Brev från Kolonien #8 2019

Det har varit en aktiv period på kolonin, vi försöker få klart så mycket som möjligt innan sommaren. Stommen till växthuset har kommit upp, nu väntar jag på leveransen av glasen som nästa steg. I bakgrunden ser man att huset har börjat skifta nyans till grått.

Det är en strykning kvar, men det är skönt att kommit såhär långt innan regnet idag. Tack vare regnet så fick jag också möjlighet att ordna till månadens bilder.

Persikoträd med växthuset i bakgrunden

Mer växter

Med fotografen i bild

Den mörklila magnolia

Ett vildbi som studerar den gamla färgen på huset

Gullvivor och en trädgårdsviva

Mina småblommande rhododendron har börjat att komma igång

mer tulpanerna som står i blom

Kökslandet har kommit igång och potatisen är satt

Inlagt 2019-04-27 09:51 | Läst 1549 ggr. | Permalink
Ni har otroligt fint på er kolonilott och det kommer att bli så läckert med det kantiga växthuset. Jag minns när vi byggde vårt och att takglasen var det enda som var svårt, mest för att man måste vara längre än någon av oss är. Men du har en annan modell. Det ska bli kul att se när det blir klart. Drar ni in ström och vatten också?
Hälsningar Lena
Svar från pdahlen 2019-04-27 14:30
Tackar. Taket är av någon typ av isolerplast, så jag hoppas att det ska vara möjligt att få på plats, det väger iaf inte så mycket. Jag väntar med el och vatten, kanske blir längre fram. Troligen blir det någon typ av automatisk droppbevattning, får undersöka möjligheterna för det. El tar jag nog i starten enbart som en förlängsningskabel så har jag en värmefläkt om det skulle bli någon frostnatt under våren.
Nu är det bråda tider! Vilken underbar kolonilott ni har och vårfägringen enorm! Snyggt växthus i ovanlig modell, som ni säkert kommer njuta av! MVH Yvonne
Svar från pdahlen 2019-04-27 14:32
Tackar, jo det blir säkert bra när det blir klart. Det är ganska luftigt inne i växthuset fastän det bara är 9kvm, så designen passar fint till både några växter samt ett par stolar och bord
Tjusiga bilder! Måste vara ett paradis för makrofotografen när insektslivet tar fart.
Härlig och trivsam miljö.

MvH
Johnny
Svar från pdahlen 2019-04-28 13:35
Tackar. Hittills har det var mest arbete att får det ”färdigt”, men några humlor och bin har jag allt fått på bild
Hold da op Peter - sikke en forandring fra de første billeder som du viste os. Nu ligner det jo det rene paradis - der vil I få mange gode stunder. Tillykke med det.
Med venlig hilsen fra Erik.
Svar från pdahlen 2019-04-28 13:38
Tackar, jo det kommer att bli bra. Det tyngsta arbetet med stora utgrävningar och utbyte av jord är nu gjort, så det blir nu lättare och kanske lägre tempo i trädgården