P.LUNDSTRÖM

Lappland - Friluftsliv - Det vilda köket

Sensommarfiskets sena kvällar i fjällnatten..

En frisk och magisk kväll vid Torneträsk, med flugspöet i handen och vadarnas gång  i vattnet gör sommarens höjdpunkter oförglömliga.

Sent en sensommar i augusti åkte vi iväg ett grabbgäng mot Kirunafjällen för att fiska och andas fjälluft. Vi planerade för midnattsolens fiske i de friska fjällvattendragen  som ibland kan bjuda på överraskningar i rätta klocksalaget. Vi åkte iväg med båten i ett stilla Torneträsk med fullpackade fiskeväskor för några timmars fiske.

     

Efter en båtresa mot ett spegelblankt träsk kom vi äntligen fram till ett utlopp där det ryktades om en hel del bamsar simmandes. David gick av båten med sina vadare och började gå närmre mot utloppet.

Kast efter kast med flugspöet i handen.

    Spänningen startar då första kastet har nått vattnet.

Vinden  låg stilla på träsket och det var nästan inga mygg i farten endast suset från flugspöet kunde höras, det var skönt ute. Plötsligt svänger det till för David som nästan direkt har fått napp på kroken. Någonting stort som fajtas kring linan. David vevar upp en fin harr som träffats vid utloppet.

Första fisken var uppdragen. Det blev en matig harr som kom upp från ytan. Molnen låg lågt kring träsket och det var riktigt magist ute denna kväll.

Nästa hugg, plötsligt får Joel napp på kroken och startar kampen om fisken.

 Full vev mot ytan, nånting stort va på g. 

Fisken fångas upp av Joel, Anders hjälper till med hoven för att inte mista fisken från kroken. Ett hetsigt ögonblick som uppstår när fisk är på ingång!

Sommarfisket är stunderna man längtar till just nu!

 

 

 

 

 

Postat 2012-05-17 01:13 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Vad heter Ugglan?

Jag var ute i söndags för att titta på rådjur men fick istället möta en jagande Uggla, men kan inte artbestämma denna om det rör sig om Jorduggla eller kattuggla, någon som vet mer exakt?

En för övrigt mycket skicklig fågel som jag fick studera under en timme då ugglan jagade från luften och dök ner i marken för gnagare och möss! Tacksam för svar på vilken art det kan vara!

/Perran

Postat 2012-05-16 19:42 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera