vi är ett gnälligt folk. Eller då är vi som sort gnällig. Mänskligheten vill säga. Tror det är en överlevnadsbit i att först se det negativa. Det vi behöver akta oss för. Att upppskatta och först lägga märka till det positiva, det som också finns där kräver träning tror jag. Jag tränar för fullt...vissa dagar funkar det. Men det som händer runti kring Putin o hans gelikar o Ukraina går det sämre.
Promenader är helande, man tappar en del tuffa tankar på vägen. Jag ska nog också ta på mig mina kängor och ta en promenad i kanten av våren, det lät sunt! Ha det fint/ Elisabeth
Svar från Annelie Worgard 2014-03-06 10:16
Tack Elisabeth. Javiist är promenader bra...många saker kan man låta försvinna ner i myllan när man går.
Fin vårstämning i ditt bild potpurri och katten ser verkligen vara som utskjuten ur en kanon!
Delar din oro kring situationen i Ukraina och hoppas också att de styrande parterna med makt ska inse att ytterligare upptrappning av våld inte är till vinning för någon...Man kan bara hoppas nu.
En övergång från totalitär styre i ett land, till något som vi definierar som demokrati har mig veterligen aldrig gått helt smärtfritt och utan konflikt. Ändå hoppas jag innerligt att ingen mer ska behöva sätta livet till just nu.
Samtidigt som intresset för Ukraina är högst upp på nyhetsagendan så pågår minst ytterligare ett fyrtiotal konflikter runtom i världen. Inte minst Syrienkonflikten som nu nästan trubbat av oss - man förmår helt enkelt inte ta in allt lidande och kan omöjligen förstå hur utsatta dessa människor är....

//Kirsten
Svar från Annelie Worgard 2014-03-06 10:18
Tack Kirsten. Så sant så sant...det går inte att ta in allt lidande. Eller förstå. Visst är det så.
Ucsh ja, vi kan bara hoppas att förnuftet segrar! Fast det är väldigt skrämmande och oroande, det som händer.

Tack för de vackra bilderna som kontrast till eländet. Jag tycker särskilt mycket om bild två på skogen. Den blev verkligen skön!

Ha en bra helg!
Bjarne
Svar från Annelie Worgard 2014-05-07 11:34
Tack Bjarne, sent tack men likväl ett tack. Jag hade missat din kommentar.