Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Bloggtankar om kommentarer

Jag har bloggat ganska många år och då på olika plattformar, wordpress och blogspot till exempel. Men nu har jag ingen mer blogg än den som jag har här på Fotosidan och det räcker gott och väl. Däremot var det en sak som slog mig, det är att det verkar vara väldigt få personer utifrån alltså som inte är medlemmar på Fotosidan som skriver kommentarer. Då tänker jag även på dom bloggarna som jag följer här, dom som gett kommentarer har också medlemskap här på Fotosidan. Av alla besöken och bloggarna som finns här borde ju någon fått kommentarer även från icke medlemmar. Har ni fått kommentarer/respons från icke medlemmar på era bloggar?

Inlagt 2023-12-07 18:05 | Läst 609 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Morgan,
ja det har hänt men inte särskilt ofta (jag länkar inte min blogg till FB eller annan plattform). Jag har också sålt några bilder som varit med i bloggar och fått förfrågningar från folk som vill använda bilder gratis till något (vilket jag är mycket restriktiv med). Jag vet att jag har kollegor som är inne och tittar ibland men de väljer att prata med mej istället för att skriva kommentarer.
Hälsningar Lena
Svar från mojje 2023-12-07 20:20
Tack för din kommentar Lena och intressant att läsa. Även att du inte länkar vi FB eller så hittar ju ändå Google din blogg vilket borde resultera i en hel del besök därifrån.
Det har jag också tänkt ibland... men jag är inte så flitig på att blogga. Jag lägger alltid en länk till bloggen på Facebook och ibland får jag kommentar där eller när jag träffar någon irl-vän . Själv är jag heller inte den flitigaste att kommentera även om jag läser bloggar.
Bloggarna jag lagt upp här är mycket för egen del att se tillbaka på och ibland önskade jag att det fanns ett sätt att kunna skriva ut dem.
men visst är det kul att få kommentarer och kanske konstruktiv kritik.

/Lena :-)
Svar från mojje 2023-12-08 11:20
Tack så mycket för din kommentar Lena.
Hej Morgan, jag hör ju till dom som ofta delar bloggen på lokala FB-sidor. Tror det är så enkelt som att dom som utgår från en FB-sida när dom ser min pushbild med bloggrubrik oftast kommenterar på FB eftersom det är där dom normalt är (även om dom har klickat in sig på och läst hela bloggen). Sen finns det många som inte alls klickar in sig men kanske ändå ger ett like bara av pushbild och rubrik. Men till sist, då och då är det kommentarer också här även om det är relativt sällan. Intressant att du haft andra bloggar, det har jag funderat på utan att det blivit av. Där skulle man ju kunna ha en annan och kanske mer utpräglad profil, både vad gäller både bild och text. Fin bild här, du är bra på naturliga "stilleben". Hälsningar/ Björn
Svar från mojje 2023-12-08 11:22
Tack så mycket för utförlig kommentar Björn och kul att du tycker om bilden.
Nä, inga utanför alls, hade en Wordpressblogg en period, där fick jag kommentarer utanför bloggmedlemmarna, men muntligen.
Svar från mojje 2023-12-08 15:58
Jag tycker ändå att det är lustigt att det är så få som kommenterar bloggar "utifrån", jag menar bloggarna hittas ju via Google.
Hej Morgan - fint och typiskt "Moganfoto" - gillas.
Det är sällan jag får kommentarer från icke-FS-medlemmar. Jag tror att det beror på att man måste svara på en enkel kontrollfråga och sedan måste man ange sin mailadress ! Och så tar det stopp där. Men jag kan se på min flagg-counter att det är många som besöker min blogg. Jag tror dock inte att alla har "läst" min text. Det kan man inte vara säker på att FS-medlemmarna har heller !
Jag gör ibland som Björn - lägger upp en länk till min blogg på min FB-sida, som endast är tillgänglig för familj och vänner (även några FS-vänner)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från mojje 2023-12-08 17:40
Tack så mycket för din kommentar Erik och det är roligt att du tycker om bilden. Att du kallar det för "Morganfoto" gör mig glad, skoj när ens bilder känns igen. Jag tror även som du att det kanske är kontrollfrågan som gör det krångligt att svara i bloggarna, kanske skulle man testa att ta bort den för ett tag.
Erik Madsen 2023-12-08 18:24
Jag tror att det mest handlar om att man ska ange sin e-postadress.
Svar från mojje 2023-12-08 18:39
På ett sätt är det ju bra så man slipper kanske "trollen" också då...
Erik Madsen 2023-12-08 18:42
Det er sikkert også derfor.
//ERIK//
En fantastiskt välkomponerad bild, både enkel och intressant på samma gång. Grenen har vackra former och kompletteras bra av näckrosbladen. Bra också med begränsad färgskala, blått och gult-grönt. Om blogginlägg - jag får mycket sällan kommentarer från icke medlemmar. Jag har dock en kollega på jobbet som dyker in ibland!
Hälsningar, Bjarne
Svar från mojje 2023-12-09 08:48
Tack så mycket Bjarne, det borde ju vara betydligt fler "utifrån" som tittar på bloggen än vad man tror. På något sätt skulle det vara roligt att kunna få ut mer statistik på det.
Hej Morgan!
Det är inte så ofta jag är in och läser bloggarna här på Fotosidan, oftast då de som skriver intressanta texter om sina tankar kring bildskapandet. Dessutom gillar jag bilder som utmanar mig, mer än de "normala uppdateringsbilderna". Har märkt att man har olika publik på olika ställen; på Fotosidan är det vissa personer, på Facebook helt andra personer. På Instagram och i min blogg är det personer jag ofta inte ser på Fotosidan eller Facebook. Är jag ute och föreläser eller har fotokurser är det oftast med deltagare/publik som sällan är inne och tittar på mina bilder på Internet. Intressant med alla dessa bloggbesökare som man aldrig får träffa i verkligheten på en föreläsning eller en fotokurs där jag sedan möter personer som aldrig varit på min blogg. Förstå det den som kan...

