Lappland - Friluftsliv - Det vilda köket

Den magiska vintern i norr (igen)

Den långa kalla och inte minst magiska vintern i lappland som jag fick uppleva har jag visat tidigare av ganska mycket här i bloggen men efter att ha rensat och kollat lite i allt material så har jag faktiskt hittat lite ovisat och helt opublicerade bilder från kvällarna med de olika tälten och norrskenen så jag tänkte ja visar lite mer. Tre olika haglöfs tält har använts och sovits i under olika nätter och köldfaktorer i närheten av Abisko och nationalparken, och ni som vill se lite mera av dessa norrsken bjuder jag här på några fler bilder

Kvällsfiske och en röding som nappat! ( Lite teknisk info kring den bilden: Iso 1000 f/2,8 15 sek och skrivande med en pannlampa)

Jag kan som sagt starkt rekommendera ett besök till Kirunafjällen och Abisko för att se mer och uppleva detta naturfenomen som i alla fall denna vinter visat sig riktigt ordentligt där upp i den magiska atmosfären kul om fler får se och uppleva detta. Snart bär det av igen och då mot den finska vildmarken och gammelskogen och eventuellt se efter lite mera vårtecken!

Ha det gott kära läsare

//Perran

Inlagt 2013-04-18 01:12 | Läst 2867 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Härliga bilder Perran! Du inspirerar verkligen till ett besök. Ha det så trevligt i den finsk vildmarken :o) Mvh Elisabeth
Hej Perran! Det går absolut inte att tröttna på dina fina bilder från norr! Kul teknik med ficklampan! Ha det gott
Tack för att du delar med dig av dom! ...igen! =)
Men vilka bilder!! En sådan stämning!! Detta måste jag få se nån gång i verkligheten. Helt unika med de små tälten, har aldrig sett nåt liknande förut. Haglöfs måste väl vara helt sålda på dessa bilder? Du har väl visat dom?
Ha det fint däruppe.
Makalösa norrskensbilder och det grämer mej att jag missade det när det uppenbarade sej på mina breddgrader. Det gula tältet blir också en fin kontrast (nästan som det röda) Kul idé att skriva med en pannlampa. jag har varit på väg att testa det flera gånger men har inte haft hela skapelsen klar för mej (vad jag vill skriva helt enkelt).
Hälsningar Lena