Sidensvansar

Tillsammans med tallbitarna så höll ett antal sidensvansar till i samma träd i Ängelholm. Samma tid, plats och väder som förra blogg, fast när jag lämnade Ängelholm för att köra till Utvälinge (för skäggmesar) så kom solen fram. 

Även någon enstaka björktrast var med i gänget

Ibland drog de iväg till en björk på andra sidan järnvägen

Inlagt 2019-12-20 09:07 | Läst 816 ggr. | Permalink
Aha, så du fick några Sidensvansar nu, minns inte om du haft såna tidigare.. Får se framöver om några 'fotomässiga' individer stannar till här i mitt närområde.. har bara sett grupper passera här utanför fönstren och även i mitt närområde.. Dom låter vackert också!
Hälsn!
Svar från pdahlen 2019-12-21 06:38
Tror det var ungefär 2 år sedan jag såg dem senast. De var varit väldigt stationära här i Ängelholm, tror det är en 5-6 dagar nu I rad som ett tiotal tallbits och en 200 sidensvansar har rapporterats i samma träd, annars har jag för mig att sidensvansarna drar vidare ganska snabbt och bara stannar några timmar på en plats
ehrsa 2019-12-21 10:34
Kul att dom är stationära, min erfarenhet är att dom ofta stannar där det finns bra med mat, men gör ändå tillfälliga utflykter därifrån! Förra vintern så hade jag Sidensvansar här vid bara ett enda 'tillfälle', och det var i februari i ett äppelträd där jag sett Sidensvansar även förr om åren. I år finns det färre med äpplen där eftersom våren i år var så kall, pollineringen blev inte den bästa.. till skillnad mot våren 2018 där det blev sommar redan tidigt på våren, då blev det också extremt mycket med äpplen på just det här trädet! Det gjorde att Sidensvansarna som hittade dit i februari stannade i 8 dagar, tills alla äpplen var slut.. Men dom var också borta från trädet ibland, och då även i flera timmar, men kom alltid tillbaks! Ibland var dom kanske 100 st. och ibland bara 10 st. Och man kunde stå 3 meter ifrån dom och fota, dom bryddes sig inte.. straxt intill (5 m. ifrån) så finns det en lekpark där stojande barn leker, men fåglarna bryr sig inte om det heller.. Ändå är dom smånervösa i vissa lägen! En Duvhök drog förbi högt uppe på himlen en gång, då flög alla fåglar iväg.. och var inte tillbaks under den närmaste kvarten.. själv gick jag hem då, om jag minns rätt?
Hälsn!
Tycker du lyckats väldigt bra med flygbilderna. Har provat men har inte lyckats så bra själv.
Sten
Svar från pdahlen 2019-12-21 06:33
Tackar, jo de blev OK fastän det var ISO4000 vilket jag normalt tycker är för högt för en DX kamera, nu i efterhand så skulle jag ha skiftat till en fullformat som jag hade i bilen, fåglarna var ju skapligt nära så jag använde oftast 200-300mm av 500