Bevara inte aska - håll elden levande.

Gammal och ny bro.

1939 i november var den klar för trafik. Nu lever den kvar på nåder och skall ersättas. Förr satt det alltid en brovakt i tornet som öppnade klaffen, numera öppnas broklaffen på distans. 

Bron mot fastlandet.

Bropelarna som skall hålla upp bron skall få en stadig grund.  När man pålade som mest började den gamla bron att röra på sig.  

Marginalerna är små om det blir riktigt högt vatten, som det ofta blir under vintern. 

Bron mot Hisingen. 

Påfarten på Hisingen. Längst bort i bild till vänster syns den gamla brons påfart. 

Teja däremot gillade inte att gå vid kanten på bron. 

När spårvagnar och andra stora fordon passerar på bron, känner man av skakningarna i broräcket. 

En fiskmås tror jag, får avsluta. // Jörgen

Postat 2017-12-07 13:41 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Bland mappar och filer.

Nu har det gått ett tag sedan den nya LR classic och CC lanserades. Jag själv har varit nöjd med LR och såg fram mot nya uppdateringar. Men för mig verkar det som LR CC den molnbaserade är långt från klar. Kanske tänker sig Adobe att se hur vi användare reagerar och tar emot den innan dom lägger mer utvecklartid på LR CC. Som den är nu kan man istället använda Apples Bilder, både billigare och bättre. 

Det jag inte förstår är hur de tänker sig att man skall använde de båda programmen ihop. Om jag laddar in bilderna först i den molnbaserade LR så följer inte mappstruktur eller nyckelord med över till LR classic. Om man börjar med LR classic är det samma sak och dessutom laddas inte orginalbilden upp till molnet. Detta att orginalbilden inte laddas upp från LR classic är den största missen enligt mig. 

Namn på programmen, classic låter lite lamt, tycker jag. Fick en bildfil från Scott Kelby att ersätta namnet på LR till LR Pro. Tycker Pro ger programmet lite mer erkänsla än classic. Classic låter som en gammal Saab 96, dock inget fel på den bilen. 

Mitt eget flöde ser ut som följer.

 Jag börjar min import i LR Pro (classic) till en mappstruktur med tre nivåer. År, Månad, Dag, Exempel 2017 i den finns en mapp 11. November och i den 22. Samt några ord om plats och vad som fotats. Mapparna skapas lokalt under icloud drive. På det sättet finns filerna på samtliga av mina enheter. När jag rensat satt nyckelord framkallat, då flyttar jag mappen med bilder till min Nas. 

Backup, ja självklart. Icloud drive är ingen backup, men på min dator så körs både  Timemachine och Idrive som är en molnbaserad tjänst. Jag bytte till den efter att crashplan ändrade sitt upplägg. Nasen backas också den upp mot Idrive. Utöver det görs varje månad en backup mot lösa diskar, som förvaras på annan plats. Fast det med lösa diskar och varje månad fungerar inte riktigt bra. 

LR Pro katalog körs backup varje avslut mot icloud drive, då finns även katalogen tillgänglig om jag behöver den på andra enheter.

De senaste veckorna har varit dubbelt dystra och tråkiga. Det är en svår tid på året och kanske skulle man göra som muminpappan och dra nått gammalt över sig. Vakna upp lagom till vår och fågelsång. 

// Jörgen

Postat 2017-12-04 11:44 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

En kall natt och på väg hem.

I min ryggsäck ligger min lilla  em10, tar av mig handskarna och ställer mig på bron över mölndalsån. Längre bort syns Tornhuset, gör några försök innan jag blir nöjd och kan åter stoppa mina iskalla fingrar i handsken. Tänk att vi fått vinter i November.   // Jörgen

Postat 2017-11-21 15:31 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Vatten.

Där fattighusån möter mölndalsån finns ett dämme. På senare år har man lagt till en trappa för fisk och ett litet vattenfall. 

Solen höll på att försvinna bakom horisonten. 

Gillade hur solens strålar färgar vattnet. 

Hadde inte planerat att at dessa bilder, men när jag ändå var i närheten så passade jag på. Kanske ett gråfiler och stativ får följa med en annan dag. 

Sitter nu med en kopp te med mintsmak. Fick det teet av min dotter, godare än det låter. // Jörgen

Postat 2017-11-20 13:53 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Min utsikt på jobbet.

Inte så illa, oftast är det vackert att köra Spårvagn. Om man bara tar sig tid att se. 

Så här kan det också se ut, inte lika fint. Tur vi inte har tunnelbana. Vi har ett antal tunnlar och även en hållplats under marken.  // Jörgen 

Postat 2017-11-17 15:24 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 14 Nästa