Fågel, fisk eller mittemellan av Peter Dahlén

Är Kungsfågeln värdig sin krona?

Det blir mer bilder från gårdagen, jag var också i Vomb skog, både för att ljuset i skogen passar mig fint, samt att jag önskade få några bättre bilder på Kungsfågeln (Fuglekonge), den har tidigare enbart visat sig någon kort stund ungefär som den irriterande fågeln i Kalle Anka.

Varför kan den inte sitta still som andra fåglar och posera värdig en Kung? Här iaf en som inte blev helsuddig

Varför äter den inte vid matbordet som alla andra fåglar, varför letar den runt bland soporna på marken?

Varför gillar den att hoppa runt inne i en rishög, är det värdigt en Kung?

Den skulle kunna tex kunna lära av Talgoxen (Musvit)

T.o.m Större Hackspett (Stor Flagspätte) kan uppföra sig, och visa sig in sin bästa profil

Men så finns det ju fåglar som inte vet vem de är, denna tex vet ju inte om det är en Entita (Sumpmeje) eller Talltita (Fyrremejse), det är i alla fall mer Tall än En där den sitter så jag hoppas att den satt sig rätt och är en Talltita

Hm, den sitter ju inte still så länge heller, kanske en suddmejse? Kanske har den lärt sig något av Kungsfågeln?

Även Korsnäbb kan sitta still och posera fint, den vet dock inte om den är Större eller Mindre, den tror nog att den är större.

Här är dock en som är lite blygare och gömt sig bra, men sitta still kan den ju

Nötväcka (Spetmejse) kan ju vara en retsam fågel, men den kan sitta still, en liten stund iaf

Trädkryparen (Korttået Trälöper), håller sig iaf till träden och letar inte mat bland soporna

Även Gråsiskan (Gråsisken) kan sitta fint

Det var det som turen bjöd på, hoppas att Kungen kan lära något av de andra tills nästa gång jag gör ett besök

Inlagt 2018-02-23 12:22 | Läst 1632 ggr. | Permalink
Kungsfågel ser eller hör jag väldigt sällan. Sanningen är nog att finns det ingen skog så finns det inga kungsfåglar. Den första korsnäbben ser lite konstig ut så jag blir lite osäker på vad det är. Gissning på större. Den andra vill jag ändå ha till en mindre korsnäbb.
Sten
Svar från pdahlen 2018-02-23 16:50
Tackar, jag får titta vidare på korsnäbbarna. Min första Kungsfågel såg jag för ett år sedan, så det har gått 62 år utan kungsfågel :). Har dock för mig att många åkte, om det var till Gärdet i Stockholm för ett år sedan för Kungsfågeln så den kan nog finnas lite varstans, men troligast vanligast i granskog.
Tror också på större korsnäbb (den färggranne), men vad vet jag? En stilig parad idag av kungliga skogsvarelser, men visst tycker jag den lille förtjänar kronan!
Svar från pdahlen 2018-02-23 16:53
Jo, den förtjänar nog sin krona. Att den är irriterande besvärlig att fotografera höjer nog bara värdet, det är som typ Kungsfiskaren :)
Så rätt du har med det du skriver här ang. kungsfågelns framfart :-)
Många fåglar poserar villigt men den lille rackaren gör det ofta svårt för oss fotografer
Jag hade knappt sett en kungsfågel tidigare då det plötsligt dök upp två st. i min gran hemma på tomten förra året, gissa om jag var lycklig. ( kollade tillbaka på mina bloggar nu och ser att det var den 3:e mars ) Då lyckades jag få en del bilder på dom. Har spanat efter dom i år men inte sett dom, kanske dom kommer tillbaka i mars. Hoppas kan man ju alltid.
ing-marie
Svar från pdahlen 2018-02-24 07:56
Tack för kommentaren, hoppas att du får se dem igen, antar att de inte stannar där uppe under vintern. ”Min” Kungsfågel har nu varit på samma plats hela vintern, så på det sättet är den ju säker, fattas nu bara att den kan sätta sig still på en fin plats i rätt ljus
Den där lilla battingen har gäckat mej så många gånger. När jag till slut fick syn på en kungsfågel bestämde den sig för att hoppa runt mina fötter. Hur bra fixar man det med ett fast objektiv på 420 mm? Jag fick i alla fall den på bild även om den hoppade runt en hel del. Det är enda tillfället jag haft. Den kungliga kronan hänger lite på trekvart tycker jag. En kaxig liten gynnare men den hoppar runt på tok för mycket. Du har ju dock en del andra fina småfåglar i detta inlägg.
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2018-02-24 07:59
Tackar, ja de är verkligen irriterande :), men det blir att försöka igen
Hej Peter. Det blev mange flotte fuglebilleder igen. Du kan det der - tomlen op for det.
Fuglekongen er Danmarks mindste fugl, som jeg aldrig har set i virkeligheden. Til gengæld hører og ser jeg tit den næst mindste, nemlig Gærdesmutten, både ude i kolonihaven og her uden for køkkenvinduet. Jeg har bare aldrig haft held til at fotografere den. Det er heller ikke lige min spidskompetance med fuglefotografering, derfor nyder jeg også så meget mere jer dygtige på området.
Mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Nu fik du noget dansk, men det klarer du jo nemt :-)
Svar från pdahlen 2018-02-24 14:18
Tack Erik, fick faktiskt Gæredesmutten på bild idag, såg den när jag letade efter Isfugl. Fick båda på bild så det blev en bra dag fastän vi inte fick guld i Curling. Såg att det var två danskar med i skridsko masstart, de blev 5 o 13 tror jag det blev, inte illa