Fågel, fisk eller mittemellan

Sländor

Dammen med sländorna ligger mellan två fågellokaler norr om Helsingborg. Det brukar bli ett stopp för att testa reaktionsförmågan, blev några flygande i sökaren denna gången också.

Inlagt 2019-07-05 05:57 | Läst 167 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Snyggt Peter!

Daniel
Svar från pdahlen   2019-07-06 07:08
Tackar, kul med en utmaning och att det ibland blir någon bild också. Det är också någon dagsform, har hänt att jag inte lyckats ta en enda bild på flygande det är lite frustrerande att de precis flyttar sig när man fått dem i sökaren
Du har verkligen lyckats. Den med reflexerna är toppen . Har testat på att fota trollsländor men har inte lyckats särskilt bra. Stillasittande går väl skapligt men inte flygande. Skyller på kamerans AF.
Sten
Svar från pdahlen   2019-07-06 07:06
Tackar, kan man få med reflexer mot vattenytan i motljus som bakgrund så brukar det bli ganska snyggt. Man behöver hjälpa AF för att den ska hinna med, jag brukar se först vilka vägar de flyger och även var de stannar till, därefter sätter jag en förfokus till en sådan plats och väntar tills jag ser något i sökaren, då aktiverar jag AF och förhoppningsvis så blir det ibland 1-2 bilder innan den flyger vidare.
Inte det lättaste sysslorna detta men du lyckas ju rätt bra..
Mv/Gunte..