En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Strövarkort 189. When in Rome

Det var i helgen som gick som jag var i Rom. Där ska man faktiskt vara. I Rom alltså. En stad som sägs vara evig och som alltid har funnits där. Och som alltid kommer att finnas där kan man hoppas.

Våren hade kommit och överallt lapade människor sol och goda viner. Själv åt jag bättre än på länge eftersom de italienska kockarna är av världsklass. Och en slurk Brunellovin slank också ner.

Så nu är det bara att pinna på med våren, den första som pensionär. Har fått mina första pensionsbesked så jag inser nu att det kommer att bli många promenader på hemmaplan framöver. Dom är ju gratis. 

Här är några strövarkort från helgen som gick.

Selfie vid Spanska trappan.

Mänsklig kommunikation vid samma trappa.

Meningsutbyte vid Tiberns strand.

Poserande i Pantheon.

Med tiggarstaven i Vatikanen.

Alla har något att sälja.

Kärlek på Petersplatsen.

Inlagt 2015-03-16 16:17 | Läst 2357 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jättefina bilder Göran!
Hörs/per-erik
Jättefina bilder, får mig verkligen att längta dit! Rom är ju en supertrevlig och spännande stad att flanera i. Det måste vara ännu roligare att göra det med kamera i hand, det har jag aldrig gjort! :) /Tommy.
Härliga Rom-bilder Göran.
/Krister
Mycket fina bilder från Rom!

Gillar svärtan i dina bilder.

Daniel
Sköna Rom-bilder, Göran!
/Niklas
Magiskt.


Kort o gott...
Rom har både människorna och miljöerna. Men man måste ha förmågan att se, skilja ut och renodla. Fina exempel av det du visar här.
Tack mina vänner! Roligt att ni gillade mina Rombilder, för jag gillade ju Rom och på så vis är ju alla glada på något vis. Kanske är det den okulära våren som får känslorna att börja röra på sig?
/Göran