En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Lås in kameran i jul!

Verkligheten är inte så dum att uppleva ibland. Utan ett filter mellan ögon och hjärna. Eller hjärta. Ibland tar dock apparatvärlden över och man kunde lika gärna låta bli att andas.

Julen och allt vad den hör till har blivit alltmer som en presskonferens med Hans Holmér tre dagar efter Palmemordet. Det blixtrar som under ett tropiskt oväder och känns nästan lika olustigt. Det där varma mörkret upplyst av en stilla stearinlåga är bortblåst. Allt ska dokumenteras för att sen delas och gillas på diverse sociala medier.

Jag säger: Nej tack! Till sociala medier där andra skriver reglerna. Till uppfläkning av ett liv som faktiskt bara är mitt. Integritet är ett av dom vackraste ord jag vet.  Det får bli julens evangelium.

Här följer ett litet juldrama i bilder. Plåtade under en nyårshelg i Las Palmas för en del år sen.

Så God Jul på er alla. Och som sagt: G(l)öm kameran till helgen!

Inlagt 2011-12-23 10:38 | Läst 2834 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag anar att du ska fira en stillsam jul med Stella. Tillönskar dig fina stunder med familjen och stearinljus.
Svar från goranton 2011-12-23 11:21
Tack! Och väldigt mycket detsamma!
/G
Verkligheten ska ibland upplevas utan "apparatfilter. Fast det är svårt. Nej, hos mig brukar det inte bli någon "presskonferens" heller för jag är inte så förtjust i blixtfoto, äger ingen riktig blixt heller. Har funderat på att skaffa en, men har gått över till att fundera på att INTE skaffa en. Denna jul kommer det bli extra mycket foton dock, men det finns en särkild anledning till det, ska t.o.m. gå och köpa extra minneskort strax... Mer om det någon annan gång.
Trevliga helgtider!
Svar från goranton 2011-12-23 12:10
Visst, det finns alltid särskilda anledningar och undantag som bekräftar varenda regel. En riktigt vidunderlig jul önskar jag dig.
/G
Kan nog hålla med dig lite, samtidigt som jag tycker att det är så roligt att plåta. Men integriteten släpper jag inte på. Ha en fin julhelg!
//Ewa
Svar från goranton 2011-12-23 18:15
Bara man inte glömmer att leva också så kan man göra vad som helst. En riktigt god helg till dig också.
/G