Magnolia!

På senare år har jag upptäckt och blivit fascinerad av magnolian. Inte så mycket ur botanisk synvinkel utan magnolian som tidigt vårtecken och som särpräglad skönhetsupplevelse med de vackra och ofta dramatiska blommorna som växer i överdåd på bar kvist. Det finns många varianter av magnolia, från buskar till stora träd, och blommorna uppvisar stora skillnader i storlek, form och färg. Det som jag tittar efter är framför allt blommornas olika former, som inte sällan förstärks av de böjda och ibland knotiga grenar där de växer. Färgerna är förstås också intressanta, men de kräver ett annat sätt att se.

Inlagt 2023-06-26 21:34 | Läst 384 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Snyggt o bra, Må fint, LO
Svar från sveka 2023-06-27 21:04
Jag blir mycket glad att höra att du uppskattar mina magnolior i svartvitt. Tack för din kommentar!
Hälsningar Sven
Absolut vackra kompositioner du visar upp på magnolia. Dom känns mäktiga och kraftfulla, snyggt.
Svar från sveka 2023-06-27 21:10
Tack för din kommentar! Roligt att du uppskattar mina försök att uttrycka magnoliablommornas speciella och storslagna former.
Hälsningar Sven
Magnolia är en favorit och du har fått det fint på foto särskilt sista och två till av dom nedre tredje och fjärde. Men hela serien gör sig bra i sv
/N
Svar från sveka 2023-06-27 21:19
Ja, magnolian har blivit en favorit för mig också med sina variationer och sina kraftfulla former. I de bilder som du lyfter fram samspelar ljuset i bakgrunden med blommor och grenar, kanske allra tydligast i den sista bilden. Tack för din kommentar.
Hälsningar Sven
Magnolia är oerhört vackra och känsliga, åtminstone där vi bor. Det är inte varje vår man får se blommorna slå ut. Jag upplever dem som mycket svåra motiv men har aldrig tänkt svartvitt när jag försökt fotografera blommorna. Jag tycker du har lyckats förträffligt och skapat bilder med olika variationer men som ändå visar tydligt vilken växt det är.
Hälsningar Lena
Svar från sveka 2023-06-27 21:34
Härnere i Skåne är nog magnolian mer pålitlig vad gäller blomning, som brukar börja i mitten av april. Jag har försökt fotografera blommorna i färg, men det kan lätt bli ett överskott av färger, vilket gör att formerna inte kommer fram tillräckligt tydligt. Tack för din uppskattande kommentar.
Hälsningar Sven
Ungefär som mina egna tankar, former och ljus går före namnet på det jag fotar.
Fint detta..
HaD/Gunte..
Svar från sveka 2023-07-03 12:00
Nej, man behöver knappast någon examen i botanik för att fotografera växter och blommor. De spännande formerna finns ju där att se även för den mindre bevandrade. Roligt att du uppskattar bilderna.
Hälsningar Sven
Bild 2 är som en silverkandelaber och fyran har en lekfull lätthet. I det enfärgade ser man linjer, strukturer bättre.