En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Strövarkort 186. Tidevarv komma - och försvinna

Så var en tredjedels oxveckor uppätna. Och därmed ytterligare en månad av livet. Det där ni vet, som innebär att dagar pågår; komma och gå.

Det är så lätt att förledas tro att det blir bättre i morron, att dimman lättar och att solens leende kommer att lysa upp dagern och livet. Fast så är det ju inte.

Livet pågår ständigt för några av oss. De flesta människor dock, är ju redan döda eller ännu inte födda. Jag vet inte om det är en tröstetanke eller en desperado dito, men någonstans känns det som att man ändå är tillsammans i varandets gemenskap: som död eller ännu icke född.

För övrigt fortsätter erbjudanden om olika hälsoundersökningar att landa i min brevlåda. Det verkar gå ett streck runt 65, en dag som snabbt närmar sig. Och jag har resignerat; nu tackar jag ja till allt. Man måste ju ha något att syssla med när dagarna bara är ens egna och då kan väl lite scanning och blodtappning vara så gott som något. Fast några trisslotter får man inte längre för besväret.

Inlagt 2015-02-03 08:33 | Läst 1877 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
I know the feeling.
Prostatatestet bör alla män i vår ålder absolut göra.
Hörs/per-erik
Svar från goranton 2015-02-03 08:51
Gör det på måndag. Vävnadsprov alltså. Inte kul.
Ses.
/Göran
Bröderna Grimms saga "Stadsmusikanterna från Bremen" gjorde starkt intryck på mig som liten grabb. Deras motto "det bjudes alltid något bättre än döden" har följt mig genom livet. Jag har blivit njurtransplanterad två gånger, så jag känner ganska väl till livets villkor.

Så sela dina pållar och res vidare i livet, det finns alltid något nytt att se bortom nästa vägkrök.
Förundras av livets paradox. Livet drabbar en samtidigt som man skapar sitt liv. Går det dej mindre bra på resan har du gjort fel val enligt många liberalkonservativa. LIte ojämlikhet i samhället stimulerar de lata att anstränga sig enligt Göteborgsposten. Bullshit.
Men kommen från samhällets bottenskikt har jag lyckats sega mig upp och ta plats i de priviligierades skala, det tog femtio år. Hälsan stod mig bi.
Belönar mig själv med en resa till Kuba inom kort.
För många blir det dessvärre inte bättre i morgon. Lycka till som pensionär. Rekommenderas.
De där med hälsoundersökningar e bra!
De e som bilbesiktningen!
Man får tips på saker att åtgärda,
så man kan köra vidare utan onödiga driftsstopp! :)
/B
Känns som man funderar mer över livet ju äldre man blir, känner igen mig i dina tankar.
Och prostataprov är viktigt, vet jag av egen erfarenhet.
/Krister
Ni är så snälla mina vänner och era ord värmer mig. Dessutom är det säkert helt riktigt att man ska tacka ja till alla hälsokollar man erbjuds. Oavsett resultatet.
/Allt gott
Göran