En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Strövarkort 165. Ibland blir folk för mycket.

Inte minst i denna massturismens tidevarv. Att köa för att få en glimt av begivenheterna har blivit standard världen över. Det är snart bara på Mount Everest man kan glo utan att ställa upp sig på led. Fast för att klättra på berget behövs nummerlapp.

Då är det skönt att det finns ödsliga fäbodvallar i Värmlands djupa skogar. Det enda av människor man ser här är spåren efter dom. En gång arbetade de med träet, formade det, även om det var segt och motvilligt. Människan vann tillfälligt, nu håller naturen på att ta tillbaka sitt trä.

Tidevarv komma, tidevarv försvinna. Det är gott att tänka på när köerna ringlar långa i Rom, Paris och London. En dag kanske naturen tar tillbaka dom platserna också.

Inlagt 2014-07-30 11:43 | Läst 1639 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tänkvärda tankar!
Mycket fina svartvita bilder från ett tidevarv som vi sprungit ifrån. När man står inför gamla hus eller lador som förfaller får åtminstone jag tankar om de människor som nyttjade det här.
Appropå nya tider och köande. När min son var i Madrid för två år sedan såg han en lång kö som slingrade sig i flera kvarter. Har frågade vad det var, var det biljettsläpp till någon konsert eller fotbollsmatch ? Nej dom köar för att köpa Eurojackpot. Spanjorerna grep efter sista halstrået för att klara vardagen kanske.
Sten
Riktigt fina bilder Göran!