Lappland - Friluftsliv - Det vilda köket

På fiskejakt runt Arjeplogströmmarna

Det begav sig mot Arjeplog och Arjeplogsströmmarna, fiskekompisen David Andersson är en av de mest inbitna flugfiskare jag känner. Solen lyste som en klarblå himmel med fluffiga moln i luften. Det var kvällen det skulle hända, fisken som mest aktiv och vi skulle va där.

       

Vi brände upp mot Arjeplog i norrbottens län och solen lyste med sin värme, en och annan renflock möttes efter vägen. Vi stannade till i bygden för att ta en titt på de gigantiska trä älgarna utanför kommunhuset.

 Praktsik spöhållare på bilen, gör det enklare och snabbare att ta fram och ta ner flugspöet med hjälp av sugproppar på bilplåten.

Fluglådan togs fram, nu var det bara välja fluga eller "insekt" för rätta hugget på kroken, en låda som David snurrat ihop sina hemmagjorda flugor. Nu var det bara att välja rätt!

David förbereder linan och fäster en lämplig fluga, det är mitt på dagen och det kan va svårt att få fisk då det sägs vara allra bäst om kvällen, dags att prova.

 Ut i terrängen med vadare, fördel för den som vill kunna gå överallt.

Flugspöet svingar David iväg fram och tillbaka, det är inte alltid det lättaste men efter att tränat in en viss teknik kan det vara riktigt roligt.

Provkasten var gjorda nu var det bara vänta in rättan tid, kvällen och mörket!

 

Kvällen kom och nu fisk de gärna komma fisk.

Plötsligt nappar det till på kroken och hoven dras fram snabbt.

En liten harr fångas upp, men som sportfiskare av David släpptes den tillbaka för att växa till sig ordentligt, det blev iallafall napp på en rakkare!

Dagen därpå drog david upp detta monster, om osagt vart exakt så blev det en helt enkelt lyckad fiskeresa, rödingen var ett minne för livet!

 

God fiskelycka alla där ute!

//Per

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-08-06 14:31 | Läst 4066 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fantastiska bilder! Ser otroligt härligt ut :)
Härlig läsning och fina bilder! Man blir fiskesugen!