Jag är alltmer sällan på Fotosidan helt enkelt för att det nästan uteslutande är fokus på prylarna, eller så delar man sina bilder utan att aldrig någonsin berätta/informera om hur man tänker som fotograf (bildtänk och inte teknik).
Svar från mojje 2023-12-10 13:33
Tack så mycket för din kommentar Terje, personligen har jag inte Instagram och på Facebook är det sällan som jag laddar upp bilder även om det såklart ibland händer. Förr följde jag många fotografer på Facebook, men jag lämnade många grupper där och nu följer jag endast någon enstaka. Personligen har jag ingen "fokus" på prylar, är ingen pryltokig person heller jag har ett par kameror och dom levererar bilder som jag blir nöjd med och det räcker för mig. Du är en av dom fotografer som jag följt länge under min "karriär", hoppas att du ibland hittar någon bild som faller dig i smaken här.
Bra komponerat bild Morgan. Jag har inte kollat, men jag ärnästintill 100 % säker att de kommentarer jag fått på mina blogginlägg kommer ifrån andra medlemmar här på Fotosidan. För min del är det helt ok då jag vet att de som kommenterar är fotointresserade och det väger tungt i mina ögon.

Hälsningar Jörgen
Svar från mojje 2023-12-13 17:22
Tack för din kommentar Jörgen, håller med dig om att kommentarerna från fotosidans medlemmar väger tungt. Men det som är konstigt är att nästan ingen får kommentarer "utifrån" på sina bloggar trots att Google hittar dom och många av träffarna som visningarna har måste vara utifrån också.
Jag råkar ha det mest kommenterade inlägget bland FS bloggar (om jag söker och sorterar på antal kommentarer). Många av dem är från icke medlemmar.

Jag gissar på att det beror på en rätt så provocerande rubrik :)
Svar från mojje 2023-12-14 07:31
Tack för din kommentar Anders, då fungerar det ju trots allt för icke medlemmar att hitta in och kommentera.