Fågel, fisk eller mittemellan av Peter Dahlén

Götheborg

Götheborg passerade Öresund på väg mot Stockholm den 17/8 i regn, blåst och dimma och en 14 grader i luften. Ett helt annat väder var den när den kom tillbaka den 10/9, jag var vid badbryggan vid Borstahusen norr om Landskrona och där visade temperaturen 28 grader i luften och 19 grader i vattnet så det var fullt med soldyrkande och badande här, en fantastisk dag i september. Dock för foto så var inget av tillfällena optimalt, även om det var fint väder vid tillbakaturen så var det kraftigt soldis över sundet. Jag valde att göra en hel del bilder i Silver Efex, men några är i originalfärgen.

Götheborg är en kopia av Ostindiefararen som gick på grund och sjönk utanför Göteborg i 1745. Bygget av denna båt startade 1995 och blev klar åtta år senaste. Tanken är att den nästa år ska göra en ny tur till Kina, den har gjort denna tur tidigare i 2005-2007


Denna bild är tagen från Glumslövs backar när den var på väg in i sundet mellan Ven och Borstahusen, till vänster är färjan som går mellan Landskrona och Ven. 


Denna bild tog jag vid Borstahusen

och denna bild är igen från Glumslövs backar, efter jag hade varit nere och fotograferat vid Borstahusen 


Här en bild från den 17/8 som jag har förstärkt upp så att man kan skymta ett skepp i bakgrunden, utan kamera så såg man ingenting i sundet.

Nedan övriga bilder från den 10/9
Några varianter till i Silver Efex

Nedan några bilder där jag klonat bort de segelbåtar som var runt omkring

Inlagt 2021-09-15 06:40 | Läst 213 ggr. | Permalink
Fina bilder! Den näst sista är i det närmaste drömsk i sin framtoning (själv skulle jag göra ett försök med att klona bort de moderna segelbåtarna på just den bilden).
Kul att se att ostindiefararen är i farten. Jag studerade den noga när den var här i Stockholm.
Mycket fina bilder du fick och kul att se seglen uppe. Blev väldigt bra med de olika svartvita. Fastnar för den andra lite extra.

MvH
Johnny
Det pampiga fartyget gör sej mycket bra i svartvitt och det är ju fint att få se den med segel också. Det finns dock ingen bild då den inte har något mer modernt flytetyg vid sidan. Men man kan ju alltid jobba med det i PS.
Hälsningar Lena
Den andra både uppifrån och nerifrån gillar jag bäst. Lite tråkigt med segelbåtarna men man får ta det som det är. När jag befinner mig norr om Jokkmokk för att ta landskapsbilder är det nästan oundvikligt att inte få någon kraftledning med på bilden och det kan reta mig en del.
Sten
Tack för kommentarerna, som några påpekade så hade det varit bättre utan segelbåtar i den gammaldags looken, hittade några bilder där segelbåtarna låg en bit från skeppet och dessa klonade jag bort, på slutet ligger fyra bilder som är redigerade med klon
Ser ut som gamla blekta vykort, gillas..
HaD/Gunte..
Svar från pdahlen 2021-09-18 06:05
Tackar, det var så svåra förhållande så det fick bli som gamla kort