En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Strövarkort 156. Funderar på det här med FI

Det stundar ju val. Både i Europa och lite senare här hemma. Det verkar som att FI, Feministiskt initiativ kommer att gå fram. Det tycker jag är bra. I princip. Vi män har ju inte direkt rosat marknaden vad gäller att skapa en fredlig och rättvis jord.

Kalasjnikovviftande snubbar med stora mustascher, skäggiga mullor med kjolar och dogmer eller väloljade kostymnissar med stenansikten skänker inte heller nåt vidare hopp för framtiden. Så ge dom chansen, kvinnorna. Låt dom ta över och avväpna männen.

Men så kommer vi till men-et. Var konsekventa. Skrota relativismen och ställ upp villkorslöst för era systrar i världen och här hemma som lider under hedersförtryck och godtycklig eller aningslös lagstiftning. Varför ska vi acceptera att kvinnor berövas samma mänskliga rättigheter som män tar för självklara?

Givetvis ska alla ha precis lika rättigheter, oavsett kön. Antingen det gäller att köra bil, slippa bära slöja eller bestämma vem man vill leva sitt liv tillsammans med. Det är lika självklart som att kvinna och man ska tjäna lika mycket och ha samma möjligheter till utbildning och karriär.

Den dag som FI blir skittydliga på dessa punkter och inte mumlar om kulturella skillnader, inte bara här utan också i alla andra länder runt jorden, den dagen kanske jag lägger min röst på dom.

Inlagt 2014-05-22 11:47 | Läst 2034 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Vilken härlig kvinnokavalkad. Överväger att ge Gudrun min röst. Det skulle vara skoj att få uppleva henne röra om i den politiska grytan. Betonghäckarna behöver en spark nånstans nedanför midjan bak eller fram.
Schysta bilder! Håller med dig, Fi borde bli lite mer tydliga på denna punkt.
Man kan inte begära av Fi att de skall servera ett partiprogram till punkt och pricka. De är en rörelse mer än ett parti i traditionell mening. De går till val på ett synsätt, ett nödvändigt sådant. De är en finne i röven på ett trist gubbvälde som saknar förändringsambitioner. De är dessutom en välkommen kil i blockpolitiken. De är en rörelse som jag verkligen uppskattar - inte minst för deras tydliga avståndstagande mot SD, och jag kommer att rösta på Fi i EU-valet. Förstanamnet - Soraya Post, är dessutom av romsk härkomst. Och är det något som behövs i dagens Europa så är det starka röster för minoriteterna, flyktingarna och särskilt för romerna.

Att röst på Fi är en markering mot sakernas tillstånd i dagspolitiken och för att öka takten i en absolut viktig fråga - lika rättigheter och villkor oavsett kön.

Dessutom är Gudrun Schyman en härlig person som vågar ställa frågor på sin spets och utmana gubbsamhället på allvar.

Vad man sen ska rösta på i riksdagsvalet i höst är för mig en annan fråga.

Schyssta bildet som vanligt!

hörs/per-erik

PS. När är nästa fotofika på Tårtan förresten? DS
Svar från goranton 2014-05-22 15:36
Det var visst igår. Så då blir väl nästa om två veckor, den 4:e.
/G
Läckra bilder.
Jag sitter som bäst och försöker välja vilka jag ska rösta på...