** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Naturbilder

Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Utskrift på annorlunda papper

För några år sedan när jag var i Göteborg besökte jag en konstnärshandel, hittade några spännande papper som ser handgjorda ut och jag köpte några i storlekar A4 & A3. Igår när jag tittade i mina lådor hittade jag dessa papper och tänkte att jag skulle göra en utskrift på ett av dom i storlek A3. Bilden jag valde blev också den som jag visade i gårdagens blogg, den rostiga detaljen. Ett motiv som jag kände skulle passa på den lite ruggiga strukturen som pappret har samt att kanterna även är lite åt det fransiga hållet.

Lite närbilder på hur papprets kanter ser ut samt strukturen. Det är däremot inte detta pappret som är på den utskrivna bilden sen, jag gjorde en miss i inställningarna så fick ta ett nytt.

 

Färdig utskrift på A3 papper, helt klart en annorlunda känsla. Hur färger och så varar över tid är ju svårt att säga, däremot har jag skrivit ut på den här typen av papper tidigare fast då på A4 och jag har inte märkt att något förändrats färgmässigt. Jag gör det ju för min egen skull och tycker att det är roligt att skriva ut på annat material än just bara fotopapper. Jag har även tidigare gjort ett blogginlägg om att skriva ut på akvarellpapper. 

Postat 2022-01-29 12:24 | Läst 1571 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Skriva ut på akvarellpapper

Ibland tycker jag det är skoj att skriva ut bilder hemma, jag har absolut ingen speciellt bra fotoskrivare. Det är en Canon av äldre modell men till det lilla som jag skriver ut fungerar den bra. Jag skriver ibland ut på annat än just fotopapper, ibland skriver jag ut på akvarellpapper då jag tycker det är fin struktur på pappret. Dessutom blir bilderna lite vackert konstnärliga på sånt papper tycker jag. Jag valde såklart en bild som jag försökt att fotografera konstnärligt från början.

Pappret som jag valde, köpte det i en affär som sålde konstnärsmaterial. Just den affären finns inte kvar men det finns ju andra affärer som säljer sådant. Jag betalade 80:- ungefär för hela blocket(20 ark).

En bild på strukturen på pappret, jag tycker det är fin struktur men jag ska försöka hitta papper med lite annorlunda struktur framöver.

Resultatet, bilden inramad och vackert matt med struktur.

Närbild, inte så lätt att fotografera då det var lite blänk ifrån fönstret. Men jag är nöjd med resultatet och tanken är att bilden ska få vara med i en utställning framöver. Det är roligt med bilder på lite annat än just fotopapper då det kan starta lite diskussioner och dialoger med besökarna. Personligen tycker jag naturbilder blir riktigt vackert på sånt här papper och det är skoj att använda skrivaren lite ibland också.

Postat 2020-06-28 15:05 | Läst 4234 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera