Flatljus

En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

En dag på Fotosidans kontor

Ibland undrar ju jag vad jag gör av mina timmar varje dag. Och kanske ni också. Här kommer en summering dagens dag. Jag passar på att summera denna dagen för den kändes effektiv och bra.

Lilleman beslutar att vi går upp runt 06:10. Medan han dricker välling så kollar jag mailen via iPhonen, och kommer då på att Magnus preppat en massa nyheter om Canons senaste släpp och att jag skulle skicka ett nyhetsbrev. Jag fixar i all hast i ordning det, men eftersom fort ofta är fel så missar jag att det är två nya supertelen som kommer så rubriken blir inte perfekt.

Vid kvart över sju står jag och huttrar i busskuren och muttrar om att jag jämnt tycker bussen är sen. Är som oftast först på kontoret, så även idag. Idag skall Christer börja bygga lite bättre stöd för presentation av artiklar och komponenter kring det, så jag går igenom vår alldeles för långa lista av todo-grejjer och försöker reda ut, bocka av och lägga in så att det skall vara tydligt vad Christer skall sätta tänderna i.



Runt halv nio är jag klar med det och hugger tag i todo-listan för Imagedesk. Jim skall jobba hela dagen med Imagedesk och det var ett par veckor sen vi gjorde det så även här behövs en uppfräschning av prio-ordningen. Jag matar in lite nya todogrejjer och prioriterar upp.

Runt 09 släntrar Erik in, och börjar genast montera ner sin arbetsplats. Han och Anders skall sitta hela dagen med lära sig hur man bygger iPad applikationer av tidningar. I detta fallet är det en annan IDG tidning men det lär säkert bli bra för framtida versioner av Fotosidan Magasin.



Resten av förmiddagen går åt till att ömsom bocka av och verifiera de buggar Jim löser, och lägga in nya prioriteringar. Chrille börjar också så smått komma igång så vi gör någon avstämnning. Jag svarar på lite medlemsmail och runt lunch så skissar jag och funderar på hur Imagedesk skall funka tillsammans med en blogg - antingen med den befintliga nyhetslogiken (fast bloggifierad) eller med koppling mot Wordpress. Ritar lite på papper och lägger lite todo:s i vår todo-databas. Jag justerar lite med prisbilden på Imagedesk och dokumenterar i vår nya wiki hur alla priser är kodade (så att vi har lite koll).

Jag får plötsligt inspiration och köper Photo Mechanic.

Framåt halv två känner jag att jag måste äta och inser att vi fått en leverans av senaste numret när jag kommer ut i hallen. Erik är livrädd för att öppna kartongen med tidningar (för han tror alltid att omslaget skall ha helt fel fonter eller att bilden blivit pixlad eller något annat), så jag öppnar åt honom. Det ser bra ut. Omslagsbilden har riktigt bra skärpa och det ser supersnyggt ut. Tar med ett ex och bläddrar på ett av de fyra ställen jag äter lunch (jag är otroligt dålig på att hantera "nu skall vi leta lunchställe" och äter därför på ställen där jag vet när och hur lång tid en lunch tar). 25 min senare är vegg-lunchen nere och jag sätter mig vid datorn. Kollar mailen igen. Kollar mina RSS flöden.

Jim och jag tar en 10 min och diskuterar hur administrationspanelen skulle kunna bli mer överskådlig och användarvänlig och han visar lite coola drag and drop funktioner han kodar på i ett annat projekt.

Klockan tickar och jag kollar Stockholm Lokaltrafiks iPhone app för vilken tid jag skall satsa på för att tajma dagis. Runt kvart över tre får jag dra mig och halvtimmen senare möter jag en glad kille på dagis. Vi åker en sväng förbi byggarbetsplatsen och kikar på grävmaskiner. Sen tar vi 30 min med snöätning och gräva upp grusgången innan vi går in. För att underhålla honom och vara effektiv så gör jag en omgång filmjölksbröd (som är ett resultat av vara otroligt trött på lingon-grova) innan jag får middagskoma och glor i kyl, i frys, i kyl igen och inser att "jomenvisst, blodpudding är inte min favorit men lilleman gillar det". Lite legobygge på de, lite dans till favoritlåtarna och sen nattning vid strax efter sju.

Kastar mig sen över datorn och har suttit med den i soffan sen dess. Stämt av lite grejjer med Christer som kvällshackar. Svarat på lite mail, kollar sista varvet på helgen cykelcrosstävling i Belgien, kollat RSS flöden och skrivit ett blogginlägg. Nu läggdags.

Postat 2011-02-07 22:01 | Läst 2544 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Bilder man sett förut - "det går bra för firman"

Vissa bilder känns som de bara tas på ett sätt. En av de bilderna är en firma (ofta en tidning) som har nått ett visst resultat eller mål och man vill berätta om alla som står bakom resultatet, samtidigt som man slår sig för bröstet och visar konkurrenternas sämre siffror. Då får man som fotograf genast leta fram stegen/skrivbordet/stolen/trappan och samla alla framför sig och be dem "skrik och se glada ut!". Som läsare är den bilden ganska tråkig. Finns det inget sätt att förnya just den bilden?

Uppslag från Dagens Metro.

Postat 2011-02-03 10:25 | Läst 2628 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera