Fågel, fisk eller mittemellan av Peter Dahlén

Melby Overdrev Danmark

Vi var över till Danmark över dagen i torsdags, detta för lite trädgårdsarbete. Det blev bra, man hinner med en hel del på några timmar. Der blev också en tur till återvinningen i Frederikværk med trädgårdsavfall och då såklart ett växelbruk mellan nytta och nöje, en extra liten snabbtur till Melby Overdrev.


Törnskata (rødrygget tornskade)  hona

Törnskata hane i överkant, här brukar faktiskt buskskvättan sitta så törnskatan verkar ha tagit dess plats i år. Längre ner kommer bilder på det andra paret som sitter på ”rätt plats”

Sånglärkor

Törnskata hona, här sitter de på rätt plats, de har varit i dessa träd i flera år vid denna tid, ganska kul att det är så repeterbart.

Törnskata hane

Inlagt 2020-05-27 09:07 | Läst 943 ggr. | Permalink
Törnskatan var en av de första fåglar jag fotograferade en gång i tiden. Gillar den tredje bilden där båda är med. Lite nyfiken på den lilla blomman på sista bilden. Inte violen utan den mindre.
Sten
Svar från pdahlen 2020-05-28 12:01
Tycker det är en vacker fågel som man inte ser så ofta, det är egentligen bara nu i maj/juni jag har sett den och på samma platser som tidigare år. Vet inte vilken blomma det är, titta i en blombok och den som var närmast var en ängsnäva, kan vara den
Väldigt fina bilder på törnskatan! Den har jag inte sett så mycket av faktiskt.

MvH
Johnny
Svar från pdahlen 2020-05-28 12:03
Tackar, har inte heller sett den så ofta men den brukar vara på några bestämda platser nu på försommaren
Hej Peter - fin serie som sædvanlig.
Billede nummer 8 giver et fint indtryk af "Overdrevet".
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från pdahlen 2020-05-28 12:04
Tackar, alltid trevligt att ta en avstickare dit, man har ingen aning innan vad man kommer att få se, men det brukar alltid vara något
Det är en stilig fågel, törnskatan. Har sett den en endaste gång bara, trodde först att det var varfågeln som jag har fotat tidigare, men fjäderdräkten såg lite annorlunda ut än vad varfågelns gör.

Fin serie :)
Svar från pdahlen 2020-05-28 11:56
Tackar. Den verkar vara på några favoritplatser som den återvänder till varje år. En vacker fågel både honan och hanen. Jag brukar blanda ihop den med stenskvättan också, den är ju mindre men har man inte grepp på storleken
Joakim88 2020-05-28 12:20
Ja de e sant stenskvättan är ju lik också :)