Oftast bilder från naturen men ibland något annat

Underbara Stensjö by

Stensjö by är sinnesfrid för mig och jag återkommer ofta till byn antingen med eller utan kamera. Det finns så mycket vackert att titta på där och det händer alltid något. Dom här klassiska hässjorna till exempel kan jag inte se mig mätt på. Det har blivit lite av en tradition för mig att fotografera dessa, dom gör sig så vackert i landskapet som finns i byn. Jag vet inte hur många bilder jag tagit på dom i år men en hel del har blivit och jag känner mig glad över att kunna dokumentera ett så fint gammalt hantverk. Stensjö by är en plats som jag trivs i och att få gå i min egna lilla värld är verkligen en energikick. Jag känner mig hemma i den här miljön på något sätt.

Vilket fint jobb som görs och vilken kunskap dom besitter fantastiskt. Tänk om man hade tid och möjligheten att få dokumentera allt som händer under ett år i byn.

Handredskap som står beredda för att användas, kanske när odlingslandet behöver omsorg. Det är så vackert strukturerat, svårt att se sig mätt på motiven vem vet kanske åker jag till Stensjö by imorgon igen.

Inlagt 2022-07-27 18:22 | Läst 830 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fint med gamla metoder, vackrare än de i plast
Svar från mojje 2022-07-27 22:42
Verkligen vackrare, tack Peter.
Fint ställe, förstår att du trivs där.
Hässjorna får mig att minnas min morfar, han hade inte så stor markplätt kvar då jag var liten, men den slogs med lie och hässjades upp. En underbar lekplats för mig och mina kusiner till morfars förtret. - Riv inte ner höet, förmanade han.
Svar från mojje 2022-07-28 16:07
Ja ibland var hässjorna som labyrinter, man sprang runt emellan dom. Tack för din kommentar och roligt att mina bilder fick dig att minnas tillbaka.
Hässjorna väcker barndomsminnen, både hemifrån Skåne och barndomssomrar långt uppe i Norrland.
Svar från mojje 2022-07-28 16:08
Tack för din kommentar Christer.
Det är fint vid Stensjö. Har varit där några gånger även om det är tag sedan nu. Höhässjorna väcker barndomsminnen till liv när jag och min bror fick hjälpa till med höet på gården där vår far vuxit upp. Jag glömmer aldrig med vilken elegans den åldrande bonden skapade hässjorna. Det såg så lekande lätt, men oj vad det var svårt. Hässjan fick ju inte välta om blåste upp.

Hälsningar Jörgen
Svar från mojje 2022-08-02 13:31
Det är roligt att höra att hässjorna lockar fram minnen. Tack för din kommentar Jörgen, gör ett återbesök till byn snart.