Flatljus

En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Facebook visar inte bild när jag delar ett blogginlägg

Det har som Bengan säger med EU-direktiv att göra och det går att läsa mer i denna nyhet Facebook delar inte bilder längre.

Man kan testa delningsurl:er via

https://developers.facebook.com/tools/debug/

och fejjan svarar med:

Provided og:image URL, https://obj.fotosidan.se/obj/docpart/3b/3bb50f0a9f026c41b3266b03428d92f2.jpg could not be processed due to EU news domain license restriction. For Details: https://www.facebook.com/help/533727544131571

Så när vi postar länkar från Fotosidan som Fotosidan på Facebook så kommer bild med men inte när någon extern postar. 

Twitter och Linkedin visar däremot bild

Noterbart är att det endast är Meta (Facebook och Threads) som tolkar EU-direktivet så. På Twitter och Linkedin så dyker bilden upp direkt när man delar.

Mer info

https://www.facebook.com/help/533727544131571

Instruktioner för nya utgivare
Som standard visas länkar till domäner för pressutgivare som delas av någon annan än pressutgivaren på Facebook eller utan deras medgivande endast med hyperlänken och rubriken för den länkade sidan.

Vad händer när en pressutgivare publicerar sina egna publikationer?
Om en pressutgivare lägger ut länkar till sina egna presspublikationer på Facebook, eller godkänner dess användning, görs för närvarande inga ändringar av hur dessa länkar visas för användarna – vilket kan innefatta en riklig återgivning baserad på metataggar. Om du är pressutgivare och dina egna inlägg visas i begränsad form kan det bero på att du måste verifiera äganderätten till din domän och tilldela den till sidan. Du hittar mer information i Hjälpcenter för utvecklare om hur du verifierar din domän och tilldelar den till rätt sida. Observera att om dina länkar leder till en underdomän som “news.example.com” är det rotdomänen "example.com" som du måste verifiera äganderätt för samt tilldela.

Postat 2024-01-09 09:09 | Läst 543 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera