Bevara inte aska - håll elden levande.

Vass i vind.

Bakom Ullevi på andra sidan ån växer det fin lång vass. Det blåste en del och hade börjat mörkna. 

En spännande dag på jobbet väntar. Redan igår stängdes vägen av mellan korsvägen och sankt sigfridsplan. Det värsta blir nog imorgon. // Jörgen

Postat 2017-11-16 10:14 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

När det är bra att se sig om.

Är man vid kusten, blir det lätt att man ser ut över havet. Man står där och spanar mot horisonten. 

Kanske har man sin lunchlåda med sig. Solen står alltid över havets horisont, det är naturligt att vända sin framsida mot solen. 

Varför skulle man då se sig om, och titta bakåt. 

På sin höjd kan jag vila blicken åt sidan en kort stund. Varför man satt ett staket ute i vattnet, är en gåta. Är nog inget staket, men vad det är kan jag inte föreställa mig. 

Bron mellan Fotö och Hönö heter så fyndigt Fotöbron. Kanske för att det är den enda bron på Fotö, Hönö har fler broar. En som går till Öckerö, det är lite lustigt med namn. Vägen på Hönö som går till bron som leder till öckerö, heter på Hönö Öckerövägen. Men så fort du kört över bron byter vägen namn till Hönövägen. Om man tror det är slut med det. Inte! Det finns fler öar som samma väg går till via broar. Till slut tar vägen slut och en vägfärja tar en vidare, till de tre sista öarna som är bebodda. Det var de norra öarna, på de södra öarna finns det inga broar och bilar.  

Nu är det dags att se sig om åt andra hållet.  // Jörgen

Postat 2017-11-11 09:32 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Människan hundens bästa vän.

Så måste det vara numera, att människan är hundens bästa vän. Fast det gäller även det omvända. Hon Teja vår jack russel blir alltid orolig när någon av familjens medlemmar går iväg själv.  Hon har aldrig varit ensam, vi har en äldre hund som alltid funnits vid hennes sida. Därför tar vi med henne ut ibland utan att han Tim är med. 

Det finns en agilitybana vid Långedrag, inte så många där en vardag mitt i veckan. Hon springer runt själv men vill sedan upp på hindren och jobba lite. 

Fort går det när hon hoppar igenom hindren. 

Det är först när man ser bilderna man kan studera hennes teknik. När jag fotar henne måste jag bestämma innan var bilden skall tas, annars går det inte. Men även då är det up till henne om hon kommer att välja den plats jag tror hon skall ta. 

Efteråt blir det en promenad till Saltholmen. 

Hund och människa helt oskiljaktiga, ett vänskapsförhållande som aldrig tar slut.  // Jörgen

Postat 2017-11-10 16:18 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Med skymningen kom dimman.

Efter avslutat arbetspass tog jag en promenad hemåt. Numera har jag nästan alltid med mig min lilla Em10 i fickan. Mölndalsån låg så stilla den kunde. Det finns en del, egentligen ganska många harar. De bor i kullen mot bergakungen. När man går hem på natten kommer dom fram för att söka efter mat. 

De senaste dagarna har det varit ovanligt stökigt i trafiken, undrar hur det kommer bli nästa vecka med EU möte? 

Det är fridfullt i staden på kvällarna och nätterna, speciellt på vardagar. 

På taket i ån. 

Inköpet av elcykel, avvaktar en trolig rea nu inför vintern. Annars får det kanske vänta till våren. I morse var det fläckvis halka och ganska många cyklister körde vällt på samma ställe. Om det blir en cykel nu, skall det vara dubbdäck på den. // Jörgen

Postat 2017-11-09 10:50 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

När man sitter mållös, och verkligheten känns overklig.

Satte mig längst bak i en femtio år gammal spårvagn. Lite längre fram satt min dotter med en av våra hundar. Tittade ut genom fönstret, när jag i ögonvrån såg en klisterdekal. Min första tanke var att det var en annorlunda tagg. Men så kopplade min hjärna, och i det ögonblicket kom den bistra verkligheten att överrumpla mig. 

Man kan bara hoppas att de inte blir fler. Det är bara någon vecka sedan ett antal ur nazistiska NMR visade sig öppet med flaggor mm.

Sorgligt är det. // Jörgen

Postat 2017-11-06 14:35 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 14 Nästa