Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Blått är flott

Den blåa färgen här fångade min blick, kanske är det så att blått trots allt är flott. Enkel bild kanske men på något sätt tycker jag om den.

Inlagt 2023-05-25 20:20 | Läst 734 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Blått blev flott med grått!
Snyggt!

//Lola
Svar från mojje 2023-05-27 09:22
Tack Lola, visst är det grått också.
Det var snyggt att bryta det grå med den färgen, lyser upp
Svar från mojje 2023-05-27 09:23
Tack för din kommentar Peter, dessa möbler står utmed kajkanten nere vid hamnen. Faktiskt har dom fått varit ifred från sabotage än i alla fall.
Det gör sig fint den färgkombinationen..
one size i dom stolarna, om magen får plats :)
HaD/Gunte..
Svar från mojje 2023-05-27 09:25
Tack Gunte, ja men man får prova ner kommer man nog i dom i alla fall och hållbara verkar dom vara också med rejäl järnstomme.
Javisst blev det snyggt med det klarblåa mot det gråa, men det finns ett annat spännande bildelement i form av alla dessa linjer som pekar åt alla möjliga håll: golvets brädor, staketet i bakgrunden, solarnas sitsar och ryggar och , inte minst, bordsytans ribbor som verkar ha en helt slumpmässig vinkel mot golvet (bordet kanske kan snurras?). Jag som brukar gilla mer räta vinklar drabbas av en lätt yrsel, men det blir en estetisk yrsel, som är riktigt behaglig.
Hälsningar Sven
Svar från mojje 2023-05-28 09:52
Tack för den utförliga kommentaren Sven, precis som du säger är även jag en person som gillar det räta och perfekta när det gäller linjer och former. Men bilden är ju lite av ett bevis på att det funkar även om inte allt är perfekt, kanske man borde ha lite mer sunt förnuft när man bygger och skapar något.
Enkla bilder är ofta jättebra. Den blå färgen sticker verkligen ut mot den gråbruna. Den är intressant på ett annat sätt också, genom att stolarna är vända lite hur som helst. Det gör att jag funderar på hur det kunde bli så. Kanske har du själv snurrat dem till en intressant position? Mycket bra bild!
Hälsningar, Bjarne
Svar från mojje 2023-05-28 09:53
Tack Bjarne, kul att du gillar bilden. Nä snurrat stolarna har jag inte gjort dom var placerade så när jag tog bilden, men jag förmodar att dom står på något att sätt idag då det är stolar för allmänheten i hamnen.