ofokuserat

SLX - Bildresultat

För en dryg vecka sedan skrev jag om Rolleiflex SLX. Nu kommer uppföljningen i form av bildresultat!

Jag tog med kameran på min vanliga cykeltur och kameran funkade perfekt trots -12 grader. Men det krävs att man stoppar det gamla batteriet på ett varmt ställe (t.ex under träningskläderna där det garanterat blir varmt under ett cykelträningspass) för att det skall funka i kylan.

I övrigt var det inga konstigheter. Tri-X Professional framkallad i D-76 1+1. Skannad i Epson 700. På kameran satt "normalen", med andra ord Zeiss Planar 80/2.8.

Jag är nöjd med resultatet. Jag hade förväntat mig att optiken skulle leverera (skanner och jpg-komprimering för FS tar dock  bort lite skärpan i negativen) men att ljusmätaren skulle klara kontrastrika vintermotiv trodde jag inte. Men det var inga problem!  Jag körde med ren tidsautomatik. Kameran bestämde exponeringen. Visserligen använde jag "tolerant" film och framkallare, men ändå!

SLX:en är här för att stanna. Skall nog kosta på den ett nytt batteripaket så att jag slipper ladda så ofta. Har sett att det finns ersättningsbatterier med modern teknik (NiMH) för några hundralappar.

 

Inte världens mest originella vintermotiv. Men klassiskt och med fin kontrast.

 

Hoppas gaveln håller. Den buktar ut en hel del.

 

Stativ för cykelstyre! Passar inte så bra för lite tyngre kameror typ SLX men för t.ex en Canon IXUS funkar det riktigt bra.Ännu mera optimalt vore det med en liten kamera med vridbar skärm och fjärrutlösare.

 

F

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2011-01-09 17:54 | Läst 5523 ggr. | Permalink