Att fotografera det som ögat inte kan registrera, och allt annat.

Parasitens parasit.

Herregud, jag har inte bloggat sedan i April. Jag som skulle vara så aktiv med min blogg. Skyller på våren...som aldrig kom...och på sommaren som lyser med sin frånvaro! Insekterna har gått i ide.

Njaa några har jag hittat, bl. a. en Svart parasitstekel på Midsommarafton. Gillar arter som finns i min insektsbok och som är lätta att artbestämma. Är de dessutom svarta med rödgula ben så är lyckan fullständig. Den här gynnaren lägger sina ägg i Hornstekellarver. Sicken parasit!

 

Ganska näpen när den lägger huvudet på sned. Ungefär 3 X förstoring stackad av 45 bilder bländare 4,5. Canon 50D och Mp-E65. Diffuserad blixt 270 Ex.

 

När jag hade tagit en bild från sidan upptäckte jag att Stekeln var full med andra parasiter (ännu mindre), så även en parasit får lida av parasiter...

 

Det var inte bara en parasit som kalasade på den stackars stekeln. Det var åtskilliga blodsugare (gissar jag att de var) som kröp omkring. Så här ser de ut på ett utsnitt av ovanstående bild:

 Mysigt djur!

Jag har inte bara latat mig sedan senast utan det har blivit några nya bilder i mitt album med stackingbilder:

http://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=331300

 

Vi hörs!

 

 

Inlagt 2012-06-24 14:52 | Läst 4042 ggr. | Permalink
Jisses vilka bilder! Wow säger jag bara! Är otroligt imponerad av alla er som stackar bilder!
Jag kan sitta och titta på såna här hur länge som helst, så tack!
Ha en härlig kväll!
Svar från Kjell Nilsson 2012-06-24 19:57
Tack för din kommentar Heléne. Såg att du varit vänlig nog att kommentera några bilder i stackingalbumet också. Visst ar du rätt i att det är lite Alien över en del! Man förstår varifrån filmmakarna fått sin inspiration.
Jag själv är lite slö med att kommentera andras bilder men du skall veta att din blogg läser och ser jag alltid!
Mycket imponerande! Jag blir helt tagen av alla dessa fantastiska bilder. Tiitade in i ditt galleri och fastnade en lång stund bland alla dessa naturens underverk. Det vore intressant om du skulle ha tid och lust att närmare beskriva din metodik, utrustning och programvaror här i din blogg. Lite nyfiken....:-)
Svar från Kjell Nilsson 2012-06-25 10:21
Hej Per, faktum är att jag har lagt in lite beskrivningar på metoden redan i tidigare inlägg i bloggen.
Om du kollar där så ser du ungefär hur det går till. Grunden är att man tar många bilder med en liten förflyttning av skärpan var gång. Bilderna i mitt stackingalbum består av mellan 25-60 bilder beroende på motiv. Bilderna läggs sedan ihop i ett "stacking"-program". I mitt fall heter programmet Zerene stacker: http://zerenesystems.com/cms/stacker.
Här kommer lite länkar igen som kan vara en bra utgångspunkt för att förstå hur det går till:

http://makrofokus.se/
http://photomacrography.net/
http://www.flickr.com/photos/johnhallmen
http://savazzi.freehostia.com/photography/default.htm
http://www.youtube.com/user/johnhallmen?feature=watch

Jag planerar att komma med utförliga beskrivningar även i min blogg men det dröjer ett tag!