Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

2-93 Födelsedag igår och klubbmöte idag.

I går fyllde min yngsta dotter 15 år. Oj vad tiden går!
Vi firade med lite paket och en bakelse var från Älvsjö Bageri.

På dagens klubbmöte hade vi celebert besök. Rune Jonsson som är hedersmedlem kom och tittade på vår utställning. Först hade vi vår vanliga "Fikabild" där Rune utsåg kvällens i hans tycke bästa bild. Morgans vy från New York var kvällens segrare. Rune hade även korta kommentarer om alla bilder, snammt och enkelt förklarade han vad som kunde ha gjorts bättre.

Jag har sökt på internet efter mer information om Rune, men där saknas mycket. Rune var även en av lärarna på Christer Strömholms Fotoskola. Han har skrivit mycket om det fotografiska hantverket, bildanalys, presenterat klassiska bilder i Aktuell Fotografi under 10 års tid, varit lärare på Konstfack i 28 årmm mm mm. Enligt Sune Jonsson är Rune en av Sveriges bästa fotopedagoger

Sedan efter fikat gick vi runt utställningen, Rune som besökt den tidigare i veckan hade hittat några favoriter som han lyfte fram. En del bilder som inte tilltalade hans smak passerades lite snabbare. Lärorikt var det i all fall att få ta del av hans bildanalyser.

På väg till dagens klubbmöte


Rune Jonsson resonerar kring våra fikabilder


Koncentrerade åhörare/klubbmedlemmar vid utställningen


En annan celeber och i FS blogg sammanhang känd profil. Inte så lätt igenkänd på sin profilbild.

Inlagt 2008-09-25 22:25 | Läst 8409 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ajdå, ett omärkligt skott på mig. Inget vanligt motiv ska jag säga =) Trevlig kväll i trevligt sällskap. Det roade mig särskilt att Runes favorit också var min favorit. Och så träffade jag dig för andra gången på fem dar. Nästan en ovana =)
Svar från begust 2008-09-26 09:08
Min specialitet är papparazziliknande dokumentära bilder på fotografer :).
Ja det var en trevlig kväll. Rune är skön att lyssna på.