Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

13-346

En eftermiddag vid Ågestasjön tillsammans med Björn Björnson och Kurre Ekh för att försöka fånga lite fågelbilder. Målet var en fiskgjuse som ska dyka upp på eftermiddagarna. Den såg vi inte till alls, några sothönor, en svan, några änder, kråkor, sädesärlor och sländor var aktiva. Sedan dök det upp en örn och en annan rovfågel som jag inte känner till. Jag gissar att jag om några timmar kommer att ha fått frågan besvarad här :-) Inleder med en serie på sländor som flög över vattnet. Inte lätt att hinna med dem med ett 200-500 objektiv, men några tyckte jag blev lyckade


1

2

3

Sädesärlorna var trevliga och poserade4
5

6

Jag är inte expert men någon örn är det
7

8 med en fångst i klorna

9

Här är jag osäker också
10


11

12

Även här behöver jag hjälp med art bestämning
13 från sidan


14 rakt framifrån

15

Alla bilder Nikon D850 och Nikkor 200-500/5,6

Inlagt 2020-06-23 20:56 | Läst 1344 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Första sländebilden var riktigt fin. Andra var kul för skuggan ser inte ut att stämma med sländan om man ser på vingarna, mer rörelseoskärpa i sländan än skuggan :). Nä det är inte lätt, de brukar stanna till några sekunder och då hoppas man att AF ska hinna med vilket den sällan gör.

Jag skulle nog ändå gissa på fiskgjuse den med fisken, tycker huvudet går i vitt men det är svårt att se på bilderna. Den andra skulle kunna vara en ormvråk men det är mest mina amatörgissningar
Svar från begust 2020-06-24 19:51
Tack Peter,
Sländorna var inte stilla alls utan jag följde dem med kameran. Önskar att Nikon haft inbyggd stabilisering i kamerahusen också. AF på min D850 tycker jag håller hög klass, sedan måste jag jobba på att hålla mer stilla.
Första bilden på sländan var ju läcker med speglingen och även den första sädesärlan. Jag gissar på fiskgjuse på den med fisk i klorna och vråk som Peter också tror. 13 tror jag är en ungfågel, kanske skrattmås, men det hoppas jag någon annan också kan tycka till om. Kul att du satsar på lite fågelfoto också.
Hälsningar Lena
Svar från begust 2020-06-24 19:53
Tack lena
Jag gör ju lite natur/fågelfotografering då och då och hoppas kunna ägna mig mer åt det framöver, Jag ska kolla med en annan fotokompis om fåglarna, han kan nästan säga vad det är om man ger honom en skuggbild ;-)
Den bilden är ju verkligt timad. Med den kameran borde man kanske kunna testa att beskära den en hel del till också. Jag tror ett sånt porträtt kunde bli helt magisk där det svävar över och i vattenytan. Dessa sländor har ju fantastiskt vackra färger. Tyvärr har jag inga turkosa där jag bor utan bara de som är brunröda.
Svar från begust 2020-06-25 17:26
Tack Sten-Åke, den är redan beskuren ganska hårt, men lite till går säkert :-)
Bilden på sländan är riktigt bra.
Bild 6 - 9 ser ut att vara en fiskgjuse. Allt talar för det. Att den dessutom har en nyfångad fisk i klorna gör det hela rätt klart.
Bild 10 - 12 är en ormvråk.
Bild 13 - 15 är en ung skrattmås ur årets kull.

Hälsningar Jörgen
Svar från begust 2020-07-01 22:30
Tack så mycket Jörgen för kommentaren och kunskapen