Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Snöyra i Oskarshamn

Idag vaknade man upp i en snöig stad, Oskarshamn var inbäddad i tung blötsnö det var lite kaos att ta sig fram innan snösvängen fått ordning på det. Spontant kan jag nog tycka att det finns mer att ploga men jag vet inte vad som prioriteras. Jag lät bilen stå hela dagen fast jag haft vinterdäcken på i flera veckor. Jag gjorde ett par stadsvandringar och kunde konstatera att snön gått väldigt hårt åt träden i stadsparken. Jag tog med min lilla Canon IXUS som jag ställde in på effekten Toycamera, sen tog jag lite bilder här och var och några av dom visar jag här i detta inlägg.

Inlagt 2022-11-19 21:10 | Läst 697 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag läste att det snöat väldigt mycket i dina trakter och det syns ju tydligt på dessa bilder. Blir det plusgrader några dagar så smälter det väl bort. Vi har fått lite snö (mer kommer i morgon) och jag blev tvungen att byta däck i morse. Jag har inte gjort det på kanske 20 år men vi har vad som behövs och hellre lite jobb på hemmaplan än stå i kö flera timmar.
Hälsningar Lena
Svar från mojje 2022-11-20 10:48
Tack för din kommentar Lena, förmodligen så kommer det smälta bort ganska fort vilket är både på gott och ont. I dessa trakter är dock nederbörd välkommet, det är fortfarande lågt vatten i sjö och mark.
Oj oj oj riktig snövinter och det kan bli halt också! Tack för varningen, ska leta reda på dubbskorna eller åtminstone tillsatsdubbarna.

Informativt bildsvep, "toykameran" gjorde lite rödstick i det vita. Näst sista bilden visar ett stiligt hus, järnvägstationen, renoverad för några år sen under ledning av Fredrikssons Arkitektkontor i Norrköping som är specialiserade på kvalificerad byggnadsvård.
Svar från mojje 2022-11-20 10:50
Tack Måns, visst är järnvägsstationen en vacker byggnad fast tåg går det dåligt med häromkring. Men en station har vi och som du säger den blev fint renoverad.
Hör växlar det snabbt, från sommar ena veckan till vinter. Vi har ännu inte fått någon snö, men det kan bli i natt, vi får se. Fint dokumenterat
Svar från mojje 2022-11-20 10:51
Ja väderleken kan förändras snabbt i dessa tider. Tack för din kommentar Peter.
Läste om er rekordsnö fina vintriga foton
/N
Svar från mojje 2022-11-20 10:51
Tack Nini, ja det fanns en del rubriker kring ämnet att läsa.
Snögubben ser ju lycklig ut annars är det väl lite kvar till 1986-87 nångång .Bodde i Dragskär då och det gick inte att köra av vägen, vallarna var för höga. Även året innan på Hantverksgatan, såg bara taket på bilen på p-platsen och då hade jag ändå en Ford Transit..
HaD/Gunte..
Svar från mojje 2022-11-23 07:51
Ja har man dom åren som referens så är denna snökanon lika med inte mycket. Tack för din kommentar kul att läsa dina minnen.
Det är en speciell stämning i dina bilder, litet gammaldags med färgstick och vinjettering. Den vita snön ser nästan smutsig ut, även på orörda ytor. I stadsbilderna inga människor eller bilar, vilket gör att Oskarshamn ser ut som en spökstad. Den sista bilden på snögubben blir en perfekt avslutning på bildserien. Den röd-gröna snön och det stora mörkret i bakgrunden får mig att tänka en skräckfilm om en ondskefull snögubbe (efter bok av Stephen King?). Snyggt jobbat!
/Sven
Svar från mojje 2022-11-23 07:53
Stort tack för din kommentar Sven mycket givande och intressant att läsa den. Helt klart annorlunda bilder detta.